Internet w Ostrolece...

Polityka, wydarzenia, opinie, problemy, komunikacja
erOs
kapral
Posty: 108
Rejestracja: 15 wrz 2007, 16:11
Lokalizacja: Ostrołęka

Internet w Ostrolece...

Post autor: erOs »

Witam wszystkich moim kolejnym problemem jest internet ktory wlasnie tesetuje...(dostawca internetu - KTH) zanim podpisze umowe mam okres probny , lacze jakie testuje to 1 mb w dzien w godzinach nocnych 2 mb i tu sie zaczyna problem internet nie chodzi mi jak 1 mb tylko jak lacze 16kb/s nic nie idzie otworzyc ,gg co chwile pada i trzeba sporo czekac az sie otworzy juz ze stronami jest nie lepiej dlugie czekanie na otworzenie jednej strony jezeli w ogole do tego dojdzie... nie bede wspominal co to za masakra jest z poczta .Sa rowniez i kilka godzin w dniu kiedy internet chodzi jak trzeba czyli dokladne 1 mb wszystko smiga az milo transfer to okolo 140 kb/s w nocy dochodzi do 260kb/s (jezeli dobrze chodzi) lecz tych godzin jest miej niz w tych co internet przyprawia mnie o napady zlosci :evil: ... umowy z nimi raczej nie podpisze.
I tu drodzy chcialem was zapytac jakich macie dostawcow internetu , za jakie lacze ile placice , czy jestescie z nich zadowoleni i kogo polecacie ? Dodam iz w KTH za 1 mb bym placil 49 zl... lecz internet sprawia jakbym mial placic te 49 zl za lacze 16-32 kb/s smieszne...
Pozdrawiam :|
Awatar użytkownika
draedlord
starszy szeregowy
Posty: 61
Rejestracja: 15 sie 2006, 20:30

Re: Internet w Ostrolece...

Post autor: draedlord »

Neo 1mb 60zl starczy. Zawsze działa, nie rozłącza się jak ktoś pisał wcześniej działa cały czas i po 24 na dobę jak z brat siedzi. Ogólnie 150km nitro, turbo na kocham ten wóz:)
Awatar użytkownika
Qrzysio
Redaktor
Posty: 3300
Rejestracja: 17 maja 2005, 18:16
Lokalizacja: Ostrołęka

Re: Internet w Ostrolece...

Post autor: Qrzysio »

Jeżeli liczy się niezawodność to tylko neostrada. Zapomnij o Netii.
klanextreme
szeregowy
Posty: 13
Rejestracja: 01 lip 2007, 22:23

Re: Internet w Ostrolece...

Post autor: klanextreme »

Polecam Elnet:) Mam od 1,5 roku i śmiga aż miło:D
Awatar użytkownika
AriS
starszy chorąży
Posty: 454
Rejestracja: 02 cze 2007, 15:40
Lokalizacja: Z nienacka ;F

Re: Internet w Ostrolece...

Post autor: AriS »

A ten Elnet jaki masz transfer ? Ile płacisz i gdzie jest siedziba ?
Jesteśmy Polakami .
W obliczu zła jednoczymy siły .
Nie wybaczamy .
Nie zapominamy .
Oczekujcie nas .
Awatar użytkownika
sKaLpeL
starszy chorąży sztabowy
Posty: 737
Rejestracja: 16 wrz 2007, 12:23
Lokalizacja: Ostrołęka

Re: Internet w Ostrolece...

Post autor: sKaLpeL »

neostrada 1MB a a codziennie jak podlaczam wyswietla sie 1,3MB :) place cos kolo 80zł, i zawsze mi dobrze smiga i sicagac mozna, a przez baaaaaaardzo dlugi okres byly chyba tylko 2 problemy, raz to nie bylo netu moze kilka godzin a raz caly dzien, w innych sieciach z tego co slysze takie problemy są duzo czesciej
amsterdam
starszy sierżant
Posty: 316
Rejestracja: 30 paź 2007, 23:59
Lokalizacja: ostrołęka

Re: Internet w Ostrolece...

Post autor: amsterdam »

8) Only Y-net :twisted: :twisted: :twisted:
Twoja głupota mnie poraża paranoidalny schizofreniku:P
klanextreme
szeregowy
Posty: 13
Rejestracja: 01 lip 2007, 22:23

Re: Internet w Ostrolece...

Post autor: klanextreme »

Mam 512 kb/s i płacę 45 zł. Siedzibę mają na ul.Konopnickiej. Nie pamiętam numeru. Dodam jeszcze, że mieszkam 10 km od Oki:) Y-net nawet się nie podejmował założyć...
Czejen
starszy chorąży sztabowy
Posty: 614
Rejestracja: 26 wrz 2006, 21:05
Lokalizacja: Goworowo

Re: Internet w Ostrolece...

Post autor: Czejen »

Qrzysio pisze:Jeżeli liczy się niezawodność to tylko neostrada. Zapomnij o Netii.

Niby dlaczego?? Ja mam Netie 1 mb pacę ok 60zł(umowa na rok) i transfer w granicach 125-135 ZAWSZE. No i z tym wyświetlaniem się ok 1300 kb/s to chyba każdy ma... Ja zmieniłem neo na netie bo miałem taniej i mogłem podpisać umowę na rok... Hyyy ciekawe jakie teraz będę promocje... bo za jakieś 2 miechy będą się ludziom umowy kończyły(np mi)...
erOs
kapral
Posty: 108
Rejestracja: 15 wrz 2007, 16:11
Lokalizacja: Ostrołęka

Re: Internet w Ostrolece...

Post autor: erOs »

quote="klanextreme"]Mam 512 kb/s i płacę 45 zł. Siedzibę mają na ul.Konopnickiej. Nie pamiętam numeru. Dodam jeszcze, że mieszkam 10 km od Oki:) Y-net nawet się nie podejmował założyć...[/quote]


A nazwa dostawcy ?
klanextreme
szeregowy
Posty: 13
Rejestracja: 01 lip 2007, 22:23

Re: Internet w Ostrolece...

Post autor: klanextreme »

Wymieniona wyżej-Elnet
hagi21
szeregowy
Posty: 17
Rejestracja: 07 cze 2007, 21:29

Re: Internet w Ostrolece...

Post autor: hagi21 »

Ja mam dostawcę internetu ynet i jestem bardzo zadowolony. Płacę 60 zł około, za 1mb. Od jakiegoś roku ynet dba o klientów i nie ma żądnych akcji typu zamiast 1mb mam 64kbs czy wogole neta nie ma przez pół dnia jak do było kiedyś. Polecam
Awatar użytkownika
genabisSs
kapral
Posty: 110
Rejestracja: 02 lut 2006, 16:43
Lokalizacja: Ostrołęka

Re: Internet w Ostrolece...

Post autor: genabisSs »

hym, no nie wiem ja mam netie, i jeszcze nigdy nie zdarzyło się żebym nie miałam internetu czy coś. jestem zadowolona, i z czystym sumieniem mogę ją innym polecić.
Awatar użytkownika
rOsA
starszy szeregowy
Posty: 92
Rejestracja: 01 lis 2006, 19:36
Lokalizacja: O-ka

Re: Internet w Ostrolece...

Post autor: rOsA »

Ja mam neta w KTH.
Ogólnie to wszystko jest ok. Ale ostatnio chyba mają jakiś problem, bo mi też teraz net przymula.
Necik ogólnie jest ok, śmiga ładnie.
bo...
marpap
szeregowy
Posty: 33
Rejestracja: 26 wrz 2007, 18:38

Re: Internet w Ostrolece...

Post autor: marpap »

sKaLpeL pisze:jak podlaczam wyswietla sie 1,3MB :)
Czejen pisze:No i z tym wyświetlaniem się ok 1300 kb/s to chyba każdy ma
:devil: :devil: :devil:
transfer w wasza strone to 1024kbps
transfer od was 256kbps
razem lacze (a)dsl ma w takim razie 1280 - w uproszczeniu 1,3mbps tyle...

ja mam ynet 1mbps/256kbps za 62zl... numerek ip staly...' internet zapieprza ostatnio 2 razy szybciej niz powinien... taki bonus... w nocy (po 1 AM) chyba nawet do 8 razy szybciej.... czyli ladnie, bardzo ladnie.... mam darmowy serwer ftp bez zadnych limitow i zawsze dzialajacy... dla mnie wystarcza...
to by było na tyle...
Czejen
starszy chorąży sztabowy
Posty: 614
Rejestracja: 26 wrz 2006, 21:05
Lokalizacja: Goworowo

Re: Internet w Ostrolece...

Post autor: Czejen »

Ti bo rozumisz wyświetla się 1343kb/s :twisted: w sumie to ja nie wiem o co chodzi ale pisałem z jaką szybkością się ściągają pliki...
Awatar użytkownika
AriS
starszy chorąży
Posty: 454
Rejestracja: 02 cze 2007, 15:40
Lokalizacja: Z nienacka ;F

Re: Internet w Ostrolece...

Post autor: AriS »

Możesz go polecić Stacjowiczom :] Mój brat ma ten internet i nie narzeka , ale raczej osoba która mieszka przy Placu Bema to raczej sobie tego nie założy :P
Jesteśmy Polakami .
W obliczu zła jednoczymy siły .
Nie wybaczamy .
Nie zapominamy .
Oczekujcie nas .
Awatar użytkownika
Stacja-NET
starszy szeregowy
Posty: 67
Rejestracja: 28 wrz 2007, 20:23

Re: Internet w Ostrolece...

Post autor: Stacja-NET »

morus pisze: Oto punkt regulaminu tej firmy

"III. Zasady świadczenia usług

15. Operator ma prawo ograniczać dostęp do usług powodujących nadmierne przeciążenie sieci, w szczególności takich jak programy typu peer-to-peer, peer-to-mail."

To ma być Internet? Robienie ludzi w ch...

pozdr
Może nie znaczy musi!
Jedynie co ograniczamy to wysyłanie SPAMu i wirusy.

My sprzedajemy czysty internet od EXATELA, a nie mieszamy tego z DSL'ami jak YNET.

Pozdrawiamy konkurencję! :faja:

PS. Mamy też nadajniki w centrum i klientów na Pl. Bema :)
INTERNET światłowodowy, TELEWIZJA -> Stacja-NET.pl
Awatar użytkownika
morus
starszy kapral
Posty: 192
Rejestracja: 04 mar 2006, 23:52

Re: Internet w Ostrolece...

Post autor: morus »

Stacja-NET pisze: Może nie znaczy musi!
Jedynie co ograniczamy to wysyłanie SPAMu i wirusy.
:faja:

PS. Mamy też nadajniki w centrum i klientów na Pl. Bema :)

Na temat regulaminu wypowiadam się jako potencjalny klient. Dla mnie peer-to-peer to nie wirusy ani nie spam. Jest jasno napisane i raczej czegoś takiego nie podpisałbym zakładając internet.
Stacja-NET pisze:My sprzedajemy czysty internet od EXATELA, a nie mieszamy tego z DSL'ami jak YNET.
Mamy 200 metrów do centrali TPSA i dzięki temu extra działające 15 megowe DSLe które służą jako backup. Każdy dostawca powinien mieć jakiś backup. Tak myślę.

Pozdrawiam
ktosia
starszy szeregowy
Posty: 56
Rejestracja: 18 kwie 2006, 13:42
Lokalizacja: O-ka

Re: Internet w Ostrolece...

Post autor: ktosia »

Ile kosztuje zalozenie Y-netu? I czy trzeba miec do tego telefon stacjonarny (no bo nie mam).

I teraz pytanie co do KTH.
zalozenie 49zł, jesli sie przechodzi z innej sieci to 1zł, jesli sie juz kiedys mialo kth to za kare 149zł :shock:
Jak sie ma 1 do 2? jakies kary sobie wymyslają. Czy maja prawo do takiego praktykowania? Powinno byc chyba taniej, bo kable sa, podlaczenie jest, jedyne co, to pare cyferek w bramke wpisac... Przechodze do nich z innej sieci wiec moze powinno byc 1zł a nie 49 ani 149?

poza tym to wogole jak to chodzi. jedni mowia ze Y net dobrze inni, ze kiepsko. Teraz czytam ze kth ogolnie dobrze, chociaz były jakies problemy a znajomy mowi, ze kth chodzi jak krew z nosa i ma zamiar rezygnowac i zebym nei zkładala bo to dziadostwo?

Musze zalozyc sobie nowy net w ciagu 2 tygodni i mam niezłego gwoździa ;)
Czejen
starszy chorąży sztabowy
Posty: 614
Rejestracja: 26 wrz 2006, 21:05
Lokalizacja: Goworowo

Re: Internet w Ostrolece...

Post autor: Czejen »

Niby czemu Netia to dziadostwo ?? Ja mam i nie narzekam :D
Awatar użytkownika
morus
starszy kapral
Posty: 192
Rejestracja: 04 mar 2006, 23:52

Re: Internet w Ostrolece...

Post autor: morus »

ktosia pisze:Ile kosztuje zalozenie Y-netu? I czy trzeba miec do tego telefon stacjonarny (no bo nie mam).

I teraz pytanie co do KTH.
zalozenie 49zł, jesli sie przechodzi z innej sieci to 1zł, jesli sie juz kiedys mialo kth to za kare 149zł :shock:
Jak sie ma 1 do 2? jakies kary sobie wymyslają. Czy maja prawo do takiego praktykowania? Powinno byc chyba taniej, bo kable sa, podlaczenie jest, jedyne co, to pare cyferek w bramke wpisac... Przechodze do nich z innej sieci wiec moze powinno byc 1zł a nie 49 ani 149?

poza tym to wogole jak to chodzi. jedni mowia ze Y net dobrze inni, ze kiepsko. Teraz czytam ze kth ogolnie dobrze, chociaz były jakies problemy a znajomy mowi, ze kth chodzi jak krew z nosa i ma zamiar rezygnowac i zebym nei zkładala bo to dziadostwo?

Musze zalozyc sobie nowy net w ciagu 2 tygodni i mam niezłego gwoździa ;)
Siemka. Dla Ciebie niech będzie podłączenie za 1 zl jesli powolasz sie na mnie;) Tel stacjonarnego nie musisz mieć.
Ogólnie zalożenie kosztuje od 50 do 100 zł w zależności jaka lokalizacja. 50 zł tam gdzie mamy już kabelek i nasza sieć istnieje co najmniej od roku. 100 zł tam gdzie nie ma jeszcze kabelka i musimy go dociągnąc. Ze względu że wycofaliśmy się z instalacji radiowych w mieście, internet podłączamy tylko w blokach, kablem miedzianym lub światłowodowym

pozdr
paul997
starszy kapral
Posty: 150
Rejestracja: 20 maja 2005, 9:03
Lokalizacja: Ostrołęka

Re: Internet w Ostrolece...

Post autor: paul997 »

-
Ostatnio zmieniony 04 lis 2009, 11:19 przez paul997, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrówka
paul997
cinek152
szeregowy
Posty: 48
Rejestracja: 08 kwie 2007, 10:14

Re: Internet w Ostrolece...

Post autor: cinek152 »

Jest jeszcze: NETIA - 300 zł do rączki? lub TELE zwai - 600 do rączki? ;) lub poczekaj na " prawie jak internet" by Sferia
paul997
starszy kapral
Posty: 150
Rejestracja: 20 maja 2005, 9:03
Lokalizacja: Ostrołęka

Re: Internet w Ostrolece...

Post autor: paul997 »

Najtańsza opcja w Sferii to 51 zł. Drogo i nie ma określonego terminu wejścia do Ostrołęki.
Pozdrówka
paul997
ODPOWIEDZ