Problemy w Ostrołęce z internetem..

Polityka, wydarzenia, opinie, problemy, komunikacja
rybka1991
starszy szeregowy
Posty: 59
Rejestracja: 29 paź 2007, 19:38

Re: Problemy w Ostrołęce z internetem..

Post autor: rybka1991 »

Netia polecam
:D rybki lubią pływać :D
Awatar użytkownika
Qrzysio
Redaktor
Posty: 3297
Rejestracja: 17 maja 2005, 18:16
Lokalizacja: Ostrołęka

Re: Problemy w Ostrołęce z internetem..

Post autor: Qrzysio »

Z Netią jest ok, ale moim zdaniem niezawodna jest tylko Neostrada.
hempgru
sierżant
Posty: 275
Rejestracja: 14 sty 2009, 22:45

Re: Problemy w Ostrołęce z internetem..

Post autor: hempgru »

ja mam neo i jak narazie nie narzekam
Awatar użytkownika
Mies
starszy sierżant
Posty: 315
Rejestracja: 26 lis 2006, 0:05
Lokalizacja: Ostrołęka

Re: Problemy w Ostrołęce z internetem..

Post autor: Mies »

Neo jest ok, ale niestety cenowo wychodzi to strasznie, ja za 1mb place 70 zl ;/
uzytkownik
starszy szeregowy
Posty: 96
Rejestracja: 01 sty 2009, 22:10

Re: Problemy w Ostrołęce z internetem..

Post autor: uzytkownik »

Mam NETIĘ - odradzam.
kat
szeregowy
Posty: 20
Rejestracja: 18 maja 2009, 11:51

Re: Problemy w Ostrołęce z internetem..

Post autor: kat »

Netia idzie po łączach tpsa, więc jest to normalna neostrada pod szyldem netia, płacisz taniej bo czas reakcji techników na awarie tego łącza jest dluższy niż na neostrade w tpsa.
Fanspot
szeregowy
Posty: 7
Rejestracja: 30 lip 2009, 9:40

Re: Problemy w Ostrołęce z internetem..

Post autor: Fanspot »

Hej, podepne sie pod ten temat, bo pytanie z pokrewnej dziedziny. Chodzi mi o internet mobilny. Duzo jezdze po polsce i to jest dla mnie jedyne wyjscie, jezeli chodzi o staly dostep do netu. Nie wiecie moze jak to sie sprawdza w ostrolece i jej okolicach? Jakie oferty mogliyscie mi polecic?
Awatar użytkownika
Qrzysio
Redaktor
Posty: 3297
Rejestracja: 17 maja 2005, 18:16
Lokalizacja: Ostrołęka

Re: Problemy w Ostrołęce z internetem..

Post autor: Qrzysio »

Polecam internet Play, poszukaj na forum, bo już było na ten temat kilka wątków.
Fanspot
szeregowy
Posty: 7
Rejestracja: 30 lip 2009, 9:40

Re: Problemy w Ostrołęce z internetem..

Post autor: Fanspot »

szukalem na forum, ale to sie tak szybko wszystko zmienia, ze najlepiej miec swieze informacje. play chyba nie sprawdza sie za dobrze, poza duzymi miastami, takze raczej zdecyduje sie na cos innego. Widzialem ostatnio taki billboard orange z facetem co stoi na plazy, obok stolika z komputerem. podobno maja teraz najwiekszy zasieg w polsce dzieki temu cdma. korzystal z tego ktos z was?
Awatar użytkownika
Qrzysio
Redaktor
Posty: 3297
Rejestracja: 17 maja 2005, 18:16
Lokalizacja: Ostrołęka

Re: Problemy w Ostrołęce z internetem..

Post autor: Qrzysio »

Słyszałem, że NOWY Orange jest super. Play w mieście spisuje się znakomicie, więc nie ma powodów do obaw. Orange na razie podobno najlepszy - nie wiem jak cenowo, jeśli znasz ceny to podaj na forum.
Awatar użytkownika
Qrzysio
Redaktor
Posty: 3297
Rejestracja: 17 maja 2005, 18:16
Lokalizacja: Ostrołęka

Re: Problemy w Ostrołęce z internetem..

Post autor: Qrzysio »

Strasznie drogo, wybrałbym Play - 45zł/5GB
malykazio
starszy chorąży sztabowy
Posty: 1133
Rejestracja: 17 lis 2007, 20:43
Lokalizacja: WOŚna

Re: Problemy w Ostrołęce z internetem..

Post autor: malykazio »

Najpierw niech uruchomią przyzwoite UMTS w całym kraju a nie już się za CDMA biorą. Takim sposobem ani jedna ani druga technologia nie będzie dobrze działała.
Fanspot
szeregowy
Posty: 7
Rejestracja: 30 lip 2009, 9:40

Re: Problemy w Ostrołęce z internetem..

Post autor: Fanspot »

Ja bym wolal, aby zainwestowali bardziej w CDMA wlasnie. Bo z tego co sie orientowalem, to cdma daje naprawde duze mozliwosci jezeli chodzi o mobilnosc internetu. Zasieg jest bardzo duzy i szybkosc tez bardzo przyzwoita.
malykazio
starszy chorąży sztabowy
Posty: 1133
Rejestracja: 17 lis 2007, 20:43
Lokalizacja: WOŚna

Re: Problemy w Ostrołęce z internetem..

Post autor: malykazio »

Tak, tylko zaczęli inwestycje w UMTS i trwa to ile lat i skończyć nie mogą. Teraz zaczną CDMA i będzie tak samo. Zamiast pokryć cały kraj w miarę sensowną siatką zasięgu to dalej dobry zasięg będzie w największych miastach, nawet we wszystkich 4 technologiach a na trasach i na obrzeżach miast będzie wielkie nic. Z tego co zauważyłem to Orange ma problemy ze zwykłymi połączeniami głosowymi a co dopiero mówić o nowoczesnym internecie. Czas zainwestować w infrastrukturę. Ja po paru latach w Orange planuję przesiadkę, bo jest coraz gorzej. Zrywa połączenia, permanentnie ucieka zasięg, z internetu w telefonie nie da się korzystać, bo jest drogi. Ta sieć w ogóle się nie rozwija.
Fanspot
szeregowy
Posty: 7
Rejestracja: 30 lip 2009, 9:40

Re: Problemy w Ostrołęce z internetem..

Post autor: Fanspot »

malykazio: nie zgodze sie z Toba. UMTS zrobili w miastach i sie sprawdza. Nie widzialem, aby ktos na UMTS narzekal. Ja tez mam telefon w Orange i nigdy nie przerywa mi polaczen. Zreszta jednyna miarodajna proba sieci sa rozmowy wewnatrzsieciowe, jezeli ich nie zrywa tzn. ze wszystko dobrze dziala.
Co do CDMA, to w zasiegu jest juz ponad 80 procent powierzni kraju, to chyba dosyc szybko z tym ida, co? Do konca 2010 deklaruja, ze bedzie caly kraj. Zreszta wprowadzenie CDMA, to jest wlasnie dowod, ze rozwijaja sie i to w dobra strone.
ODPOWIEDZ