witam ! zakładam wątek i liczę ze moze ktos przezwyciężył ten cholerny problem

borykam sie z tym problem od około 3 lat . problem pojawił sie nie wiadomo skad . początkowo próbowałem sam to wyleczyc : a mianowicie : kupiłem mnówstwo kremów (najlepszych marek na naczynka)po żadnym nie było lepiej a wrećz bezposrednio po nalożeniu gorzej . zrezygnowalem wybrałem sie do dermatologa - stwierdzono początki trądziku różowatego : dostałem tetracykline i metronidazol raczej efektów po kuracji brak , w zime zrobiłem zamykanie naczynek laserem VPL oraz IPl 5 zabiegów , efekt chwilową lepszy miałem nadzieje ze sie udało po kilku tyg znowu to samo . na wiosne znowu wizyta u derma kolejne leczenie tetracykliną i metronidazole efekty podobne a raczej brak . w zimę kolejne 4 zabiegi laserem , probelem dalej nie zginąl . zacząłem szukac innej przyczyny : ciśnienie lekko podwyższone ale to raczej nie od tego , test na bakterie helicobakter pylori wykazał brak bakterii . obecnie łykam witaminy pp , b2 , cynk , wiesiołka dalej nic pomaga . ogólnie ze zdrowiem żadnych problemów , prwadze aktywny tryb życia . nie mam juz żadnego pomysłu jak to wyleczyc . czasem gdy schłodze twarz na powietrzu cera ma normalny kolor ale gdy wejde do domu po około 30 minut dalej burak . dodam ze to tylko policzki i nos . czoło i broda mają normalny koloryt . jeśli zna ktos jakis sposób to błagam o pomoc bo już naprawde jest u kresu załamania . dodam ze na te całe leczenie wydałem fortune i zero efektów . Przeciez musi być jakas przyczyna

a zapomniał bym do tego oczywiscie problem z oczami bo przy rumieniu i tym "paleniu "padają oczy . po długim leczeniu i badaniach podejrzewają nużenća(choć badanie wykazalo jego brak)ale okulista swierdził ze to jedyna możliwość bo juz nie ma pojecia i najwyzej powtórze badanie . Lecze sie aktualnie maścią sprowadzoną az z włoch i oczy jakby lepiej ale twarz dalej bez zmian. nie życzę nikomu tej choroby bo naprawde moze to doprowadzic do załamania

ale az dziwie sie w dobie tak rozwinietej medycyny nie ma na to skutecznego leku