konto w banku
konto w banku
Witam, jestem na studiach i musze zalozyc sobie konto w jakims banku, czy ktos moze mi polecic jaki wybrac w ostrolece - jego zalety i wady, doswiadczenia z nim zwiazane
Qrzysio pisze:Odradzam:
Wszelkie "specjalne" konta dla studentów. Szczególnie nie przekraczaj progu banku BPH - złodzieje. Moi rodzice z niego uciekli... mają juz takie prowizje ze za prowadzenie rachunku + karta wynosi czasami 20zł - nie wiadomo za co.
Macie racje. Ja mam konto studenckie w BPH, miesięcznie płace 8 zł (3 zł - opłata za prowadzenie konta + 5 zł opłata za obsługę karty). Ale jakoś się przyzwyczaiłem do tego banku. Bardzo mi odpowiadają ich usługi w necie.boo pisze:w pełni się zgadzam- BPH bardzo drogi bank-niedługo z niego uciekam
Ja osobiscie odradzam PEKAO SA.
Dwa razy chodzilem do banku i prosilem o przeslanie mi karty z jednorazowymi kodami do robienia przelewow przez internet. nie dostalem jej. dzwonilem do biura obslugi klienta, babka powiedziala ze max 2 tygodnie i karte bede mial w domu. Dzwonilem w grudniu, do tej pory karty nie mam.
Do tego place ok 4 plb miesiecznie za utrzymanie konta.
Na dniach przechodze do mBANKu
Dwa razy chodzilem do banku i prosilem o przeslanie mi karty z jednorazowymi kodami do robienia przelewow przez internet. nie dostalem jej. dzwonilem do biura obslugi klienta, babka powiedziala ze max 2 tygodnie i karte bede mial w domu. Dzwonilem w grudniu, do tej pory karty nie mam.
Do tego place ok 4 plb miesiecznie za utrzymanie konta.
Na dniach przechodze do mBANKu
Ja mam konto w BGŻ, opłaty - masakra!!! Przelew przez neta 1 zł, prowadzenie rachunku 4,80 + 1,00 dostęp do rachunku przez internet + 2,00 za użytkowanie z karty czyli w sumie 7,80 zł
Chętnie bym zmieniła, ale nie mam na to czasu
cokolwiek tam załatwić to min. godzina z życiorysu
Plus tego banku, to to, że najmniejszym nomianełm, jaki można wypłacić z bankomatu jest 10,00 zł
które czasami może uratować życie
Pozdrówka

Chętnie bym zmieniła, ale nie mam na to czasu

Pozdrówka

Gizmunia zamknięcie rachunku nie powinno trwać dłużej niż 30 min.
Otwarcie nowego konta np. w INTELIGO robisz przez internet. Jak ja zakładałem było tak, że kurier dzwonił do Ciebie u mawiał się z Tobą i dostarczał Ci przesyłkę z dokumentami. Życ nie umierać.
Otwarcie nowego konta np. w INTELIGO robisz przez internet. Jak ja zakładałem było tak, że kurier dzwonił do Ciebie u mawiał się z Tobą i dostarczał Ci przesyłkę z dokumentami. Życ nie umierać.
Pozdrawiam
www.moja-ostroleka.pl
www.moja-ostroleka.pl
Qrzysio, ja to wiemQrzysio pisze:Gizmunia zamknięcie rachunku nie powinno trwać dłużej niż 30 min.

Tez mnie to dziwi, ale nic na to nie poradze. mam konto w pekao sa juz 3 lata, i po trzech latach jestem z niego bardzo niezadowolony.pudeleQ pisze:Beginner, troche dziwne to, ale w moim przypadku jest tak że mi przesyłają karte kodów nim sie skończy poprzednia (około 10-15 kodów przed końcem) i nie było jeszcze takiej sytuacji żebym musiał kogoś "prosić" , oni to robią sami.
konto w mbanku mam juz zalozone, nic nie place za jego utrzymanie, zastanowie sie tez nad inteligo.
INTELIGO jest dobre, gdy nie mieszkasz w Warszawie lub innym wielkim mieście. Oddziły PKO BP są wszędzie, więc wszystko można załatwić. Poza tym ogromna ilość bankomatów cieszy, chociaż mBank przed wakacjami powiększył tez swoją bazę i w Ostrołęce jest nareszcie darmowy bankomat.
Pozdrawiam
www.moja-ostroleka.pl
www.moja-ostroleka.pl
Są też minusy mBanku. Kartą mBanku nie zawsze możesz zapłacić w internecie. INTELIGO to umożliwia, także w obcych walutach.
Pozdrawiam
www.moja-ostroleka.pl
www.moja-ostroleka.pl