Jakiego dostawce internetu wybrac

Polityka, wydarzenia, opinie, problemy, komunikacja
major
sierżant
Posty: 256
Rejestracja: 19 paź 2007, 15:27

Jakiego dostawce internetu wybrac

Post autor: major »

Witam wszystkich

Chciałbym zaczerpnąć opinii na temat najlepszego waszym zdaniem dostawcy internetu w naszym mieście... Obecnie mam neo i jestem w miare zadowolony gdyż jest bardzo mała awaryjność ale niestety cena dość wysoka jak za taką przepustowość:/
Interesuje mnie zarówno stacjonarny jak i bezprzewodowy
hAeS
chorąży
Posty: 436
Rejestracja: 19 maja 2005, 23:58

Re: Jakiego dostawce internetu wybrac

Post autor: hAeS »

ynet.pl
damien
szeregowy
Posty: 7
Rejestracja: 10 kwie 2007, 15:35

Re: Jakiego dostawce internetu wybrac

Post autor: damien »

Potwierdzam, tylko ynet, cena bezkonkurencyjna no i przede wszystkim stabilność
metrosex
starszy szeregowy
Posty: 57
Rejestracja: 07 paź 2008, 21:23

Re: Jakiego dostawce internetu wybrac

Post autor: metrosex »

siema. ja też się troszkę rozglądałem z netem i wybrałem bezprzewodowy z sieci play. mam telefon w sieci play to internet bezprzewodowy(3.6Mb/s) z dziesięcio gigowym ograniczeniem kosztuje mnie 45zł na miesiąc i umowa na 18 miesięcy--( w innych sieciach jest dużo drożej i problemy z zasiegiem )
. ja korzystam z tego w wojciechowicach i mam full zasięg 3G(WCDMA)
wiec wiadomo co polecę . pozdrawiam
Narzekałem, że nie mam butów, dopóki nie spotkałem człowieka, który nie miał stóp.
Horacy55
szeregowy
Posty: 9
Rejestracja: 22 lip 2009, 19:12

Re: Jakiego dostawce internetu wybrac

Post autor: Horacy55 »

Jeśli cenisz sobie niezawodność i stabilność to polecam tylko Neostradę , mam już ją ponad 6 lat i nigdy nie miałem żadnych problemów , stała prędkość , zmiennie ip , nie musisz się o nic martwić
Awatar użytkownika
robertdeniro
starszy kapral
Posty: 166
Rejestracja: 04 cze 2009, 21:29

Re: Jakiego dostawce internetu wybrac

Post autor: robertdeniro »

Ja mieszkam na wsi, z dala od centrum miasta. Mam Ynet. Wszystko działa w jak najlepszym porządku. Bardzo polecam tego dostawcę internetu :)
Olqaa
kapral
Posty: 123
Rejestracja: 23 cze 2008, 19:47

Re: Jakiego dostawce internetu wybrac

Post autor: Olqaa »

novum nie polecam pracowalam w tej firmie i moge powiedziec tylko ze to oszusci. Kożystam z uslug stacji net i czesto mam problemy z internetem. Natomiast pan jest mily i szybko naprawia problem.
Awatar użytkownika
rOsA
starszy szeregowy
Posty: 92
Rejestracja: 01 lis 2006, 19:36
Lokalizacja: O-ka

Re: Jakiego dostawce internetu wybrac

Post autor: rOsA »

Ja polecam KTH.
Jestem z nimi prawie od samego początku i fakt że kiedyś to działało słabo, ale dużo się przez te parę lat zmieniło.
Teraz mam 4mb/s płacę 59 pln i umowa na rok, po godz 24 prędkość rośnie tak że mam około 15 mb/s.
I co najważniejsze internet działa bez zarzutu. Naprawdę polecam.
bo...
krespo22
szeregowy
Posty: 5
Rejestracja: 05 lis 2009, 9:40

Re: Jakiego dostawce internetu wybrac

Post autor: krespo22 »

Co do internetu w sferii limity sa jak w każdym innym necie bezprzewodowym, a nie wierzę że masz 3,6 Mb/s do 3,6 to moze i tak ale realna predkosc jest mniejsza. Neo w tepsie porazka!! :twisted: Teraz podobno w Sferii jest sferiostrada na laczach tpsa i kumple mowia ze spisuje sie b. dobrze. ceny tez w miare. 59 zl umowa na 12 m-cy
Słyszałem tez bardzo dobre opinie o kth ze obecnie najlepszy net w mieście :)

Co do Ynetu syf, lipa, zal i ból rozłącza się co parę minut a nawet co parę sekund.... byłem u kilku osob na goworowskiej i nie polecam chyba ze ktoś ma nerwy ze stali :devil:
Ostatnio zmieniony 05 lis 2009, 18:57 przez krespo22, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
marika22
szeregowy
Posty: 8
Rejestracja: 03 lis 2009, 13:17

Re: Jakiego dostawce internetu wybrac

Post autor: marika22 »

Hmmm Ynet
...żyjmy tak jakby jutra miało nie być:)
Awatar użytkownika
gutek
chorąży
Posty: 406
Rejestracja: 23 lut 2008, 15:39
Lokalizacja: Ostrołęka

Re: Jakiego dostawce internetu wybrac

Post autor: gutek »

Polecam Neostradę właśnie tydzień temu podpisałem już trzeci aneks na kolejne 24 miesiące, jak do tej pory nie miałem jeszcze żadnej awarii lub problemu.
Awatar użytkownika
Qrzysio
Redaktor
Posty: 3301
Rejestracja: 17 maja 2005, 18:16
Lokalizacja: Ostrołęka

Re: Jakiego dostawce internetu wybrac

Post autor: Qrzysio »

Neo w tepsie porazka!!
Najlepiej pisac bez pokrycia. Złe i koniec - tak? Super wiarygodna opinia.

Co do YNETu tez się nie zgodzę. Jakość usług wzrosła diametralnie, głównie dzięki temu, że (podobno) położone są światłowody, zatem sytuacja z rozłączaniem co kilka sekund nie jest wiarygodna, chyba że była jakaś awaria sprzętu.

Sferia oferuje internet na łączach TP? Myślałem, że tylko radiówka.
Awatar użytkownika
morus
starszy kapral
Posty: 192
Rejestracja: 04 mar 2006, 23:52

Re: Jakiego dostawce internetu wybrac

Post autor: morus »

Qrzysio pisze:...głównie dzięki temu, że (podobno) położone są światłowody, zatem sytuacja z rozłączaniem co kilka sekund nie jest wiarygodna, chyba że była jakaś awaria sprzętu.
nie podobno tylko położyliśmy tego chyba z kilkadziesiąt kilometrów i dalej kładziemy;)

pozdr

morus
YNET MANAGEMENT
Awatar użytkownika
Qrzysio
Redaktor
Posty: 3301
Rejestracja: 17 maja 2005, 18:16
Lokalizacja: Ostrołęka

Re: Jakiego dostawce internetu wybrac

Post autor: Qrzysio »

Napisałem podobno, bo z tobą się dawno nie widziałem, a mówił mi Piotrek :)

Cieszę się, że potwierdziłeś.
krespo22
szeregowy
Posty: 5
Rejestracja: 05 lis 2009, 9:40

Re: Jakiego dostawce internetu wybrac

Post autor: krespo22 »

Tak sferia już ma net po kablach tepsy SFERIOstrade działa wszędzie tam gdzie jest kierunkowy 029 a z tego co kumpel mówił w Warszawie działa lepiej niż neo, więc u nas też będzie śmiagał.



Kumpel jest przedstawicielem Sferii na pw mogę dać namiary.
Awatar użytkownika
Qrzysio
Redaktor
Posty: 3301
Rejestracja: 17 maja 2005, 18:16
Lokalizacja: Ostrołęka

Re: Jakiego dostawce internetu wybrac

Post autor: Qrzysio »

Jakim cudem może działać lepiej niż neostrada, skoro to ta sama technologia?

Można powiedzieć, że działa dobrze, ale nie można mówić, że ta truskawka jest bardziej dojrzała od drugiej, skoro obie są czerwone.
neru166
szeregowy
Posty: 9
Rejestracja: 21 lis 2007, 10:50

Internet w Ostrołęce

Post autor: neru166 »

Witam
Chciałem zapytać was, użytkowników o internet w Ostrołęce.
Mam w tej chwili internet w TP 512 neostrada, jednak ze względu na problemy z ich strony które zaczęły się od grudnia 2009 muszę zerwać z nimi umowę ponieważ nie wywiązują się z umowy! Internet mam 10x gorszy jak powinienem... przy ściąganiu mam 10-12 kbs . Przesada z ich strony.
Dzwoniłem tam do nich i mówili że to przez przeciążenie szkieletu, co najlepsze powiedzieli że prawdopodobny czas zrobienia to... 31 marca ! Postradali zmysły jeśli mam płacić za taki syf do tego czasu.
Pytanie jest takie: jaki możecie mi zaoferować inny DOBRY internet w Ostrołęce?
Czy Netia byłaby lepsza? Czy ma takie same połączenie co TP S.A. ?
Proszę nie wspominać o radiówce bo to jest nie internet a "pakiet nerwów dla każdego"
netespl
starszy sierżant
Posty: 316
Rejestracja: 02 gru 2009, 17:31

Re: Internet w Ostrołęce

Post autor: netespl »

Polecam Ynet, tam gdzie mają już sieć na światłowodach. Złego słowa powiedzieć nie mogę.
neru166
szeregowy
Posty: 9
Rejestracja: 21 lis 2007, 10:50

Re: Internet w Ostrołęce

Post autor: neru166 »

ale ten ynet to radiówka?
Tapatik
sierżant
Posty: 272
Rejestracja: 18 sty 2007, 17:01

Re: Internet w Ostrołęce

Post autor: Tapatik »

Ynet doprowadza Internet do bloków drogą radiową, ale po mieszkaniach już jako sieć kablową.
W przypadku domków jednorodzinnych zostaje tylko sieć radiowa.

Mój kolega chciał mieć Internet z Netii na łączu TP SA. Nie ma i jeszcze miał spore problemy, aby uwolnili łącze.

Na kablach TP SA możesz mieć jeszcze Orange Freedom (nie mylić z Orange Free), Multimo i Erę. Nie wiem, czy podobną ofertę ma Play. Plus ma chyba tylko bezprzewodówkę.
Awatar użytkownika
morus
starszy kapral
Posty: 192
Rejestracja: 04 mar 2006, 23:52

Re: Internet w Ostrołęce

Post autor: morus »

Tapatik pisze:Ynet doprowadza Internet do bloków drogą radiową, ale po mieszkaniach już jako sieć kablową.
W przypadku domków jednorodzinnych zostaje tylko sieć radiowa.
Bzdura, do każdego bloku mamy doprowadzony światłowód z wyjątkiem bloku przy nadnarwianskiej 2a, szpitalnej 1a i mazowieckiej 8.

Na każdym osiedlu jest swiatlowod i do kazdego bloku tez wchodzi swiatlowod.

Na domkach mamy radiowke

pozdr
morus
YNET MANAGEMENT
ODPOWIEDZ