Internet stacjonarny w Rzekuniu.

Polityka, wydarzenia, opinie, problemy, komunikacja
MrSimple
szeregowy
Posty: 4
Rejestracja: 06 sty 2014, 21:17
Lokalizacja: Rzekuń

Internet stacjonarny w Rzekuniu.

Post autor: MrSimple » 06 sty 2014, 21:45

Witajcie,
Mam pytanie do osób czy też firm, które mają lub świadczą usługi internetu na terenie Rzekunia. Aktulanie posiadam internet stacjonarny z Orange (TP) . To co się dzieje w tej firmie , i konkretnie w mojej miejscowości z usługami Orange to tragedia. Od jakiegoś roku, mimo zapewnień TP podczas podpisywania umowy o prędkości 6 mb /s , nie uzyskałem takiej prędkości. Średnio wahają się one w granicach 1 mb/s. Dość często teraz nawet nie mogę osiągnąć i tej prędkości i nie raz sprawdzałem na speedtestach który pokazywał mi ledwo 0,5 mb/s. Jak na 99 zł abonamentu (ab+utrzymanie łącza) to gruba przesada. Dzwoniąc do Orange tłumaczą że nic na to nie poradzą, i tak będzie, bo linie są przeciążone i już. I że mogę sobie złożyć reklamację jak chcę. Mam tego dość, i właśnie teraz kiedy do końca umowy pozostał mi miesiąc czasu, rozglądam się za czymś co będzie godne temu za co płace.

Z tąd też moje pytanie , jakiego internetu używacie ? Może możecie coś polecić ? Osobiście potrzebuję internetu bez limitów danych. Intenet bezprzewodowy, z limitami pozostawiam jako ostateczność :)
Będę wdzięczny za podpowiedzi :)
Załączniki
1.jpg

Awatar użytkownika
sKaLpeL
starszy chorąży sztabowy
Posty: 736
Rejestracja: 16 wrz 2007, 12:23
Lokalizacja: Ostrołęka

Re: Internet stacjonarny w Rzekuniu.

Post autor: sKaLpeL » 06 sty 2014, 22:41

ja jestem ciekaw waszych opini na temat LTE cyfrowego polsatu - ewentualnie co polecacie na terenie Białobieli - obecnie znajomi mają neostradę i to woła o pomstę do nieba

markpil

Re: Internet stacjonarny w Rzekuniu.

Post autor: markpil » 06 sty 2014, 23:54

ww.cyfrowypolsat.pl/oferta/internet/mapa-zasiegu.cp

arrow
kapral
Posty: 122
Rejestracja: 27 maja 2009, 0:24

Re: Internet stacjonarny w Rzekuniu.

Post autor: arrow » 07 sty 2014, 0:56

Niedawno widziałem ogłoszenie UG w Rzekuniu, zbierali chętnych na łącze Internetowe, mieli jakieś nowe łącza doprowadzić. Więc może warto dopytać w UG Rzekuń odnośnie nowych inwestycji związanych z dostępem do Internetu.

MrSimple
szeregowy
Posty: 4
Rejestracja: 06 sty 2014, 21:17
Lokalizacja: Rzekuń

Re: Internet stacjonarny w Rzekuniu.

Post autor: MrSimple » 07 sty 2014, 11:02

Jak dobrze pamiętam, to ten internet był inwestycją gminy, dla rodzin ubogich, także niestety z tego nie skorzystam. A może jest ktoś kto korzysta z internetu TP na terenie Rzekunia ? też macie takie problemy ? z jakich usług operatorów korzystacie ?

flower
starszy szeregowy
Posty: 50
Rejestracja: 12 lip 2007, 18:03
Lokalizacja: Ostrołęka

Re: Internet stacjonarny w Rzekuniu.

Post autor: flower » 07 sty 2014, 19:44

Ja mam ten sam problem z internetem TP w Rzekuniu. Mimo 10 mb na umowie internet dziala z predkoscia nie przekraczajaca 1 mb, a w godzinach wieczornych jest jeszcze gorzej. Nie wiem czy jest to wina TP czy moze laczy na terenie gminy;/

Awatar użytkownika
fooxes
sierżant
Posty: 280
Rejestracja: 19 sie 2007, 12:05

Re: Internet stacjonarny w Rzekuniu.

Post autor: fooxes » 07 sty 2014, 22:37

Znajomy miał ten sam problem na os. Stacja
TPSA ma pewne wytyczne co do prędkości, internet do 10mb / 1mb to minimalne badajże 0,5mb /0.15mb (do końca nie jestem pewien tych wartości)
Znajomy wydzwaniał do nich 3 razy w tygodniu i się skarżył, raz troszkę poprawili potem znów prędkość spadła więc nadal wydzwaniał przyjeżdżali technicy kilka razy aż w końcu została poprowadzona linia nowa aż do samego domu.
teraz przy prędkości 10mb ma 10.5 ;-)

więc dzwońcie i walczcie o swoje!
(infolinia jest płatna)
www.itspecialist.pl

lol555
szeregowy
Posty: 1
Rejestracja: 07 sty 2014, 22:51

Re: Internet stacjonarny w Rzekuniu.

Post autor: lol555 » 07 sty 2014, 22:55

Witam , rowniez mam ten sam problem . Rzekuń. Rowniez 10mb to jest jakis zart jak to chodzi..

bicykl
starszy szeregowy
Posty: 53
Rejestracja: 01 kwie 2006, 22:32

Re: Internet stacjonarny w Rzekuniu.

Post autor: bicykl » 08 sty 2014, 18:18

Witam. Mieszkam na Ławach, posiadam kabel Orange i mam 10mb przy deklarowanych 10mb. Co prawda były nieraz jakieś perturbacje ale generalnie jest O.K.

MrSimple
szeregowy
Posty: 4
Rejestracja: 06 sty 2014, 21:17
Lokalizacja: Rzekuń

Re: Internet stacjonarny w Rzekuniu.

Post autor: MrSimple » 24 lut 2014, 23:23

Witam. Macie moze jakies nowe informacje o firmach swiadczacych uslugi internetowe na terenie Rzekunia? Limitowe opcje nie wchodza w gre. Z gory dzieki za informacje :)

Awatar użytkownika
morus
starszy kapral
Posty: 192
Rejestracja: 04 mar 2006, 23:52

Re: Internet stacjonarny w Rzekuniu.

Post autor: morus » 12 mar 2014, 9:13

ynet

ODPOWIEDZ