wie ktos moze kto wymyslil ta "renowacje" starego mostu w godzinach od 8 do jest 18 i dalej działaja
napisałem "..." bo rzucenie 3 łopat asfaltu i poklepanie lopata dla mnie to nie jest renowacja
moze mial ktos taka przyjem,nosc wracac z łomzy ok godz 17;30 to niezla zabawa korek zaczyna sie od praktycznie laskowca az po samusienki most
ja akurat skorzystalem z cb i polecialem "obwodnica" ale Ci co udaja sie na przasnysz, warszawa, olsztyn zycze im tylko cierpliwosci hehe
A od warszawy w kierunku ostroleki juz od olszewa-borek jest korek...ci co wyjezdzaja od strony pszasnysza musza strasznie długo czekac...lipa total...
"Życie się toczy chodź czas się zatrzymał, modle sie do Boga abym wytrzymał..."
heh ja dzis wracałem ze szkoły to sznur tirów i osobówek ciągłnoł się właśnie w strone laskowca mysłałem że to wypadek ale tu sie dowiedziałem wiecej jak dla mnie to powinni najpierw zrobić remont starego mostu a poźniej nowego bo jak teraz tiry jeżdzą po "nowym" to znów się rozwali bo on ma chyba słabszą konstrukcje
na szczęćsie tez zainwestowałam w CB i dzięki temu urządzonku o 17-tej nie stałam w korku. Podobnie jak większość słyszących w eterze co się dzieje na mostach i w mieście odbiłam na obwodnicę - jednak się przydaje
Na pytanie w pierwszym poście odpowiedź brzmi prawdopodobnie Urząd Miasta. Bo most jest obiektem, który podlego pod UM, więc oni wydają wszelkie decyzje z nim związane.
wiadomo jak było ciepło to remontowali "nowy" most a teraz przyszedł czas by zająć się "starym"
tylko czy tego typu rzeczy, napraw i renowacji nie mogą wykonywać w nocy gdy ruch jest znikomy. Wiem że to godziny nocne dla pracowników, ale kiedy chćą to jednak i w naszej Oce potrafią bez uciążeń remontować dróg
dokladnie tez o tym myslalem
tak jak z malowanie pasow ruchu na drodze tez przewaznie takie sprawy zalatwiaja po godzinie 20 gdzie ruch samochodow jest malutki
a stary most jedyny most w ostrolece gdzie samochod powyzej 3,5 tony moze przejechac rzeke i udac sie na olsztyn, przasnych, 100lice
ale trzeba tez zrozumiec pracownikow, podejrzewam ze oni tez chca spac w nocy
Kasia pelasia:
Na pytanie w pierwszym poście odpowiedź brzmi prawdopodobnie Urząd Miasta. Bo most jest obiektem, który podlego pod UM, więc oni wydają wszelkie decyzje z nim związane.
No sorki ale Ty powinnaś się orientować...
Stary Most należy do drogi krajowej więc za jego stan odpowiada generalna dyrekcja dróg a nie miasto...