KTH - coś wiecie o tej firmie?

Polityka, wydarzenia, opinie, problemy, komunikacja
Awatar użytkownika
martynka
szeregowy
Posty: 26
Rejestracja: 19 mar 2006, 12:54
Lokalizacja: Nasrallah

KTH - coś wiecie o tej firmie?

Post autor: martynka »

Cześć

Proszę rodziców o podłonczenie internetu. Oglądaliśmy cenniki różnych firm.
Nie mogę znaleść strony firmy KTH w Oce.

Jedyne co udało mi się znaleść to jakiś nieoficjalną stronke uzytkowników na kth.ostroleka.pl

Gdzie mam szukać strony KTH albo może ktoś niech mi poda do nich numer telefonu?

Pliiiizzzz

Pozdro
Marta
Awatar użytkownika
Michał
starszy chorąży sztabowy
Posty: 595
Rejestracja: 20 maja 2005, 13:22
Lokalizacja: Ostroleka

Post autor: Michał »

daj sie na spokoj z KTH i ynetem, zaloz neostrade
Awatar użytkownika
martynka
szeregowy
Posty: 26
Rejestracja: 19 mar 2006, 12:54
Lokalizacja: Nasrallah

Post autor: martynka »

Michał pisze:daj sie na spokoj z KTH i ynetem, zaloz neostrade
Dzięki za szybką odpowiedź :D

Neostrada jest teraz najdroższym rozwiązaniem :cry:
W jednej firmie powiedziano mi ze bede mogla rozmawiac na GG z ze znajomymi w tej samej sieci na jakims ich wewnetrznym serwerze nawet jak internet nie bedzie dzialal.

Nie rozumiem tego ale opcja fajna.
aconiewolno

Post autor: aconiewolno »

martynka pisze:
Michał pisze:daj sie na spokoj z KTH i ynetem, zaloz neostrade
Dzięki za szybką odpowiedź :D

Neostrada jest teraz najdroższym rozwiązaniem :cry:
W jednej firmie powiedziano mi ze bede mogla rozmawiac na GG z ze znajomymi w tej samej sieci na jakims ich wewnetrznym serwerze nawet jak internet nie bedzie dzialal.

Nie rozumiem tego ale opcja fajna.
o ile twoi znajomi maja internet z tej firmy, a pozatym czemu net ma nie dzialac ? :) skoro juz ci mowia ze moze nie dzialac, lepiej tego nie kupuj :P ja mam neostrade i jest gicio :P
Awatar użytkownika
Qrzysio
Redaktor
Posty: 3314
Rejestracja: 17 maja 2005, 18:16
Lokalizacja: Ostrołęka

Post autor: Qrzysio »

Neostrada może nie jest najtańsza, ale za to co płacisz otrzymujesz pożądne łacze bez żadnych przerw w dostawach. Działa bardzo dobrzę i na pewno nie będziesz narzekłą na jakość usługi.
Awatar użytkownika
Gonzo
kapral
Posty: 138
Rejestracja: 06 gru 2005, 18:26
Lokalizacja: Ostrołęka

Post autor: Gonzo »

Mam Nesostradę (256) i jestem bardzo zadowolony z usług TP. Co prawda czasem zdarza się, że nie działa ale bardzo rzadko. Przy wszelkiego rodzaju kłopotach z działaniem Neo doradzają mi miłe panie z pomocy technicznej :D Niedawno miałem formatowany dysk więc musiałem jeszcze raz zainstalować Neostradę. Niestety zapomniałem nazwy użytkownika i hasła :oops: Zadzwoniłem do pomocy technicznej gdzie bardzo sprawnie przeprowadzono mnie przez proces odzyskiwania danych i wszystko obyło się bez irytujących wizyt w telepunkcie :lol:
Horvat
starszy kapral
Posty: 169
Rejestracja: 19 maja 2005, 19:20
Lokalizacja: z fotela

Post autor: Horvat »

ja mam y-net i nie polecam :D do tego raz na jakiś czas konkurencja (KTH) przecina u mnie w bloku kable sieciowe :x
Gdybym tylko miał fundusz już dawno bym zmienił sobie na neostradę
Awatar użytkownika
martynka
szeregowy
Posty: 26
Rejestracja: 19 mar 2006, 12:54
Lokalizacja: Nasrallah

Post autor: martynka »

Nie spodziewałam się że większość opini będzie na korzyść telekomunikacji :D

Dziękuję Panowie za opinie :D
Pozdrowionka

Marta
Awatar użytkownika
andzia
kapral
Posty: 108
Rejestracja: 05 lut 2006, 19:32

Post autor: andzia »

ja mam kth i az tak bardzo nienarzekam a do tego jeszcze mam rabacik :] biiuro mieści się na ul. kleeberga pod zielonym markietem obok bankomatu PKO czynne od 13.00 do 17.00
kto niepróbuje ten życia załuje :]
Awatar użytkownika
hazi
plutonowy
Posty: 244
Rejestracja: 30 cze 2005, 12:09
Lokalizacja: Ostro(L)ęka

Post autor: hazi »

andzia pisze:ja mam kth i az tak bardzo nienarzekam a do tego jeszcze mam rabacik :]
Potwierdzam, KTH wcale nie jest takie złe. Czasami są jakieś awarie, ale gdzie ich nie ma. Miałem Neo i też się zdarzały. :?
Tak więc polecam
Awatar użytkownika
andzia
kapral
Posty: 108
Rejestracja: 05 lut 2006, 19:32

Post autor: andzia »

nr. tel do kth jak sie niemyle to 029 766-71-00
kto niepróbuje ten życia załuje :]
Awatar użytkownika
martynka
szeregowy
Posty: 26
Rejestracja: 19 mar 2006, 12:54
Lokalizacja: Nasrallah

Post autor: martynka »

Dziękuję za info i numer telefonu. Spróbuję zadzwonić jutro z samego rana :D

Pozdrawiam
Marta

Andzia, jak można zdobyć rabacik? :)
Awatar użytkownika
hazi
plutonowy
Posty: 244
Rejestracja: 30 cze 2005, 12:09
Lokalizacja: Ostro(L)ęka

Post autor: hazi »

martynka pisze:jak można zdobyć rabacik? :)
Ja podpisywałem umowę pod koniec listopada 2005 i biorąc na rok umowę dostałem 3 miesiace gratis. Ten rabat dostaje się zawsze przy podpisywaniu umowy (coś podobnego jak w Neostradzie, tyle że w Neo jest 6 miesięcy gratis). :)
kasia pelasia
starszy chorąży sztabowy
Posty: 684
Rejestracja: 20 mar 2006, 9:51

Post autor: kasia pelasia »

Witam
Ja jestem w kth już ponad 1,5 roku i jestem zadowolona. Czasami zdarzają się jakieś awarie, ale zazwyczaj są szybko usuwane i można wtedy wynegocjować jakiś rabacik. Polecam
Awatar użytkownika
Brodway
starszy kapral
Posty: 173
Rejestracja: 21 maja 2005, 13:06
Lokalizacja: NRD

Post autor: Brodway »

Horvat pisze:ja mam y-net i nie polecam :D do tego raz na jakiś czas konkurencja (KTH) przecina u mnie w bloku kable sieciowe :x
Gdybym tylko miał fundusz już dawno bym zmienił sobie na neostradę
ehehe, a ja mam KT(c)Hłam i u nas sie mówi ze to yNet przecina kable
your remainder is an unjustifiable egotistical power struggle
Awatar użytkownika
andzia
kapral
Posty: 108
Rejestracja: 05 lut 2006, 19:32

Post autor: andzia »

ja tam niewiem nic o przecinaniu kabli :?
kto niepróbuje ten życia załuje :]
Awatar użytkownika
martynka
szeregowy
Posty: 26
Rejestracja: 19 mar 2006, 12:54
Lokalizacja: Nasrallah

Post autor: martynka »

To jakaś paranoja. :D
Ciągle ktoś pisze o przecinaniui kabli :?

Może to ktoś inny przecina kable (jeśli wogóle ktoś to robi) ?
Np. zfrustrowany sąsiad? :oops:

Marta
Awatar użytkownika
Jerry
szeregowy
Posty: 6
Rejestracja: 15 paź 2005, 22:41
Lokalizacja: Ostrołęka

KTH

Post autor: Jerry »

Jak na 55 zł abonamentu KTH daje duże możliwości wymiany plików z dużą prędkością w strefie 0. Jednakże są podstawowe dwie wady:

-zablokowany port do używania komunikatorów /tlen czy skype/

-zbyt mała prędkość przy ściąganiu plików z poza KTH oscylująca w ciągu dnia na poziomie od 7 do 11 kb/s

co w obecnych czasach to poziom bardzo ale to bardzo nieprzyzwoity.

Wszystkiemu winna jest podobno TP S.A., na którą liderzy KTH nie mają ani wpływu ani sposobu.
No cóż trzeba być cierpliwym, może ktoś sprytniejszy to poprawi.
Awatar użytkownika
Michał
starszy chorąży sztabowy
Posty: 595
Rejestracja: 20 maja 2005, 13:22
Lokalizacja: Ostroleka

Post autor: Michał »

Wszystkiemu winna jest podobno TP S.A., na którą liderzy KTH nie mają ani wpływu ani sposobu.
Moge wiedziec czym Telekomunikacja Polska zawinila? Czy tylko pracownicy KTH zaslaniaja sie ta firma ze to ich wina ze tak badziewnie wam internet dziala?
Tubylec
szeregowy
Posty: 31
Rejestracja: 04 mar 2006, 23:45
Lokalizacja: O-ka

Post autor: Tubylec »

A ja mam Blue Connect i nik mi kabla nie przetnie :lol:
Awatar użytkownika
Soul
młodszy chorąży
Posty: 369
Rejestracja: 08 lis 2005, 9:29
Lokalizacja: z piekła

Post autor: Soul »

uehhe ja mam neo i jak przekrocze transfer to tak dziala jakby chciało a nie mogło hehe za duzo sciagam:Dale neo jest najlepsza moim zdaniem mialam kth i co chwila jakies awarie byly a do do ynetu to tez czesto sa awarie
Z prawdziwą miłością jest jak z duchami - wszyscy o nich mówią, ale mało kto je widział.
marcin99
szeregowy
Posty: 1
Rejestracja: 11 paź 2012, 14:15

Re: KTH - coś wiecie o tej firmie?

Post autor: marcin99 »

Witam,

pozwolę sobie odkopać temat. Jak obecnie wygląda jakość usług KTH?
Zastanawiam się nad przejściem do nich (30Mb/s za 49 zeta brutto) z neostrady.

Z góry dziękuję za opinie.
ladybird
starszy szeregowy
Posty: 53
Rejestracja: 27 wrz 2011, 12:53

Re: KTH - coś wiecie o tej firmie?

Post autor: ladybird »

hej, od 5 lat korzystam z usług KTH i jestem bardzo zadowolona, podoba mi się podejście ludzi tam pracujących do klienta, może nie mają najlepszej prędkości ale mi wystarcza. mają świetne ceny.
ODPOWIEDZ