Czy to chleb czy trociny ?
Czy to chleb czy trociny ?
Ostatnio w jednym ze sklepów zakupiłem chleb nasz powszedni. Próba pokrojenia tegoż bochenka i następnie skosztowania go przeszła największe granice mojego zadziwienia. Przy próbie odkrojenia kromki tegoż pieczywa cały środek wysypywał się w postaci trocin zasypując dokumentnie kuchenne szafki . Ja rozumiem " chemiczny postęp " w dodawaniu różnych E- świństw ale są chyba jakieś granice tegoż procederu. Ten wyrób najzwyczajniej nie nadawał się do spożycie bo po prostu się wysypał. Czy ja najzwyczajniej miałem pecha trafiając na taki egzemplarz, czy to jest już nagminne zjawisko bo z dawnymi wyrobami piekarniczymi i z Chlebem To Coś niewiele miało wspólnego .
Re: Czy to chleb czy trociny ?
ten zdrowy chlebuś tak jest zrobiony, że mało ma lepiszcza, a dużo osnowy
Re: Czy to chleb czy trociny ?
tak jest, ale jedyny dobry jeszcze chleb biały kupuje w sklepie społem na ul. Hallera na przeciwko taxi w tych bliźniaczych punktowcach. Sam sklep jest jak za dawnych czasów PRL, ale ja lubię takie sklepy