Trudno sobie dziś wyobrazić życie bez SMS-ów. I nic dziwnego, skoro za ich pomocą można załatwić niemal wszystko.
Są tacy, którzy potrafią wysyłać nawet kilkaset SMS-ów dziennie.
Co dziesiąty posiadacz komórki każdego dnia wysyła około 100 krótkich wiadomości tekstowych. Z tego powodu coraz więcej narzekamy na bóle kciuków oraz nadgarstków.
Pokolenie SMS komunikuje się niewątpliwie łatwiej, szybciej i taniej. W 160 znakach można załatwić naprawdę wiele, jednak ta lakoniczność ma swoje złe strony.
A dobre ......
Już wkrótce przy pomocy SMS-ów mieszkańcy Gdyni zarejestrują się do lekarza, umówią w magistracie, a także sprawdzą, kiedy skończą się kłopoty np. w razie awarii wodociągów. Miasto jako jedno z dziewięciu na świecie buduje nowoczesny system powiadamiania SMS-owego
Nigdy nie kłóć się z głupcem, bo ludzie mogą nie dostrzec różnicy
oes pisze:Są tacy, którzy potrafią wysyłać nawet kilkaset SMS-ów dziennie.
Ktoś tu chyba trochę przesadził z tą liczbą
oes pisze:Już wkrótce przy pomocy SMS-ów mieszkańcy Gdyni zarejestrują się do lekarza, umówią w magistracie, a także sprawdzą, kiedy skończą się kłopoty np. w razie awarii wodociągów.
Teraz co najgorsze to nawet życzenia imieninowe, urodzinowe wysyłane sa przez sms i to z bramki sms z internetu!
Nierzadko zdarza się, że robią to nawet dorośli ludzie...
Wg mnie to nie budzi optymizmu. Normalne kontakty miedzyludzkie zostaja zastepowane przez sms/gg. Zyczenia jakie sie dostaje to najczesciej sms'y skopiowane z internetu. Dla mnie to tandeta. Zdecydowanie wole zadzwonic.
ja osobiście wolę pisać sms"y.
1.są tańsze
2.fajnie sie tak piszę zwłaszcza jak się nudzisz
3.można szybciej się dogadać
4.przy okazji wyćwikasz się na klawiaturze..hehe
5.ogólnie są lepsze
heh... a ja już umiem pisać bezwzrokowo... fajna sprawa napisać eska pod ławką na jakimś spr. i spytać kogoś o rozwiązanie... ale ogólnie to też wolę dzwonić bo sms to niejest to samo co rozmowa...przynajmniej telefoniczna. A co do ,,3.można szybciej się dogadać'' to zdecydowanie nie... chyba że się tylko coś potwierdza...