Problem z telewizją Ynet

Polityka, wydarzenia, opinie, problemy, komunikacja
miley
kapral
Posty: 143
Rejestracja: 11 lis 2010, 13:25
Lokalizacja: ostrołęka

Problem z telewizją Ynet

Post autor: miley »

Witam mieszkam na osiedlu centrum , mam problem z telewizją ynet a mianowicie o kilku dni telewizja strasznie przerywa , spowalnia obraz , zacina sie nie słychać głosu tylko jakby stękanie i to tak na każdym kanale.Dzieje się tak kilka razy dziennie. Czy ktoś ma podobny problem ?

Infom
starszy chorąży sztabowy
Posty: 1504
Rejestracja: 11 wrz 2007, 23:23

Re: Problem z telewizją ynet

Post autor: Infom »

pocieszyłeś mnie, ja tak mam od paru ładnych tygodni myślałem ze to wina starego tv, który zamierzam zmienić :), ale wychodzi na to że to wina YNET, to dobrze wiedzieć jeżeli dziś, jutro zauważę ten problem, skontaktuję się związku z tym z firmą YNET.
Daj znać jak u Ciebie jakoś się polepszy

Szmeru
kapral
Posty: 111
Rejestracja: 23 sie 2013, 20:21

Re: Problem z telewizją Ynet

Post autor: Szmeru »

Mam tak od 2-3 tyg.... :(

Awatar użytkownika
morus
starszy kapral
Posty: 192
Rejestracja: 04 mar 2006, 23:52

Re: Problem z telewizją Ynet

Post autor: morus »

Witam, od 2 dni mamy problem z operatorem który dostarcza nam transmisje sygnału TV, mam nadzieje że dziś to jakoś ogarną. Jeśli chodzi o te 2-3 tyg problemy to nie wiem, proszę o podanie na PM danych, muszę sprawdzić czy to wina jednego modelu dekoderów, poinstalować na Waszych blokach jakieś sondy które dostarczą informacje o tym co może się dziać

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Soul
młodszy chorąży
Posty: 369
Rejestracja: 08 lis 2005, 9:29
Lokalizacja: z piekła

Re: Problem z telewizją Ynet

Post autor: Soul »

Ja mam taką sytuację właśnie od dwóch dni. Tak myślałam, że coś tam robicie.:)
Z prawdziwą miłością jest jak z duchami - wszyscy o nich mówią, ale mało kto je widział.

Awatar użytkownika
morus
starszy kapral
Posty: 192
Rejestracja: 04 mar 2006, 23:52

Re: Problem z telewizją Ynet

Post autor: morus »

Soul pisze:Ja mam taką sytuację właśnie od dwóch dni. Tak myślałam, że coś tam robicie.:)
Takich rzeczy w biały dzień to my nie robimy:) Jakieś prace planowane które mają wpływ na działanie usługi odbywają się w nocy.
Te 2 dniowe problemy to po prostu awaria operatora od którego mamy transmisje. Wczoraj dostałem info że jest już ok, i faktycznie nic się nie działo

Pozdrawiam

rasta_bogdan
szeregowy
Posty: 18
Rejestracja: 24 kwie 2006, 20:51

Re: Problem z telewizją Ynet

Post autor: rasta_bogdan »

Morus pytanie z innej beczki. Prawda to, że działacie na GPONie na chińskim Huaweiu? Jeżeli tak to realny szacunek z mojej strony za stosowanie nowych technologii.

Awatar użytkownika
morus
starszy kapral
Posty: 192
Rejestracja: 04 mar 2006, 23:52

Re: Problem z telewizją Ynet

Post autor: morus »

rasta_bogdan pisze:Morus pytanie z innej beczki. Prawda to, że działacie na GPONie na chińskim Huaweiu? Jeżeli tak to realny szacunek z mojej strony za stosowanie nowych technologii.
Tak. Dajemy dokładnie te końcówki abonenckie dla klienta.

http://www.cdr.pl/p3603,echo-life-hg824 ... -wlan.html

Nie ma terminali nie chińskich:)

A tak to działa, przy uruchomionych 2 dekoderach - kanały HD

http://www.speedtest.net/my-result/3865454238
Załączniki
test.jpg

Awatar użytkownika
Soul
młodszy chorąży
Posty: 369
Rejestracja: 08 lis 2005, 9:29
Lokalizacja: z piekła

Re: Problem z telewizją Ynet

Post autor: Soul »

Niestety ostatnio mamy problemy zarówno z tv jak i internetem. Działa wolniej niż powinien, a na programach TV4 i Polsat przez kilka dni nie ma dźwięku.. tylko na HD. Dzisiaj włączyło nam się że jest problem z połączeniem i nie ma sygnału...i tak jest od godziny.
Z prawdziwą miłością jest jak z duchami - wszyscy o nich mówią, ale mało kto je widział.

Awatar użytkownika
morus
starszy kapral
Posty: 192
Rejestracja: 04 mar 2006, 23:52

Re: Problem z telewizją Ynet

Post autor: morus »

Witam, mamy problem ze spalonym kable na moście łazienkowskim w Warszawie. W tej chwili działamy na 2 innych transmisjach lecz może to skutkować przycinaniem kanałów. Do jutra, do wieczora powinno wszystko działać jak należy.

ODPOWIEDZ