Internet w domu

Polityka, wydarzenia, opinie, problemy, komunikacja
ffoczka
szeregowy
Posty: 47
Rejestracja: 04 lis 2005, 12:00
Lokalizacja: Ostrołęka

Internet w domu

Post autor: ffoczka »

Czy ktoś może ma namiary na firmę zakładającą internet w mieszkaniach, używając urządzenia które mocuje się na balkonie, bez rozciągania kabli po całym bloku. Wielkie dzięki za wszystkie informacje. :wink:
Rasty13
szeregowy
Posty: 10
Rejestracja: 04 sie 2006, 11:19

Neo

Post autor: Rasty13 »

teraz to się zakłada neostrade. idziesz do TP albo do Orange i oni ci dają modem który podłączasz do gniazdka telefonicznego i do kompa. Basrdzo prosto sie zaklada. a ten co przez caly blok przechodzi kabel to chyba KTH-osiedlówka. Baaaaardzoooo wooooollnyyyyyy.
pozdro ;* :P
Arrab
plutonowy
Posty: 249
Rejestracja: 05 kwie 2006, 17:45

Post autor: Arrab »

Ale swoje plusy ma :) - DC czy jak to się tam nazywa.
Awatar użytkownika
Mroczny Rzeźnik
Zbanowany
Posty: 205
Rejestracja: 12 maja 2006, 13:44
Lokalizacja: Wojsławice :D

Post autor: Mroczny Rzeźnik »

KTH czy DC (nie wiem :D) jest taki wolny??? Kumpel przywozi od jakiegoś typa w grom filmów, gier itp. a ściągają to w 2-3 h podobno. Sam już nie wiem :?
Don't drink, don't drive- Smoke and fly...
Don't drink and run...
Awatar użytkownika
hazi
plutonowy
Posty: 244
Rejestracja: 30 cze 2005, 12:09
Lokalizacja: Ostro(L)ęka

Post autor: hazi »

2-3 godziny?? No to nie ma się czym chwalić bo to wcale nie jest szybko jak na DC++. Ja mam KTH i przy dobrym transferze ściągam film w 2 minuty, a przy takim przeciętnym 10-15 minut.
Awatar użytkownika
pufty
młodszy chorąży
Posty: 361
Rejestracja: 20 maja 2005, 9:09
Lokalizacja: Ostrołęka czasami

Post autor: pufty »

:shock: a ja z 3 dni sciagam film :?
Awatar użytkownika
Qrzysio
Redaktor
Posty: 3290
Rejestracja: 17 maja 2005, 18:16
Lokalizacja: Ostrołęka

Post autor: Qrzysio »

KTH dziala za podobnej zasadzie jak siec LAN, jak Ci ktos cos udostepni to nie idzie przez internet (wolno) tylko bezposrednio po sieci lokalnej (LAN), dlatego mozna sciagnac film w 2 minuty.
Awatar użytkownika
hazi
plutonowy
Posty: 244
Rejestracja: 30 cze 2005, 12:09
Lokalizacja: Ostro(L)ęka

Post autor: hazi »

O właśnie o to mi chodziło :D
marbac
sierżant
Posty: 286
Rejestracja: 19 wrz 2006, 18:05

Re: Neo

Post autor: marbac »

Rasty13 pisze:teraz to się zakłada neostrade. idziesz do TP albo do Orange i oni ci dają modem który podłączasz do gniazdka telefonicznego i do kompa. Basrdzo prosto sie zaklada. a ten co przez caly blok przechodzi kabel to chyba KTH-osiedlówka. Baaaaardzoooo wooooollnyyyyyy.
pozdro ;* :P
Tylko jest jedno "ale", trzeba mieć telefon stacjonarny w TP i opłacać abonament telefoniczny. A ja nie chcę korzystać z telefonu TP!!!
Awatar użytkownika
Qrzysio
Redaktor
Posty: 3290
Rejestracja: 17 maja 2005, 18:16
Lokalizacja: Ostrołęka

Post autor: Qrzysio »

Od nowego roku bedzie to mozliwe.
Awatar użytkownika
Qrzysio
Redaktor
Posty: 3290
Rejestracja: 17 maja 2005, 18:16
Lokalizacja: Ostrołęka

Post autor: Qrzysio »

Mozliwe ze podniesie, ale tylko dla nowych klientow. Poza tym przy obecnych promocjach ceny sa narawde atrakcyjne w porownaniu z tym co dzialo sie jeszcze 2 lata temu. Na razie rozwoj internetu w Polse idzi wbardzo dobra strone i dobrze ze UKE dba o indywidualnych polskich klientow.
_KanaR_
starszy kapral
Posty: 182
Rejestracja: 29 cze 2006, 10:50
Lokalizacja: Ostrołęka

Post autor: _KanaR_ »

Mnie w Neo przeraża limit transferów :/ Obecnie korzystam z Ynetu i nie mam wiele powodów do narzekań. Zerwania połączenia wsytępują bardzo rzadko (w sumie prawie wogóle), DC też jest, brak limitów transferów, do tego miejsce na serwerze pod stronę www z obsługą większości skryptów (za to bardzo duży plus :D). Czasami net chodzi jakby chciał a nie mógł ale to chyba raczej u większości dostawców tak jest :/.
Awatar użytkownika
Qrzysio
Redaktor
Posty: 3290
Rejestracja: 17 maja 2005, 18:16
Lokalizacja: Ostrołęka

Post autor: Qrzysio »

Ale YNET nie jest tanszy niz neostrada. Nie dziala lepiej niz neostrada. Jezeli uzywasz sam neostrady, limity transferu nie ograniczaj cie tak bardzo (wiem cos o tym). Neostrada dziala w trakcie burzy oraz po przejsciu burzy. Obecne promocje jak widzialem sa naprade niezle. Konto na serwerze? To jest atut dla bardzo waskiej grupy ludzi. Plusem YNETU jestto ze masz spore mozliwosci co do wyboru szybkosci lacza w obie strony. Jednak wg mnie dyskwalifikuja go czeste problemy i przerwy w dzialaniu.
Czejen
starszy chorąży sztabowy
Posty: 614
Rejestracja: 26 wrz 2006, 21:05
Lokalizacja: Goworowo

Post autor: Czejen »

A ja mam neostrade i jestem zadowolony...tylko często odcina od połączenia i np to forum mi strasznie wolno chodzi... ;/
_KanaR_
starszy kapral
Posty: 182
Rejestracja: 29 cze 2006, 10:50
Lokalizacja: Ostrołęka

Post autor: _KanaR_ »

Niko pisze:A ja mam neostrade i jestem zadowolony...tylko często odcina od połączenia i np to forum mi strasznie wolno chodzi... ;/
Forum nie dlatego wolno chodzi :) Dla mnie neo i telekomuna to totalna porażka :) Wolę ynet chociaż jest może i wolniejszy i dorższy niż neo. Zresztą podpisywać na 2 czy 3 lata umowę to kiepski interes :) Skusiłbym się na chello ale to chyba niedostępne jeszcze na naszej wiosce jest :?
Czejen
starszy chorąży sztabowy
Posty: 614
Rejestracja: 26 wrz 2006, 21:05
Lokalizacja: Goworowo

Post autor: Czejen »

No w Goworowie tylko neostrada może być :? moze jak mi sie umowa skończy to chello wejdzie na rynek albo może coś innego...A dlaczego wolno chodzi (nie zawsze np teraz jest ok a czasami sie ładuje i ładuje...) ??
Awatar użytkownika
Michał
starszy chorąży sztabowy
Posty: 595
Rejestracja: 20 maja 2005, 13:22
Lokalizacja: Ostroleka

Post autor: Michał »

Watpie zeby chello do Goworowa weszlo :)
Awatar użytkownika
morus
starszy kapral
Posty: 192
Rejestracja: 04 mar 2006, 23:52

Post autor: morus »

Niko pisze:No w Goworowie tylko neostrada może być :? moze jak mi sie umowa skończy to chello wejdzie na rynek albo może coś innego...A dlaczego wolno chodzi (nie zawsze np teraz jest ok a czasami sie ładuje i ładuje...) ??
W sumie my tez dzialamy w Goworowie, my czyli Ynet. W bibliotece można sprawdzić jak działa net. Mają tam 512/128. Z naszych usług korzysta rowniez gmina i szkoły w gminie Goworowo (12 placówek).
_KanaR_ pisze:Forum nie dlatego wolno chodzi :) Dla mnie neo i telekomuna to totalna porażka :) Wolę ynet chociaż jest może i wolniejszy i dorższy niż neo. Zresztą podpisywać na 2 czy 3 lata umowę to kiepski interes :)
Neo to niestety "upośledzony" internet: limity, niski upload, blokada przez innych usługodawców i chyba nie jest az tak atrakcyjny bo ludzie przychodzą do nas caly czas.
Czasem ktos przyjdzie i gada ze 1 mbps w neo jest po 28 zl, i właśnie przez takich ludzi musimy tez odpalić "upośledzony" internet, z limitem i niskim wysylaniem i obowiązkowym telefonem.
Za miesiąc pojawi się nowa oferta podobna do neo. Mogę juz napisać ze 1 megabit bedziemy sprzedawac za okolo 20-25 zl przy limicie takim jak w neo i umowie takiej jak w neo.

Pozdr
kami221
szeregowy
Posty: 40
Rejestracja: 02 maja 2006, 12:38

Post autor: kami221 »

Qrzysio pisze: Neostrada dziala w trakcie burzy oraz po przejsciu burzy.
Nie radze włączać w burze... ja włączyłam miesiąc temu i popaliło mi się kilka rzeczy w komputerku ... ;/
sly_fellow
szeregowy
Posty: 1
Rejestracja: 31 paź 2006, 22:50

Post autor: sly_fellow »

Wiecie może jaki jest adres huba dc w kth? za pomoc z góry
dzięki 8)
Awatar użytkownika
hazi
plutonowy
Posty: 244
Rejestracja: 30 cze 2005, 12:09
Lokalizacja: Ostro(L)ęka

Post autor: hazi »

aj_em22 nie chodziło mu o adres firmy tylko adres huba DC w KTH. Czytaj uważnie :wink:
Awatar użytkownika
aj_em22
starszy szeregowy
Posty: 87
Rejestracja: 31 paź 2006, 11:18

Post autor: aj_em22 »

hazi pisze:aj_em22 nie chodziło mu o adres firmy tylko adres huba DC w KTH. Czytaj uważnie :wink:
ale ja nie dla ciebie tą wiadomosc napisalam, ktos wyzej ogolnie pytal o kth ...
Awatar użytkownika
rOsA
starszy szeregowy
Posty: 92
Rejestracja: 01 lis 2006, 19:36
Lokalizacja: O-ka

Post autor: rOsA »

217.96.74.100 to jest adres DC na huba KTH.
Ale jeśli nie masz neta w KTH to raczej na niego się nie dostaniesz.
Próbowałem już z neo i ntl i nic z tego.
Mam założonego neta z KTH na chacie, teraz nie mogę narzekać, a DC to wielki plus KTH.

ps: teraz mam 2mb z NTL, i film targam w 2 - 3h. Ale i tak lepiej jest z DC, film 2-3min :shock:

Pozdro 600... :roll:
bo...
Czejen
starszy chorąży sztabowy
Posty: 614
Rejestracja: 26 wrz 2006, 21:05
Lokalizacja: Goworowo

Post autor: Czejen »

To, jaki net jest najlepszy?? I jaki można założyć np: w Goworowie oprócz neo i ynet?? I co jest lepsze?? neo czy ynet ??
Awatar użytkownika
morus
starszy kapral
Posty: 192
Rejestracja: 04 mar 2006, 23:52

Post autor: morus »

Niko pisze:To, jaki net jest najlepszy?? I jaki można założyć np: w Goworowie oprócz neo i ynet?? I co jest lepsze?? neo czy ynet ??
Oprocz neo i ynet są tylko sieci komorkowe, i-plus, ERA - blueconnect.

pozdr
ODPOWIEDZ