Cyfrowy polsat..info o nowych dekoderach...

Polityka, wydarzenia, opinie, problemy, komunikacja
walczoswoje2015
szeregowy
Posty: 8
Rejestracja: 13 paź 2015, 20:08

Cyfrowy polsat..info o nowych dekoderach...

Post autor: walczoswoje2015 »

Witam... Mam pytanie odnośnie cyfrowego polsatu.. Mianowicie nie dziala mi czesc podstawowych kanalow hd.. Wyczytalem w internecie ze od pazdziernika cyfrowy Polsat korzysta z technologi mpeg4/sdi i uzytkownicy standardowych dekoderow hd musza sie wymienic
wymienić.. Nie odplatnie.. Dekodery na hd mpeg4... Czy wy tez macie problemy z kanalami na dekoderach cyfrowego polsatu hd5500s???
walczoswoje2015
szeregowy
Posty: 8
Rejestracja: 13 paź 2015, 20:08

Re: Cyfrowy polsat..info o nowych dekoderach...

Post autor: walczoswoje2015 »

I tak wogole to dlaczego cyfrowy polsat nie informuje o tym oficjalnie?
nusiaczek
starszy kapral
Posty: 156
Rejestracja: 06 paź 2009, 19:31

Re: Cyfrowy polsat..info o nowych dekoderach...

Post autor: nusiaczek »

Będąc w temacie cyfrowego Polsatu, ja mam od kilkunastu dni problem z internetem, cały czas się psuje, rozłącza się, szlag mnie trafia, to już ze dwa tygodnie trwa albo i dłużej, płacę 70 zł za tak dziadowy internet, całe szczęście, że rezygnuję z ich usług. Ma ktoś taki problem?
walczoswoje2015
szeregowy
Posty: 8
Rejestracja: 13 paź 2015, 20:08

Re: Cyfrowy polsat..info o nowych dekoderach...

Post autor: walczoswoje2015 »

Moj brat przeniosl sie z play do plusa... Chcial caly komplet bez tv bo im wiecej tym taniej... Odnosnie internetu to wzial na okres probny.. Test na 7 dni i zrezygnowal z tego.. Ale z tel z nim polecieli bo numer dalej jest w play a z plusa już mu rachunek przyszedl... A przenoszenie num trwa juz ponad 2 tyg... A odnosnie internetu to chodzi o slaby zasieg co wiąże sie ze slaba jakoscia internetu.. Mimo tego ze zainwestowal w antene wzmacniajaca sygnal :) niewiem jak wyglada to w miescie ale na wsi to lipa... Jak narazie neostrada na pierwszym miejscu we wsi :)
walczoswoje2015
szeregowy
Posty: 8
Rejestracja: 13 paź 2015, 20:08

Re: Cyfrowy polsat..info o nowych dekoderach...

Post autor: walczoswoje2015 »

Takze duzo jest zalezne od Twojej lokalizacji.. Pozatym jezeli internet nie spelnia kryteriow w tym abonamencie jaki masz to powinnienes zglosic sie z tym do cyfrowego polsatu.. tylko ze teraz cwaniaki wszystkie z internetem sie zmadzyli.. Bo nie oferuja konkretnego internetu np 20gb i te 20gb masz.. Tylko oferuja np do 20gb czyli czy Ty masz 200mb czy 20gb to oni z umowy sie wywiazuja.. :/
kanalia
starszy szeregowy
Posty: 78
Rejestracja: 22 kwie 2014, 16:19

Re: Cyfrowy polsat..info o nowych dekoderach...

Post autor: kanalia »

@walczoswoje2015, jeśli chodzi o sat-tv to wiesz, że dzwonią, ale nie wiesz w którym kościele :).
Owszem, polsat przełączył dużo swoich kanałów na transpondery dvb-s2 i są one teraz dostępne tylko na dekoderach popularnie zwanych HD. I nie chodzi tutaj tylko o kanały hd, chodzi o wszystkie kanały (nawet sd) nadawane z transponderów dvb-s2.
http://pl.kingofsat.net/pack-polsat.php
Natomiast jeśli masz już dekoder hd (hd5500s takim właśnie jest) to on powinien bez problemów działać.
Zatem, jeśli część kanałów nie świeci to, albo masz kiepsko ustawioną antenę, albo nie wyszukałeś na nowo kanałów, albo dekoder po prostu dekoder jest uszkodzony. Zakładam, że kanały które u Ciebie nie świecą masz opłacone ;).
ODPOWIEDZ