RE: GPS?

Na każdy (inny niż o Ostrołęce) temat
grs
starszy chorąży
Posty: 477
Rejestracja: 27 paź 2006, 13:20

RE: GPS?

Post autor: grs »

nawiazujac do tematu ktory jakos wczesniej napisalem

a wiec dla tych ktorzy sa zainteresowani kupnem GPS za granica tak naprawde sie nie oplaca:
1) musi miec GPS memory card min 1 GB
2) koszt mapy tylko i wylacznie polskiej kosztuje 400 zl + wgranie jej
takze w tej kowcie mozna juz calkiem niezly sprzecik kupic sobie w polsce
pozdrawiam 8)
Awatar użytkownika
rOsA
starszy szeregowy
Posty: 92
Rejestracja: 01 lis 2006, 19:36
Lokalizacja: O-ka

Post autor: rOsA »

Mi się opłaciło!

W poprzednim twoim topicu pisałem żeby zwrócić uwagę na pewne rzeczy, ale widocznie to przegapiłeś.

A jakiego GPSa kupiłeś że Ci się tak nie opłacało?
bo...
Awatar użytkownika
fooxes
sierżant
Posty: 281
Rejestracja: 19 sie 2007, 12:05

Post autor: fooxes »

no właśnie gps yy... :D ja tam mam Nokie swoją i nie narzekam. tanio :) mam mapki jakie chce wszystko za darmo... :) a i marka dobra tomtom :P
www.itspecialist.pl
grs
starszy chorąży
Posty: 477
Rejestracja: 27 paź 2006, 13:20

Post autor: grs »

Tomtom GO 700 tu by mnie wyniusl jakies 250 dolarow i kazalem tacie zrobic wywiad na ul. targowej co i jak bedzie z tym zeby byla polska mapa to krzyknela sobie za mape 400 zl i wgranie 50 i co najgorsze nie posiada europejskiej gwarancji :?

w sumie to posiada polska mape ale jest w 30% to takze ostrołeka bylaby jako kropeczka albo i wogule by jej nie bylo :evil:
wlasnie na ul. targoej juz za 1100 -1300 juz mozna calkiem fajne cacko kupic
Awatar użytkownika
rOsA
starszy szeregowy
Posty: 92
Rejestracja: 01 lis 2006, 19:36
Lokalizacja: O-ka

Post autor: rOsA »

Ja mam Garmina nuvi 660.
Najwyższa półka. I tylko takie opłaca się kupić, bo na tych tanich w ogóle nie ma zysku. Mapka kosztowała mnie 400 tyle że jest to pełna Europa z pełnym pokryciem Polski. A oryginalnie była wgrana Wielka Brytania i Irlandia 100% pokrycia, którą wciąż posiadam. Gwarancja europejska.
A najfajniejsze jest to że dałem za nią 2x mniej niż w Polsce.
2tysie nowy na allegro.

Ps. wydaje mi się że w Polsce na kompie mam jakieś mapy na tom toma.
bo...
grs
starszy chorąży
Posty: 477
Rejestracja: 27 paź 2006, 13:20

Post autor: grs »

wielkie dzieki ale raczej kupie sowbie juz w polsce jak cos
biore pod uwage tez to ze jezeli zakupie tu i w polsce wgram polska mape to poprostu strace gwarancje :?
Awatar użytkownika
rOsA
starszy szeregowy
Posty: 92
Rejestracja: 01 lis 2006, 19:36
Lokalizacja: O-ka

Post autor: rOsA »

Gwarancję :!: :?: Nie ma takiej opcji.
To tak jak z mp3 wrzucisz muzę to gwarancji nie stracisz, to samo z gps'ami i mapami.
No ale z kupnem w Polsce to chyba lepsza opcja, bo będziesz już miał wgraną mapę polski, a w niektórych nawet europy.
bo...
grs
starszy chorąży
Posty: 477
Rejestracja: 27 paź 2006, 13:20

Post autor: grs »

dokladnie 8)
wlasnie tu jest problem bopytalem sie w NY na manhatanie i wlasnie tlumaczyl z ejak bede chcial zabrac do Polski to ok, ale z chwila kiedy wyrzuce mape USA trace gwarancje, tutej jest wlasnie popier...

to tak samo jak kumpel kupil laptopa DELL-a na 5 av na manhatanie z wgrana vista, i wrzucil sobie poprostu xp i po 2 miesiacach cos tam mu sie ***** i poszedl zareklamowac to nie chcieli przyjac na gwarancje
co ma system do gwarancji :? proste aby bebechow nie odtykac a system to jest inna sprawa albo poprostu tak nawkrecal :evil:
ODPOWIEDZ