Jak połączyć się z hotspotem w O-ce

Polityka, wydarzenia, opinie, problemy, komunikacja
qwerty
szeregowy
Posty: 2
Rejestracja: 08 lut 2007, 12:18

Jak połączyć się z hotspotem w O-ce

Post autor: qwerty »

Słyszałem ze w o-ce jest kilka hotspotów, m.in. na Placu Bema, na "pałacu".

Jak ktoś wie jak się z nimi połączyć to niech napisze (tzn. chodzi mi o ustawienia, adres, IP, itd).

Z góry dzięki
Awatar użytkownika
Michał
starszy chorąży sztabowy
Posty: 595
Rejestracja: 20 maja 2005, 13:22
Lokalizacja: Ostroleka

Post autor: Michał »

A co tu ustawiac? Jak darmowy to sie laczysz i automatycznie przypisuje Ci numer ip i odpowiednie dnsy...
paul997
starszy kapral
Posty: 150
Rejestracja: 20 maja 2005, 9:03
Lokalizacja: Ostrołęka

Post autor: paul997 »

Wystarczy, że wyszukasz sieć bezprzewodową i od razu po podłączeniu dostaniesz IP i DNSy z automatu. Hotspot z placu Bema ma zasięg do szczytu mostu, poza mostem się gubi.
Gdzie są jeszcze hotspoty ? Ten na pałacyku istnieje ? Jaki ma w przybliżeniu zasięg ?
Pozdrówka
paul997
Awatar użytkownika
rbk
chorąży
Posty: 441
Rejestracja: 15 paź 2006, 13:16
Lokalizacja: Ostrołeka

Post autor: rbk »

Hej ja u kumpla byłem...I próbowałem sie podłaczyc za pomoca karty z której za granica korzystam...To było na centrum...No i znalazł mi 3hoty...Tylko z zadnym sie niechciał połaczyc...Co jest???Wie ktos moze:)
"Życie się toczy chodź czas się zatrzymał, modle sie do Boga abym wytrzymał..."
retsam
starszy szeregowy
Posty: 72
Rejestracja: 28 sie 2006, 0:56

Post autor: retsam »

paul997 pisze: Gdzie są jeszcze hotspoty ? Ten na pałacyku istnieje ? Jaki ma w przybliżeniu zasięg ?
Biblioteka publiczna ma swój własny hotspot
WEP:02836745527102038372627719 uw. otwarte.
Cybernet(wew. lokalu) nie wiem czy teraz nie jest płatny. WEP, uw. Zamknięte
Ice Cafe Italiano
Sieć niezabezpieczona, uw. otwarte.
Klub oczko: b.d.
Po za tym pomiędzy handlowcami,na centrum jest pełno niezabezpieczonych sieci czekających na połączenie....powodzenia.
Lepiej być nie może...
Arrab
plutonowy
Posty: 249
Rejestracja: 05 kwie 2006, 17:45

Post autor: Arrab »

torrentować w takim miejscu :D:D ciekawe jaki to ma transfer ? :)
Awatar użytkownika
silk
szeregowy
Posty: 27
Rejestracja: 04 sty 2007, 19:15
Lokalizacja: Ostrołęka

Post autor: silk »

Z tego co wiem to hotspoty mają zabezpieczenia, przez które nie można korzystać z programów typu torrent lub p2p.
Rycerz_Ni
szeregowy
Posty: 42
Rejestracja: 26 paź 2005, 13:48

Post autor: Rycerz_Ni »

Bar "Pod Papugą" na 26 Maja. Tam mają Hot Spot.
ODPOWIEDZ