fotoradary, mandaty, 50km/sekundę :)

kino, galeria, muzeum, dyskoteki, koncerty, imprezy plenerowe, puby. restauracje, opinie i informacje
Awatar użytkownika
Monte
starszy szeregowy
Posty: 84
Rejestracja: 22 sty 2006, 9:32
Lokalizacja: daleko od szosy

fotoradary, mandaty, 50km/sekundę :)

Post autor: Monte »

Hej!

Nowy temat, bardzo zywotny, przez nikogo nie podjety...calkiem rozrywkowy

Nasza Ostroleka (bez skojarzen z serwisem) ma jakies dziwne tabliczki: FOTORADAR :/ ?
gdzie sa te fotoradary i jakie kto ma z nimi doswiadczenia?
a poza tym to gdzie glownie mozna spotkac kolesi z czapeczka harcerza obciągnieta celafonem i suszarka w dloni?
bo u nas w Ostrolece to jakos kulturalnie jest z gliniarzami, czyli nie utrudniaja za duzo kierowcom swobodnego przekraczania 50 km/h...? a moze w zimie wolą Kasyno :)?

Ja ostrzegam przed jednym punktem (dzis zostalem tam pokarany): wylotówka z Ciechanowa na Ostrołękę-ok. 2 km za Ciechanowem.

Gliniarze stamtad maja aktualna legalizacje na przyrzad, wiec tym ich nie zastrzelimy, ale juz prawie ich wkrecilem ze jechalem po luku i mierzyli mi predkosc katowa a nie liniowa :) hehe, to bylo bardzo smieszne...

PS
pomyslcie sobie jak to by bylo gdyby kazdy jechal po tych wszystkich pipidowach z bialymi tablicami 50 km/h :) mielibyśmy tu drugie KOLNO!! ;))
---------MONTE-------------
Awatar użytkownika
hazi
plutonowy
Posty: 244
Rejestracja: 30 cze 2005, 12:09
Lokalizacja: Ostro(L)ęka

Post autor: hazi »

No właśnie. niech ktos będący w temacie się wypowie... Co sie stało z fotoradarem. Ja coś słyszałem że łapanie na fotoradar jest niezgodne z prawem...
Juz kilka miesięcy nie widziałem fotoradaru w Oce ani "pań" z suszarką :P
Ale bardzo często widzę pieski siedzące na stacji Statoil popijających kawkę :evil:
Awatar użytkownika
Qrzysio
Redaktor
Posty: 3301
Rejestracja: 17 maja 2005, 18:16
Lokalizacja: Ostrołęka

Post autor: Qrzysio »

Fotoradar podobno nie działa podczas mrozów.. dlatego teraz nie stoją.
Awatar użytkownika
Y@rosh
chorąży
Posty: 420
Rejestracja: 19 maja 2005, 21:16
Lokalizacja: Ostrołeka / Olsztyn / Władysławowo / Ostrołęka

Post autor: Y@rosh »

ale ...jak to?? psy??nakie na 4 łapach??zwierzeta?? kawe piją?? ...nic z tego nie rozumiem... :?
Awatar użytkownika
hazi
plutonowy
Posty: 244
Rejestracja: 30 cze 2005, 12:09
Lokalizacja: Ostro(L)ęka

Post autor: hazi »

Dobra Y@rosh, juz sie poprawiam: "Ale bardzo często widzę "pieski w mundurkach" siedzące na stacji Statoil popijających kawkę :evil: "
Teraz moze być :?: :?: :?: :P
Awatar użytkownika
Monte
starszy szeregowy
Posty: 84
Rejestracja: 22 sty 2006, 9:32
Lokalizacja: daleko od szosy

Post autor: Monte »

A co z tym punkcikiem--na wylotówce w strone Kadzidła, skręt do Lelisa?
Tam był taki partyzancki gaj, z którego radary błyskały--co z nim?
Ostatni raz widziałem ich tam daaawno daaawno temu

Czy powrócą te lata, kiedy znów będziemy tam zwalniali?

A może teraz jest inny punkt, o którym mi nic nie wiadomo?
---------MONTE-------------
_jennifer
szeregowy
Posty: 32
Rejestracja: 19 maja 2005, 21:33
Lokalizacja: Goworowo

Post autor: _jennifer »

ulubiona zabawka naszej Strazy MIejskiej nie dziala w mrozy niestety heheh. , ale cos slyszalam ze na wiosne maja cos jeszcze kupic dodoatkowo.
Awatar użytkownika
Qrzysio
Redaktor
Posty: 3301
Rejestracja: 17 maja 2005, 18:16
Lokalizacja: Ostrołęka

Post autor: Qrzysio »

pewnie koc na przyszłą zimę... :mrgreen:
xomar
starszy szeregowy
Posty: 57
Rejestracja: 18 mar 2006, 18:16
Lokalizacja: Ostrołęka

Gdzie, info na CB

Post autor: xomar »

Aż dziwne, że przez cały rok nikt nie wspomniał o fotoradarze. Jak słychać, jakieś fotki robią nawet na "łobwodnicy". Mam prośbę, może zrobimy spis gdzie najczęściej się ustawiają, aby hamulce się nie grzały bez potrzeby.
Drugi wniosek, to czy może któryś kanał na CB jest przeznaczony do informowania o kontrolach SM i Policji. Jak nie, to proponuję któryś zaklepać, aby było na drogach spokojniej i weselej.
Awatar użytkownika
rbk
chorąży
Posty: 441
Rejestracja: 15 paź 2006, 13:16
Lokalizacja: Ostrołeka

Post autor: rbk »

Ja ich czesto spotykam na witosa(na łuku)...Wyjezdzasz zza zakretu a tam fotoradar...Mily widok to niejest...:) Poza tym na Jana Pawła stoja...Na ostrowskiej...Na Sikorskiego bardzo czesto...
"Życie się toczy chodź czas się zatrzymał, modle sie do Boga abym wytrzymał..."
RaQs
starszy szeregowy
Posty: 65
Rejestracja: 19 wrz 2006, 22:53

Re: Gdzie, info na CB

Post autor: RaQs »

xomar pisze:Aż dziwne, że przez cały rok nikt nie wspomniał o fotoradarze. Jak słychać, jakieś fotki robią nawet na "łobwodnicy". Mam prośbę, może zrobimy spis gdzie najczęściej się ustawiają, aby hamulce się nie grzały bez potrzeby.
Drugi wniosek, to czy może któryś kanał na CB jest przeznaczony do informowania o kontrolach SM i Policji. Jak nie, to proponuję któryś zaklepać, aby było na drogach spokojniej i weselej.
tak jest przeznaczony kanał 19 do takich spraw :) i coraz wiecej mobilków z oki i okolic posiada CB :) ja uratowałem pare mandacików i zdjęć fotoradaru
Czejen
starszy chorąży sztabowy
Posty: 614
Rejestracja: 26 wrz 2006, 21:05
Lokalizacja: Goworowo

Post autor: Czejen »

Powiem tak... niech tkoś w ten radar ***** samochodem :lol: i będzie najlepiej :twisted:
Awatar użytkownika
mArCiNq
starszy chorąży sztabowy
Posty: 539
Rejestracja: 19 maja 2005, 16:25
Lokalizacja: z Ostrołęki

Post autor: mArCiNq »

widac ze co niekotrzy nie czytaja prasy... a wiec tak fotoradar mozecie pozegac jesli jest w rekach strazy miejskiej gdyz, straz miejska nie moze wniesc jakiegos tam osarzenia do sadu grodzkiego ze nie zaplaciliscie mandatu poniewaz nie ma takich uprawnien. Czyli nie trzeba placic mandatow wystawionych przez straz miejska a jak skieruja sprawe do sadu to wygracie bo oni nie mogli wniesc tej sprawy... glupie no nie :D ale takie jest prawo, poszukajcie sobie artykulow o tym
xomar
starszy szeregowy
Posty: 57
Rejestracja: 18 mar 2006, 18:16
Lokalizacja: Ostrołęka

Post autor: xomar »

Niestety czytamy i nie masz racji. Był taki wyrok, sąd uznał, że jak zapłacisz mandat to Twoja strata, ale jak nie zapłacisz to SM nie ma prawa oskarżyć Cię przed sądem grodzkim. Narazie tylko jeden sąd wydał taki wyrok, a prawo precedensu w Polsce nie obowiązuje, a co jak SM przekaże zdjęcie Policji? Mnie najbardziej interesuje sąd w ło-ce i jak ktoś miał taką sprawę u nas, chętnie dowiem się jaki był wyrok. Można przeczytać wiele rad jak nie płacić, ale to wszystko teoria i inni prawnicy zaraz mają odmienne zdanie.
A z CB, to trzeba ustawić na EU czy PL (piątki)? Albo mam słabą antenę (radyjko niezłe), albo inna przyczyna bo tylko wyjątkowo mogę złapać jakoś rozmowę. Prawie zawsze na wszystkich kanał jest głucho. :evil:
Awatar użytkownika
Qrzysio
Redaktor
Posty: 3301
Rejestracja: 17 maja 2005, 18:16
Lokalizacja: Ostrołęka

Post autor: Qrzysio »

Myślę że przez zimę nie ma się o co martwić. Z tego co pamiętam z zeszłego roku, fotoradar nie jest wystawiany podczas temperatur zbliżonych do zera i niższych.
Awatar użytkownika
rbk
chorąży
Posty: 441
Rejestracja: 15 paź 2006, 13:16
Lokalizacja: Ostrołeka

Post autor: rbk »

dokładnie...W zime niebedzie ograniczen na ulicach naszego miasta...Wszyscy bedziemy cisnac do dna...hahaha
"Życie się toczy chodź czas się zatrzymał, modle sie do Boga abym wytrzymał..."
Awatar użytkownika
Stiwi
plutonowy
Posty: 211
Rejestracja: 19 maja 2005, 21:28
Lokalizacja: Ostrołęka

Post autor: Stiwi »

No nie wiem, ja w tamtym roku w połowie stycznia widziałem na JP2 tam gdzie teraz rondo, prawie pod samym oknem stał więc widziałem nawet jak błyskał. Może nie było tak zimno, ale radar był
Obrazek
Czejen
starszy chorąży sztabowy
Posty: 614
Rejestracja: 26 wrz 2006, 21:05
Lokalizacja: Goworowo

Post autor: Czejen »

hyy... z tego co pamiętam to jakieś 3 tygodnie temu stał radar w Borawym... ile jest w ogóle w oce radarów ?? Rzekuń też ma ??
Awatar użytkownika
pufty
młodszy chorąży
Posty: 361
Rejestracja: 20 maja 2005, 9:09
Lokalizacja: Ostrołęka czasami

Post autor: pufty »

z tego co wiem to jeden jest ten fotoradar...ale moge sie mylic... :wink:
Awatar użytkownika
rbk
chorąży
Posty: 441
Rejestracja: 15 paź 2006, 13:16
Lokalizacja: Ostrołeka

Post autor: rbk »

Z tego co wiem to jak jest ponizej 5st to musza sie zwijac chlopaki zeby im sie zabawki niepopsuły...:)
"Życie się toczy chodź czas się zatrzymał, modle sie do Boga abym wytrzymał..."
Awatar użytkownika
Stiwi
plutonowy
Posty: 211
Rejestracja: 19 maja 2005, 21:28
Lokalizacja: Ostrołęka

Post autor: Stiwi »

chyba jeden, coś o uczy mi sie obiło, że na pseudo obwodnicy planuja stacjonarny, ktoś coś słyszał na ten temat?
Obrazek
Awatar użytkownika
list40i4
szeregowy
Posty: 44
Rejestracja: 01 gru 2006, 23:00
Lokalizacja: O-ka

Post autor: list40i4 »

Jeden ma Straż Miejska a drugi nie dawno dostała Policja. Ten policyjny często stoi w Antoniach koło szkoły przy przystanku autobusowym.
Obrazek
Awatar użytkownika
BikeRider
starszy szeregowy
Posty: 69
Rejestracja: 30 kwie 2006, 23:47
Lokalizacja: Ostrołęka

Post autor: BikeRider »

Nie jestem przekonany co do tego czy na mrozie nie mogą funkcjonować. W tamtym roku wracałem przez Witosa (śnieg sypał, mróz taki, że ja pi****** a panowie twardo stali). Wczoraj widziałem ich na obwodnicy w nie oznakowanym samochodzie zaraz za kościołem. Z miesiąc temu stali zaraz za centralą nasienną, a jeszcze kiedyś byli na Goworowskiej z suszarkami (zaraz przy Pomianie). Słyszałem, że te fotoradary to mogą robić zdjęcia dopiero z 20m. Ale i tak jest ok 12km/h tolerancji.
Ostatnio zmieniony 05 sty 2009, 23:49 przez BikeRider, łącznie zmieniany 1 raz.
Serwis Komputerowy
SAT-Serwis
Kontakt: 880 271 048
Awatar użytkownika
Bart3kk
plutonowy
Posty: 249
Rejestracja: 14 lis 2006, 16:05
Lokalizacja: Ławy k. Ostrołęki

Post autor: Bart3kk »

Macie sciage uswiadomie lud: ;]

PRZEKROCZENIE PREDKOSCI:
Powyżej 50 km/h - 400-500 zł i 10 pkt
Od 41-50 km/h - 300-400 zł i 8 pkt
Od 31-40 km/h - 200-300 zł i 6 pkt
Od 21-30 km/h - 100-200 zł i 4 pkt
Od 11-20 km/h - 50-100 zł i 2 pkt
Od 6-10 km/h - 50 zł i 1 pkt

Straż Miejska ma ustawioną tolerancję bodajże na ok. 10 km,a Policja na ok. 20 km/h.
ODPOWIEDZ