Fotoradar w Kadzidle

Polityka, wydarzenia, opinie, problemy, komunikacja
Awatar użytkownika
Monte
starszy szeregowy
Posty: 84
Rejestracja: 22 sty 2006, 9:32
Lokalizacja: daleko od szosy

Fotoradar w Kadzidle

Post autor: Monte »

Czesc!

Czy jakas szelma postawila działający fotoradar w Kadzidle?

Dzis przejechalem kolo tego badziewia jak czlowiek, czyli grubo ponad dopuszczalną...

Cos o tym wiecie? a dlaczego nie postawili tablic informacyjnych?
pozdrowienia!
---------MONTE-------------
xomar
starszy szeregowy
Posty: 57
Rejestracja: 18 mar 2006, 18:16
Lokalizacja: Ostrołęka

Post autor: xomar »

Gratulację, też dałem się tam złapać (nie dzisiaj) tylko na zwykłą suszarkę. Wiedziałem, że często stoją, zwalniałem co chwila, a i tak zapłaciłem.
Awatar użytkownika
list40i4
szeregowy
Posty: 44
Rejestracja: 01 gru 2006, 23:00
Lokalizacja: O-ka

Post autor: list40i4 »

Ta szelma to policja. Nie Ty pierwszy i nie ostatni. I może stać nie tylko w Kadzidle. Osobiście widziałem go w Antoniach i Szwendrowym Moście, i całe szczęście był skierowany w przeciwnym kierunku do mojego toru jazdy.
Słyszałem, że policja dostała maszty do tego cudeńka i podobno mają stanąć w Antoniach, Kadzidle, Myszyńcu i Dobrołęce. Maszty 4 a fotoradar jeden, czyli 25% szansy, że będzie w innym miejscu... :(
Obrazek
Awatar użytkownika
Siara
sierżant
Posty: 288
Rejestracja: 24 cze 2005, 16:31
Lokalizacja: Ostrołęka

Post autor: Siara »

Właśnie taki maszt (skrzynkę) postawili w kadzidle przy wjeździe do miasta od strony myszyńca :D

I taka sama zasada co w Olsztynie :D Budek chyba z 10 (o ile nie więcej) a fotoradar 1 :)
Wędkarze z Ostrołęki łączcie się :) https://www.facebook.com/WedkarskaOstroleka :)
Koło nr 72 Energopap https://www.facebook.com/Energopap
grs
starszy chorąży
Posty: 478
Rejestracja: 27 paź 2006, 13:20

Post autor: grs »

na tamtym odcinku drogi czesto stawiaja skrzynke, lub misiaczki susza :lol: :? dlatego powinniscie zainwestowac ze 3- 4 stówki kupic CB antene i nie ma problemu 8) sie wie wszystko. Jeden, dwa mandaty i sie koszta zwracaja :P
Awatar użytkownika
mArCiNq
starszy chorąży sztabowy
Posty: 539
Rejestracja: 19 maja 2005, 16:25
Lokalizacja: z Ostrołęki

Post autor: mArCiNq »

w lomzy tez sa ze 4 budki a 1 radar i to od dawna
Awatar użytkownika
Monte
starszy szeregowy
Posty: 84
Rejestracja: 22 sty 2006, 9:32
Lokalizacja: daleko od szosy

Post autor: Monte »

list40i4 podczas tej samej jazdy policja stala w Antoniach...wszyscy zwalniali i jechali gesiego, a ja nie podejrzewajac wyprzedzilem ich i smignalem przy policji :) luckily ucinali pogawedke i mnie nie ostrzelali :)

Siara czy w takim razie to jest tylko atrapa?

grs najsmieszniejsze jest to, ze...JA MIALEM CB, ale w bagazniku :) i z lenistwa nie wyjalem :/

A teraz do całego Kolektywu: Jak nie placic fotomandatu? i niech zaden swietoszek nie probuje nawet zagrywek w stylu: "jechales za szybko-plac" bo uwazam, ze nie mozna uzywac tego ścierwa do trzepania kieszeni kierowcow!
---------MONTE-------------
Czejen
starszy chorąży sztabowy
Posty: 614
Rejestracja: 26 wrz 2006, 21:05
Lokalizacja: Goworowo

Post autor: Czejen »

Może spróbuj tych sprejów albo przezroczystych tablic na rejestracje dzięki którym na fotkach tablica jest zamazana... tylko pamiętaj o tej naklejce z nr rejestracyjnym na szybie bo z tego można sczytać na fotce...
grs
starszy chorąży
Posty: 478
Rejestracja: 27 paź 2006, 13:20

Post autor: grs »

Czejen z tego co mi wiadomo to te spreye do tablic to wielka SCIEMA kumpel ma złe doświadczenie z tym bo widac tak samo :P najlepiej na to miec czarno-białe blachy te stare poprostu i na te fotoradar nie łąpie bo widac czrna plame poprostu niestety ja takiej nie posiadam :evil:
Awatar użytkownika
Monte
starszy szeregowy
Posty: 84
Rejestracja: 22 sty 2006, 9:32
Lokalizacja: daleko od szosy

Post autor: Monte »

grs pocieszyles mnie :) bo ja akurat mam ta stara, czarna blache :) no to dobrze...zobaczymy czy sprawdza sie Twoje slowa
---------MONTE-------------
Czejen
starszy chorąży sztabowy
Posty: 614
Rejestracja: 26 wrz 2006, 21:05
Lokalizacja: Goworowo

Post autor: Czejen »

No ok spreje może i ściema a ta przezroczysta tablica co bodajże załamuje światło i zdjęcie wychodzi zamazane?? Widziałem kilka takich tablic na lepszych furach tj: Ferrari, Porsche, Lambo podczas oglądania BumBall 3000... Więc może to działa?? Wie ktoś ??
jarpen
starszy kapral
Posty: 199
Rejestracja: 31 lip 2005, 13:45

Post autor: jarpen »

to samo co z magnetyzerami-jakby to działało to by wszyscy z tego korzystali
Czejen
starszy chorąży sztabowy
Posty: 614
Rejestracja: 26 wrz 2006, 21:05
Lokalizacja: Goworowo

Post autor: Czejen »

Z tymi magnetyzerami na licznik prądu ?? Co potem szybciej biło ?? :lol: fajna akcja była :twisted:
pudeleQ
plutonowy
Posty: 222
Rejestracja: 16 paź 2005, 12:00
Lokalizacja: z Ostrołęki

Post autor: pudeleQ »

Nie, magnetyzery na zakładane na układ paliwowy bodajże, które miały powodować mniejsze zużycie paliwa w samochodzie, pomyliły Ci się magnetyzery z magnesami neodymowymi.
Czejen
starszy chorąży sztabowy
Posty: 614
Rejestracja: 26 wrz 2006, 21:05
Lokalizacja: Goworowo

Post autor: Czejen »

A!! Te magnetyzery!! Oglądałem o nich program ,,Prawda czy fałsz'' czy jak kto woli ,,Pogromcy mitów'' i właśnie było że to nic nie daje...
kasia pelasia
starszy chorąży sztabowy
Posty: 684
Rejestracja: 20 mar 2006, 9:51

Post autor: kasia pelasia »

Czrane stare blachy również pięknie wychodzą na fotkach z fotoradaru. Wiem z doświadczenia ...
boo
starszy szeregowy
Posty: 84
Rejestracja: 10 cze 2005, 6:09

Post autor: boo »

w ogóle coraz bardziej mnie przeraża ta ilość ograniczeń na waszych drogach-od czasu do czasu zaglądam na O-ke i okolice i irytuje mnie coraz większa ilość tych tablic a najbardziej :
-ta z terenem zabudowanym w Zabrodziu czy Antoniach (gdzie stoi radarek),ten kto to postawił chyba na oczy nie widział terenu zabudowanego..
-te 30 w O-ce jest ich coraz więcej-nie wiem kto to stawia ale czekam już na 20-po jakimś wypadku napewno niedługo znajdzie się ktoś kto wystąpi z propozycją,do bezpiecznej jazdy wystarczy w zupełności 50 :arrow: wystarczy tylko taką prędkość egzekwować..
Pool
szeregowy
Posty: 10
Rejestracja: 05 kwie 2006, 13:14

Post autor: Pool »

srututu pierdu pierdu !!!!!!!!!!!!

A nie ma podstawowej informacji jakie trzeba by tu zamieścić.
Relacja z dnia wczorajszego:
Skrzynki stoją - FAKT
ALEE ślepe - mają jeszcze pozaklejane oczka :)))))

Także ci co sobie tam śmignęli mogą na razie spać spokojnie.
Poza tym w piątek misiaczki stały w Antoniach z własnym aparacikiem i robili fotki - skąd oni go dorwali?? - pożyczyli od straży miejskiej czy jak ??
cnotkadorotka
szeregowy
Posty: 8
Rejestracja: 03 lis 2006, 10:54
Lokalizacja: Ostrołęka

Post autor: cnotkadorotka »

Szczerze powiem że aż sie boje co do tego radaru w kadzidle, bo tez ostatnio przez przypadek sie dowiedziałam ze stoi budka i straszy a troche tam cisnelam i strasznie sie dziwiłam, dlaczego te samochody tak strasznie sie wloką, tak na marginesie to ostanio mnie na radar złapli w tobolicach to dopiero było z zaskoczenia jechałam az 73 ale to była predkosc gdybym jechałaszybciej to pan nie zdązył by wyskoczyć z tym radarem,a wogole to chyba po dwudziestej drugiej w terenie zabudowanym to jest ograniczenie do 60 a pan na mandacie mi wpisał przekroczenie o 23 [/list]
kasia pelasia
starszy chorąży sztabowy
Posty: 684
Rejestracja: 20 mar 2006, 9:51

Post autor: kasia pelasia »

Na terenie zabudowanym dopuszczalna prędkośc do 60 km/h obowiązuje w godz. 23 - 5
Awatar użytkownika
list40i4
szeregowy
Posty: 44
Rejestracja: 01 gru 2006, 23:00
Lokalizacja: O-ka

Post autor: list40i4 »

Pool pisze:...skąd oni go dorwali?? - pożyczyli od straży miejskiej czy jak ??
Dostali z Komendy Głównej Policji :cry:
Obrazek
Ritter
szeregowy
Posty: 21
Rejestracja: 28 wrz 2006, 22:28
Lokalizacja: Kadzidło

Post autor: Ritter »

a ja widziałem wczoraj ok godziny jedenastej jak przyjechali i montowali tam coś...;/;/
fm
starszy szeregowy
Posty: 51
Rejestracja: 22 mar 2006, 8:50

Post autor: fm »

Jak w tej ,,budce,, jest aktywny fotoradar to chyba jest jakieś czerwone światełko czy ktoś z was zauważył?
www
szeregowy
Posty: 23
Rejestracja: 07 lut 2007, 22:07

Post autor: www »

Zawsze możesz się poświęcić i sam sprawdzić. :lol:
Boże spraw by mi się chciało
tak jak mi się nie chce...
Awatar użytkownika
list40i4
szeregowy
Posty: 44
Rejestracja: 01 gru 2006, 23:00
Lokalizacja: O-ka

Post autor: list40i4 »

fm z tego co mi wiadomo to "czerwone światełko" pojawia się w momencie zrobienia zdjęcia...
Obrazek
ODPOWIEDZ