Obcy w Ostrołęce

Polityka, wydarzenia, opinie, problemy, komunikacja
em12
szeregowy

Obcy w Ostrołęce

Post autor: em12 »

30 tysięcy imigrantów w ramach Centrów Integracji Cudzoziemców ma trafić do 6 ośrodków na Mazowszu (Warszawa, Radom, Płock, Siedlce, Ostrołęka, Ciechanów) od 2025 roku.
Źródło: Aleksander Kornatowski dyr. mazowieckiego centrum polityki społecznej
Załączniki
20241129_195418.jpg
mroczny mrówkojad
szeregowy

Re: Obcy w Ostrołęce

Post autor: mroczny mrówkojad »

Oj tam, oj tam. Taki jest plan na zniszczenie zachodnich społeczeństw i prędzej czy później musi być zrealizowany także w Polsce.
Także jest to jedna z wielu negatywnych konsekwencji przynależności do UE.
I tak na marginesie. Centra dla uchodźców były zaplanowane i powstawały jeszcze za czasów rządów PiS. "Bo to PiS projekt rozpoczął. W sierpniu 2021 roku MRPiS kierowane przez Marlenę Maląg poinformowało o projekcie CIC. „W perspektywie długofalowej cudzoziemcy będą mogli skorzystać z oferty wykraczającej poza świadczenia pomocy społecznej w ramach Centrów Integracji Cudzoziemców” – czytamy w komunikacie.

Z tym że wtedy była mowa o dwóch ośrodkach. Koncepcja CIC powstała na podstawie doświadczeń z wizyt studyjnych w innych państwach, realizowanych w latach 2017-2020 na zlecenie tegoż ministerstwa. "

Jednak już wkrótce powstało nie dwa, lecz sześć takich ośrodków. I wszystkie były stworzone w byłych miastach wojewódzkich. Jeden w Opolu i pięć w obecnym województwie Wielkopolskim. "W czerwcu 2023 roku Dyrektor Regionalnego Ośrodka Polityki Społecznej w Poznaniu Grzegorz Grygiel wskazał, że centra zlokalizowano w byłych miastach wojewódzkich na terenie woj. wielokopolskiego, by „jak najszybciej dotrzeć do wszystkich osób, które tego potrzebują”.

I stąd też wzięła się obecna liczba planowanych CIC. Mają one powstać we wszystkich byłych wojewódzkich miastach, według granic administracyjnych sprzed 1999 roku. Wówczas było w Polsce 49 województw. To efekt rekomendacji jeszcze poprzedniej ekipy rządzącej i ich ludzi. "

Więc jak jeszcze ktoś ma jakieś złudzenia na temat PiS czy PO, to pora dorosnąć.
kanalia
starszy szeregowy

Post autor: kanalia »

em12 pisze: 29 lis 2024, 20:03 30 tysięcy imigrantów w ramach Centrów Integracji Cudzoziemców ma trafić do 6 ośrodków na Mazowszu (Warszawa, Radom, Płock, Siedlce, Ostrołęka, Ciechanów) od 2025 roku.
Źródło: Aleksander Kornatowski dyr. mazowieckiego centrum polityki społecznej
W załączonym piśmie jest napisane coś innego:
"Przewiduje się, że podczas realizacji projektu w latach 2025-2029 z usług 6 CIC skorzysta około 30 tysięcy cudzoziemców".

Propaganda zazwyczaj opiera się na drobnych, tak jak w tym przypadku, kłamstwach.
Kficze
starszy szeregowy

Post autor: Kficze »

mroczny mrówkojad pisze: 30 lis 2024, 17:08 Więc jak jeszcze ktoś ma jakieś złudzenia na temat PiS czy PO, to pora dorosnąć.
:roll:

Krótko i na temat
em12
szeregowy

Post autor: em12 »

No w sumie to macie rację. Nie ma się czym przejmować.
Bo to wspólny projekt PiS i PO. Możemy więc skoncentrować się na tym.
A kolejny wpis to już zupełnie mnie uspokoił, chociaż zarzucono mi kłamstwo.
Bo przecież jest napisane "około 30 tys." A ja w swojej naiwności podałem równo 30tys.
A przecież może to być 29 tys. - prawda kanalia?
No i przede wszystkim "przypuszcza się", a jak się przypuszcza to nic nie jest pewne, może wcale się nie wydarzy, nie ma co sieć propagandy.
Tak, to że się przypuszcza to jest to argument kompletnie już rozwalający moją propagandę.
ODPOWIEDZ