Przez pół roku notowałem w zeszycie mniejwiecej ceny mieszkań zależnie od regiony w oce jakie były do sprzedania. Już po negocjacji.
ul. Sienkiewicza - 2600 - 3100 - 6 mieszkań
ul. 11 Listopada - 2600 - 2900 - 8 mieszkań
ul. Jaracza i osiedle przy starym szpitalu - 2400 - 2900 - 7 mieszkań
ul. Centrum - 2700 - 3300 - 12 mieszkań
ul. Hallera i osiedle 2400 - 2800 - 5 mieszkań
ul. Psarskiego i okolica 2300 - 2600 - 6 mieszkań
wieżowce - 2700 - 2900 - 14 mieszkań
Centrum Nowe osiedle - 3800 + dopłaty do nowych mieszkań za balkon 4200 za m2
Zdarzyło mi się natrafic na pośredników którzy usiłowali sprzedac stare mieszkania w blokach z lat 70tych za ponad 4 tyś co uważam za paranoje patrząc chociażby na ceny nowych mieszkań. Bardzo ważne jest też sąsiedztwo. Ponieważ pytając sprzedających jak sąsiedzi i czy jest spokój - za każdym razem mówili że jest cicho i spokojnie itd itp i inne. Natomiast starałem pytac się przyjaciół którzy mieszkali w pobliżu jaka jest prawda i często mówili zupełnie co innego od sprzedających. A to jest bardzo ważne !!!! Bo jak można kupic mieszkanie kiedy za ścianą libacja 24 na dobę lub inne awanturnictwo czy patologie.
Bardzo często spotykałem się z osobami które chciały sprzeda mieszkanie za ponad 3 tys i kiedy pytałem dlaczego taka cena to czesto była odpowiedź bo ktoś tam sprzedaje za tyle itp. Natomiast osoby sprzedające absolutnie nie mają rozeznania dla czego inni za tyle przedają bo nie jeżdżą i nie oglądają mieszkań jak kupujący i tak np. Pan na Rejtana sprzedaje już pół roku mieszkanie za 3400 i sprzeda nie może. Gdy tam byłem to nie mogłem uwierzyc że ludzie mogą w takich ochydnych warunkach mieszkac w dzisiejszych czasach i do tego windowac do nie możliwej do sprzedaży cene. Kiedy w pobliżu inna osoba wystawiła podobne mieszkanko za 2900 po naprawde fajnym remoncie. !!!! Warto szukac!!!!
Uważam i przede wszystkim już wiem że można kupic w Ostrołęce niedrogo mieszkania tak jak ja i inni moi znajomi już od 2500 tys za metr. Chciałbym aby ten wątek pomógł w rozeznaniu osobom kupujących mieszkanie w Ostrołęce podczas kryzysu.
Uważajcie na zadłużone mieszkania lub z niejasną sytuacją bo często srzedają rozbite rodziny z niejasną sytuacją prawną. Sprawdzajcie meldunki i czy mieszkania nie są na hipoteki czy jakies tam inne. !!!!!
Wnioski
Mieszkania w starym budownictwie sprzedają się gdy cena nie przekracza 2900 za metr
Gdy jednak przekracza efekt jest taki że ogłoszenia się powtarzają nawet pół roku !!!!!!
Notatki bardzooo się przydają. Ludzie notujcie telefony sprzedających i inne uwagi zobaczycie sami o czym mówię!
Życzę wszystkim kupującym Realnych i uczciwych cen!