Nie działa tvp2 ?

Polityka, wydarzenia, opinie, problemy, komunikacja
ziomalka
starszy szeregowy
Posty: 59
Rejestracja: 10 lis 2007, 21:16

Nie działa tvp2 ?

Post autor: ziomalka »

Mam pytanie czy Wam tez nie dziala 2 kanał ? nie posiadam żadnej kablówki, i od ok. 2 tygodni nie działą mi kanał 2 nie wiem dlaczego .. :/

Nelchael
szeregowy
Posty: 40
Rejestracja: 20 paź 2010, 22:34
Lokalizacja: Ostrołęka

Re: Nie działa tvp2 ?

Post autor: Nelchael »

Też nie mam TVP2 ale jako że telewizji praktycznie nie oglądam to się tym nie martwiłem do tej pory. Jestem tylko ciekaw czy możliwe jest że TVP2 nie ma już wcale dla sygnału analogowego czy jest to związane z czymś innym?

jagus1402
szeregowy
Posty: 43
Rejestracja: 25 mar 2011, 14:45

Re: Nie działa tvp2 ?

Post autor: jagus1402 »

Była na ten temat informacja.Trzeba od nowa ustawić dwójkę,gdyż zmieniono parametry nadawania z bodajże 31 na 45 w związku z pokrywaniem się pasm analogowych i cyfrowych.

Marcelinka
szeregowy
Posty: 38
Rejestracja: 11 lut 2011, 13:20

Re: Nie działa tvp2 ?

Post autor: Marcelinka »

Bodajże 24.08.2011 nastąpiło przekodowanie tvp2 z kanału 31/8M na kanał 45/8M. Musicie sobie to przestawić.

Kartofelek
starszy szeregowy
Posty: 93
Rejestracja: 08 lut 2010, 8:18

Re: Nie działa tvp2 ?

Post autor: Kartofelek »

Czy do tej operacji trzeba zaprosić kogoś z serwisu rtv? Czy samemu można przestawić? Jeśli tak to podpowiedzcie, proszę, jak to zrobić? Mam Philipsa (analogowe) już wiekowy ale działa.

Awatar użytkownika
przeklinak
chorąży
Posty: 447
Rejestracja: 12 mar 2009, 7:11

Re: Nie działa tvp2 ?

Post autor: przeklinak »

Kartofelek pisze:Czy do tej operacji trzeba zaprosić kogoś z serwisu rtv? Czy samemu można przestawić? Jeśli tak to podpowiedzcie, proszę, jak to zrobić? Mam Philipsa (analogowe) już wiekowy ale działa.

heheh wystarczy na nowo wyszukac tej stacji jak każdej innej :D

shelly
starszy chorąży sztabowy
Posty: 500
Rejestracja: 23 lip 2009, 16:49

Re: Nie działa tvp2 ?

Post autor: shelly »

na centrum wywiesili kartki, że tvp2 już nie bedzie. bo zmienili parametry, a te ich anteny nie odbieraja takich (może namieszałam, ale nie przykładałam sie zbytnio do tej wiadomości, mam kablówkę)

Awatar użytkownika
tankian
kapral
Posty: 115
Rejestracja: 11 wrz 2010, 1:57

Re: Nie działa tvp2 ?

Post autor: tankian »

shelly pisze:na centrum wywiesili kartki, że tvp2 już nie bedzie. bo zmienili parametry, a te ich anteny nie odbieraja takich (może namieszałam, ale nie przykładałam sie zbytnio do tej wiadomości, mam kablówkę)
tez mam kablowke, ale nie mialam problemow z tym kanalem, wciaz go mam.

shelly
starszy chorąży sztabowy
Posty: 500
Rejestracja: 23 lip 2009, 16:49

Re: Nie działa tvp2 ?

Post autor: shelly »

tankian pisze:
shelly pisze:na centrum wywiesili kartki, że tvp2 już nie bedzie. bo zmienili parametry, a te ich anteny nie odbieraja takich (może namieszałam, ale nie przykładałam sie zbytnio do tej wiadomości, mam kablówkę)
tez mam kablowke, ale nie mialam problemow z tym kanalem, wciaz go mam.
tez mam ten kanal, zero problemów, info wywiesili dla tych co korzystają ze zbiorczych anten

ODPOWIEDZ