Volvo VIDA - ma ktoś w Ostrołęce ?

Szukasz dobrego, taniego i sprawdzonego mechanika? Tuningujesz swoje auto? Masz ochotę na zlot i wspólną jazdę? Zajrzyj tutaj!
krzyziel
starszy szeregowy
Posty: 59
Rejestracja: 16 lut 2007, 16:20
Lokalizacja: Ostrołęka

Volvo VIDA - ma ktoś w Ostrołęce ?

Post autor: krzyziel »

Witam. Mam pytanko do samochodziarzy, czy któryś mechanik/zakład w Ostrołęce lub okolicy ma oprogramowanie Volvo VIDA ? czyli odpowiednik VAG grupy Volkswagena.
krzyziel
netespl
starszy sierżant
Posty: 316
Rejestracja: 02 gru 2009, 17:31

Re: Volvo VIDA - ma ktoś w Ostrołęce ?

Post autor: netespl »

Z VIDĄ ciężko, ale interfejs Boscha jest w stanie zdiagnozować praktycznie wszystko w Volvo, a co konkretnie potrzebujesz?
krzyziel
starszy szeregowy
Posty: 59
Rejestracja: 16 lut 2007, 16:20
Lokalizacja: Ostrołęka

Re: Volvo VIDA - ma ktoś w Ostrołęce ?

Post autor: krzyziel »

koleżanka musi wymienić klocki tylne które są jednocześnie klockami elektrycznego ręcznego.
krzyziel
netespl
starszy sierżant
Posty: 316
Rejestracja: 02 gru 2009, 17:31

Re: Volvo VIDA - ma ktoś w Ostrołęce ?

Post autor: netespl »

Boscha ma na pewno Malon, więc powinien to bez problemu zrobić.
krzyziel
starszy szeregowy
Posty: 59
Rejestracja: 16 lut 2007, 16:20
Lokalizacja: Ostrołęka

Re: Volvo VIDA - ma ktoś w Ostrołęce ?

Post autor: krzyziel »

OK tak przekażę, dzięki bardzo.
krzyziel
MISIO
starszy szeregowy
Posty: 64
Rejestracja: 09 paź 2008, 11:06

Re: Volvo VIDA - ma ktoś w Ostrołęce ?

Post autor: MISIO »

Większość mechaników co ma trochę pojęcia jest w stanie wymienić te klocki. Nie jest to specjalnie skomplikowana operacja.
alf 78
kapral
Posty: 140
Rejestracja: 14 mar 2011, 20:36

Re: Volvo VIDA - ma ktoś w Ostrołęce ?

Post autor: alf 78 »

Bez VIDY nie zaadoptujesz klocków od ręcznego,tutaj masz telefon 667670000 Grzegorz ,ma VIDE i zapewne pomoże
MISIO
starszy szeregowy
Posty: 64
Rejestracja: 09 paź 2008, 11:06

Re: Volvo VIDA - ma ktoś w Ostrołęce ?

Post autor: MISIO »

W każdym volvo i również w fordzie S-Max gdzie hamulec jest elektryczny jest możliwość wymiany i adaptacji tylnich klocków bez użycia komputera. Wystarczy trochę poszukać w internecie. Poza tym każdy tester diagnostyczny, który jest w miarę nowy pozwala to zrobić nie tylko Vida czy KTS.
ODPOWIEDZ