Mam pytanie co do rekrutacji ...
Mianowicie w jaki wieku są brane pod uwagę osoby ...
Ja słyszałem , że od 16 , ale dziś się przeszedłem i "starszy strażak" ( w podeszłym wieku ) powiedział , że od 18 ...
W każdym bądź razie w innych miastach jak się pytałem jest od 16 i tu też tak mówili ... Wie ktoś coś na ten temat ?
Jesteśmy Polakami . W obliczu zła jednoczymy siły . Nie wybaczamy . Nie zapominamy .
Oczekujcie nas .
W wieku 16-18lat mozna zostac członkiem Młodziezowej Drużyny Pożarniczej(MDP)...Po skonczeniu 18-stu zostajesz pełnoprawnym strażakiem(druhem)...cos jeszcze?
"Życie się toczy chodź czas się zatrzymał, modle sie do Boga abym wytrzymał..."
Aby dostać się do OSP jako strażak (nie do MDP) należy spełniać warunki jakie przedstawiam poniżej:
Pełnoletni obywatel polski i cudzoziemiec mający stałe miejsce zamieszkania na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej i nie pozbawiony praw publicznych,posiada zdolność psychiczną i fizyczą do pełnienia służby OSP ,złoży na piśmie podanie o przyjęcie do OSP i zostanie przyjęty w poczet strażaków przez Zarząd OSP,
NIEPEŁNOLETNI w wieku od 16 do 18 lat, który ma ograniczoną zdolność do czynności prawnych posiada zdolność psychiczną i fizyczną do pełnienia służby w OSP, jeżeli złoży na piśmie podanie o przyjęcie do OSP i zostanie przyjęty w poczet strażaków przez Zarząd OSP.
>> Nie ma jak to w Straży...słońca nie ma,w dupe parzy <<
Zakrec sie wieczorami...o 19 gdzies...Oni czesto wyjezdzaja na szerszenie...Ale maja takze zebrania...Co do terminu musisz sie skontaktowac z jakims czlonkiem...
"Życie się toczy chodź czas się zatrzymał, modle sie do Boga abym wytrzymał..."