Internet w domu

Polityka, wydarzenia, opinie, problemy, komunikacja
Czejen
starszy chorąży sztabowy
Posty: 614
Rejestracja: 26 wrz 2006, 21:05
Lokalizacja: Goworowo

Post autor: Czejen »

hyyy... a to nie jest tylko na laptopa ?? do stacjonarnego kompa też można to podłączyć ?? Ile to kosztuje i jakie są szybkości... ??
Awatar użytkownika
Krzychu
starszy kapral
Posty: 163
Rejestracja: 20 maja 2005, 12:27
Lokalizacja: Wawa

Post autor: Krzychu »

Mozna i do stacjonarnego tylko trzeba kupic nakladke, ale te busines everywhere, i-plus, blue connect to jest jeden wielki SYF ja mam z orange, place 120 zl + vat miesiecznie i transfer mam srednio przy sciaganiu pliku 2-3 kb/s tego nawet stalym laczem nazwac nie mozna :/ a dziala mi 5 dni w tygodniu umowe podpisalem na 2 lata... minal dopiero rok ---> n/c
Awatar użytkownika
Michał
starszy chorąży sztabowy
Posty: 595
Rejestracja: 20 maja 2005, 13:22
Lokalizacja: Ostroleka

Post autor: Michał »

Orange syf ale iPlus ladnie chodz a co do ery to nie wiem bo za drogo i nie mialem okazji testowac.
KasQ
szeregowy
Posty: 34
Rejestracja: 28 cze 2005, 0:15
Lokalizacja: Centrum

Post autor: KasQ »

Ewidentnie najlepszym dostawcą internetu w Ostrołęce stało się KTH, za nieduże pieniądze oferują pakiety do 2048kb/s i do tego pozostaje ogromna sieć
Awatar użytkownika
rOsA
starszy szeregowy
Posty: 92
Rejestracja: 01 lis 2006, 19:36
Lokalizacja: O-ka

Post autor: rOsA »

Na KTH narzekałem tylko na początku jak było 128kb/s. Ale ostatnio jak byłem w domu miałem już 256kb/s i przyznam że chodziło już znacznie lepiej.
A teraz jak mówisz że jest możliwość wziąć 2mb to na pewno zostanę z KTH no i DC.
miodziooooo :idea:

Pozdro 600 dla ziomów
bo...
Tubylec
szeregowy
Posty: 31
Rejestracja: 04 mar 2006, 23:45
Lokalizacja: O-ka

Post autor: Tubylec »

Co się od dwóch tygodni dzieje z DC w KTH? Nie można się zalogować do huba. Czyżby adres zmienili?

Co do transferu to ostatnio bardzo ładnie net chodzi w KTH. Ja transfer sprawdzam na http://www.numion.com albo na http://www.twojeip.wp.pl
antorf
starszy szeregowy
Posty: 78
Rejestracja: 02 sty 2006, 15:23

Post autor: antorf »

do poprzednika-zadzwoń do kth to podadzą ci nowe hasło dostępowe;zmienili ale nie poinformowali-to bolączka w tej firmie że jest kiepski kontakt.Co do transferu to nie widzę różnicy.
peter507
szeregowy
Posty: 15
Rejestracja: 03 wrz 2006, 16:01

Post autor: peter507 »

hazi pisze:2-3 godziny?? No to nie ma się czym chwalić bo to wcale nie jest szybko jak na DC++. Ja mam KTH i przy dobrym transferze ściągam film w 2 minuty, a przy takim przeciętnym 10-15 minut.
W 2 minuty to przy przepustowości łącza możesz sciągnąć słabej jakości teledysk, a nie film pełny (czyli ok. 650mb) W akademikach przy łączku 10mb/s filmy ściągają się w granicach godziny a łącza 10mb/s w ostrołęce nie ma więc nie mów o rzeczach nie realnych bo 2 minuty to mozesz sobie mp3 pobrać.
Tubylec
szeregowy
Posty: 31
Rejestracja: 04 mar 2006, 23:45
Lokalizacja: O-ka

Post autor: Tubylec »

peter507 pisze:
hazi pisze:2-3 godziny?? No to nie ma się czym chwalić bo to wcale nie jest szybko jak na DC++. Ja mam KTH i przy dobrym transferze ściągam film w 2 minuty, a przy takim przeciętnym 10-15 minut.
W 2 minuty to przy przepustowości łącza możesz sciągnąć słabej jakości teledysk, a nie film pełny (czyli ok. 650mb) W akademikach przy łączku 10mb/s filmy ściągają się w granicach godziny a łącza 10mb/s w ostrołęce nie ma więc nie mów o rzeczach nie realnych bo 2 minuty to mozesz sobie mp3 pobrać.
Widzę, że nie masz i nie miałeś internetu w sieci KTH. Ja ręczę że plik 500MB można ściągnąć przez DC++ w sieci KTH w trzy, cztery minuty i wiem co mówię. Wszystko zależy od odległości między dwoma komputerami. Oczywiste jest że jeśli będę ściągał od osoby, która znajduje się 2-3 kilometry ode mnie to transfer nawet bywa w okolicach 50kb/s ale jeśli trafi się osoba z mojego osiedla to zdarza się nawet połączenie 15 Mb/s. Nie piszę tego, po to by chwalić KTH, tylko piszę to to co widzę podczas korzystania. Mogę stwierdzić, że średni transfer na DC++ oscyluje w okolicy 2Mb/s.
Najlepiej jednak pójść do znajomego, który ma KTH i zobaczyć to na własne oczy. Wtedy wszelkie wątpliwości i spekulacje zostaną rozwiane.
michalina
szeregowy
Posty: 5
Rejestracja: 28 kwie 2007, 6:20

Jak to wygląda obecnie

Post autor: michalina »

Witam.

Wątek zakończył się niemal rok temu. Jestem zainteresowany podłączeniem internetu z ynetu lub kth i nie wiem co chodzi szybciej i pewniej, a na dodatek chodzi cały czas. Obecnie mam net z orange i to jest syf jakich mało.

Czekam na odpowiedzi i dziękuję z góry za pomoc
Awatar użytkownika
Qrpiana
starszy sierżant
Posty: 347
Rejestracja: 09 maja 2006, 18:15
Lokalizacja: Ostrołęka

Post autor: Qrpiana »

a ja polecam YNET mam i nie narzekam!!!
Skoro nic nie można już zmienić, pozostaje tylko wąchać kwiatki
Czejen
starszy chorąży sztabowy
Posty: 614
Rejestracja: 26 wrz 2006, 21:05
Lokalizacja: Goworowo

Post autor: Czejen »

Niedługo będzie mijał rok od kiedy była taka mała rewolucja między neostradą i nerią więc radził bym trochę poczekać i zobaczyć jakie będę promocje bo w końcu umowy po roku się będą kończyły(np mi..).
raw66
szeregowy
Posty: 13
Rejestracja: 24 lip 2007, 20:40

Post autor: raw66 »

Najlepszy jest net "spółdzielczy".
Dwóch, trzech sąsiadów i spokojnie, tanio. Dziś, gdy technologie bezprzewodowe są dość tanie można obejść się bez kabli.
Także polecam też rozważenie takich możliwości.
ZiBi
szeregowy
Posty: 14
Rejestracja: 22 sty 2007, 13:18

Co się dzieje

Post autor: ZiBi »

Witam

Też chcę założyć neta. Osiedle centrum. Okazało się, że ynet mi nie załozy jak do nich dzwoniłem. Zgłosiłem sie do KTH już byli chętni ale w piątek odmówili, że mają jakieś problemy. Co sie tam dzieje podobno leży cała sieć od tygodnia, i nie mogą sobie poradzić ?? Czy to się zdaża często. Już nawet zaczynam myśleć o połaczeniu "plan socjalny TP + netia", ale u nich byłoby taniej tylko jak tak jest jak teraz częściej niż raz w roku to ja dziękuję. Ktoś coś może wie na ten temat ??

Pozdrawiam.
adam196
szeregowy
Posty: 2
Rejestracja: 30 maja 2006, 14:32

Post autor: adam196 »

powiem tak


ja Ci bym radzil zalozyc netie:)
sam mam netie 1mb i bosko smiga 0 problemow
co do KTH to odradzam stanowczo kumpel ma ten syf i klnie jak .... bo caly czas pada to sie po woli robi gorsze od internetu z modemu takiego sprzed kilku lat^^
Awatar użytkownika
AriS
starszy chorąży
Posty: 454
Rejestracja: 02 cze 2007, 15:40
Lokalizacja: Z nienacka ;F

Post autor: AriS »

NEO xD ?
Jesteśmy Polakami .
W obliczu zła jednoczymy siły .
Nie wybaczamy .
Nie zapominamy .
Oczekujcie nas .
Awatar użytkownika
freestyler
szeregowy
Posty: 12
Rejestracja: 27 lis 2007, 21:14

Post autor: freestyler »

Witam
Jestem użytkownikiem sieci KTH od ponad roku i powiem szczerze ..coraz częściej zastanawiam się nad rezygnacją z ich usługi, a po ostatnim tygodniu ..echh -totalna porażka. Nie mamy netu (czyt. całe osiedle centrum podłączone do KTH) od ok tygodnia, biuro "KTH" zlewa ludzi i nawet nie odbiera telefonów, a jak już ktoś odbierze tel, to mówiąc fachowym językiem oznajmia że nadal "walczą" z tym problemem. Pod tym względem stanowczo odradzam sieć KTH. Niezaprzeczalną zaletą tej sieci jest (było) korzystanie z DC++, ale czy to powróci? Śmiem twierdzić że było minęło...
..pzdr freestyler
Awatar użytkownika
Qrzysio
Redaktor
Posty: 3290
Rejestracja: 17 maja 2005, 18:16
Lokalizacja: Ostrołęka

Post autor: Qrzysio »

DC++ nie wnosi nic poza ogromnym ryzykiem i odwiedzinami policji.

Odradzam również Netię. Jest nieporównywalnie gorsza od neostrady. Przynajmniej w mom przypadku 2 Mbit w neo to niestety nie te same 2 Mbit c o w Netii.

TP SA może jest droga, ale jakość mają najlepszą.
amsterdam
starszy sierżant
Posty: 316
Rejestracja: 30 paź 2007, 23:59
Lokalizacja: ostrołęka

Post autor: amsterdam »

Ja mam Ynet i sobie chwale :) średni abonament a śmiga jak rakieta :) bez żadnych limitów :)
Twoja głupota mnie poraża paranoidalny schizofreniku:P
jarpen
starszy kapral
Posty: 199
Rejestracja: 31 lip 2005, 13:45

Post autor: jarpen »

transfery w netii z rapida są akurat ponad 128kB/s
chodzi o netie 1mb/s
Czejen
starszy chorąży sztabowy
Posty: 614
Rejestracja: 26 wrz 2006, 21:05
Lokalizacja: Goworowo

Post autor: Czejen »

Qrzysio ja mam netie 1 mb a kolega neostradę 1 mb... niczym się nie różni, transfer taki sam. Ale nie wiem jak przy 2 mb... Dla mnie netia jest lepsza bo jak miałem neo to jakoś często mnie rozłączało... :evil: teraz jest ok... Naprawdę polecam netie... nie dość że tańsza to jeszcze z neo przy szybkości 1mb nie ma różnicy...
jarpen
potwierdzam tą szybkość transferu...
hAeS
chorąży
Posty: 436
Rejestracja: 19 maja 2005, 23:58

Post autor: hAeS »

neostrada a netia to prawie to samo ;]
to i to z tpsa tylko nazwa inna... jak masz netie i bedziesz mial awarie to Twoją usterke naprawią na szarym koncu, bo najpierw zajmuja sie awariami neo dopiero na koncu netii ;]
Awatar użytkownika
AriS
starszy chorąży
Posty: 454
Rejestracja: 02 cze 2007, 15:40
Lokalizacja: Z nienacka ;F

Post autor: AriS »

Ja słyszałem o KTH , że dobre . Podobno , podkreślam PODOBNO 2mb jest za 60 zł miesięcznie , a założenie jedynie 1 zł . Samemu można to mieć , żadnych sieci itp .
Jesteśmy Polakami .
W obliczu zła jednoczymy siły .
Nie wybaczamy .
Nie zapominamy .
Oczekujcie nas .
amsterdam
starszy sierżant
Posty: 316
Rejestracja: 30 paź 2007, 23:59
Lokalizacja: ostrołęka

Post autor: amsterdam »

KTH jest tylko chyba na Centru tak??
Twoja głupota mnie poraża paranoidalny schizofreniku:P
Awatar użytkownika
Qrzysio
Redaktor
Posty: 3290
Rejestracja: 17 maja 2005, 18:16
Lokalizacja: Ostrołęka

Post autor: Qrzysio »

aż na centrum... oby się dalej nie rozrosło ;p
ODPOWIEDZ