Propozycja Zmiany Ogłoszeń

Zmiany, propozycje, problemy
Profek36
szeregowy
Posty: 2
Rejestracja: 23 lis 2014, 2:51

Propozycja Zmiany Ogłoszeń

Post autor: Profek36 » 23 lis 2014, 3:00

Witam, Jako użytkownik regularnie przeglądający ogłoszenia bardzo mnie irytuje to że nie ma wymogu podania ceny przy ogłoszeniu.
Więc jeżeli jest taka możliwość wprowadźcie zmianę i dodajcie podawanie ceny do ogłoszenia aby widać ją było na liście ogłoszeń
oraz aby to było obowiązkowe ponieważ ludzie bardzo często zapominają o cenie.

Do tego przydało by się jeszcze aby jakikolwiek moderator sprawdzał kategorie i usuwał powtarzające się ogłoszenia ludzie aby ogłoszenie było na samej górze dodają nowe co dziennie abo co drugi dzień.

Bardzo proszę o pozytywne rozpatrzenie mojej propozycji.

Z Góry Dziękuję.
Pozdrawiam.
Profek36.

Awatar użytkownika
Qrzysio
Redaktor
Posty: 3179
Rejestracja: 17 maja 2005, 18:16
Lokalizacja: Ostrołęka

Re: Propozycja Zmiany Ogłoszeń

Post autor: Qrzysio » 23 lis 2014, 11:33

Temat był wałkowany wiele razy. W naszym serwisie nie podajemy no. cennika reklam, a mimo to reklamodawcy są. Nie każdy sprzedający podaje cennik. Nie zawsze jest taki wymóg i potrzeba. Zainteresowani dowiedzą się sami. Uszanujmy czyjś wybór, że nie chce podawać ceny.

mlody91
kapral
Posty: 135
Rejestracja: 22 cze 2013, 22:05

Re: Propozycja Zmiany Ogłoszeń

Post autor: mlody91 » 23 lis 2014, 20:37

wedlug mnie to porazka ze nie ma ceny w wielu przypadkach... np chce sobie kupic telefon to musze wydzwaniac i pytac sie o cene a jak mi cena nie pasuje to musze szukac dalej... albo sie dopytywac czy mozna negocjowac cene itd, a to ze portal nie ma cennika to raczej zwyklym ludziom nic do tego bo w firmach sa do tego powolane odpowiednie osoby...

Awatar użytkownika
Qrzysio
Redaktor
Posty: 3179
Rejestracja: 17 maja 2005, 18:16
Lokalizacja: Ostrołęka

Re: Propozycja Zmiany Ogłoszeń

Post autor: Qrzysio » 23 lis 2014, 20:46

Dział ogłoszeń to nie jest katalog z cenami tylko zbiór ofert. Od sprzedającego zależy czy chce podawać cenę.

Profek36
szeregowy
Posty: 2
Rejestracja: 23 lis 2014, 2:51

Re: Propozycja Zmiany Ogłoszeń

Post autor: Profek36 » 24 lis 2014, 7:12

Ale co wam zaszkodzi dodać kod PHP do serwisu ogłoszeń i do panelu Dodawania Ogłoszeń aby przy ogłoszeniu była cena dobra nie musi być to wymóg ale żeby było to widoczne a nie wchodzić w każde ogłoszenie patrząc czy jest podana cena a może ktoś ma słaby komputer i takowej osobie by się to przydało.
Wyświetlanie ceny wpisanej przez użytkownika to nic wielkiego ale jednak poprawia komfort oglądania ogłoszeń.
==========================================================================================
Zbiór Ogłoszeń Powiadasz hmm.
A czy osoba wystawiająca prowadzi firmę/sklep ? / w większości przypadków nie są to osoby sprzedające dany przedmiot.

mlody91
kapral
Posty: 135
Rejestracja: 22 cze 2013, 22:05

Re: Propozycja Zmiany Ogłoszeń

Post autor: mlody91 » 24 lis 2014, 16:16

zbior ofert? w pewnie 90% przypadkow ktos cos sprzedaje wiec raczej nie jest to zbior ofert... poza tym skoro masz taki tok myslenia no to olx to tez jest zbior ofert? tam wszedzie sa ceny... na allegro, gumtree i innych jest to samo...

cichy117
plutonowy
Posty: 210
Rejestracja: 02 cze 2013, 15:55

Re: Propozycja Zmiany Ogłoszeń

Post autor: cichy117 » 24 lis 2014, 20:38

Ja też popieram pomysł z cenami. Otwieranie każdego ogłoszenia i szukanie ceny jest lekko mówiąc denerwujące. Qrzysio, jeśli uznajesz że cenę nie każdy chce podawać to ok, ale jeśli już jest to mogłaby być widoczna. Moim zdaniem nie podawanie ceny jest zupełnie bez sensu, ale to już sprawa sprzedającego. Ja np. Do takich nie dzwonię.

muszelka
kapral
Posty: 103
Rejestracja: 10 kwie 2010, 16:44

Re: Propozycja Zmiany Ogłoszeń

Post autor: muszelka » 27 lis 2014, 9:04

Ja bym raczej proponowała zrobić porządek np w dziale ogłoszeń dam pracę. Tam moderator powinien poświęcić więcej czasu, bo robi się tam dośc często istny śmietnik. Ludzie dodają ogłoszenia szukam pracy- od czego jest osobny dział lub opinie o pracodawcach itp rzeczy a przecież to nie ten dział. Poza tym powinien być wymóg podania nazwy firmy bądź jakiegokolwiek kontaktu z pracodawcą. Dlaczego? Ponieważ wiele z ogłoszeń z działu dam pracę to ogłoszenia fikcyjne, które wyciągaja dane od potencjalnych poszukujących pracy. Natknęłam się na to już wiele razy. Lepiej nad tym niech redakcja pomyśli a nie nad wprowadzaniem ceny przy ogłoszeniu. Moim zdaniem jeśli ktoś jest zainteresowany daną rzeczą to po protu zadzwoni i uzyska informację. A to, że ktoś dodaje codziennie ogłoszenie by było na górze strony to co z tego. Ważne aby ogłoszenia tej samej osoby z tą samą rzeczą nie powtarzały się na każdej stronie danego działu....

muszelka
kapral
Posty: 103
Rejestracja: 10 kwie 2010, 16:44

Re: Propozycja Zmiany Ogłoszeń

Post autor: muszelka » 27 lis 2014, 9:07

Za wymogiem podania ceny nie jestem ale popieram moich poprzedników, że jeśli cena w ogłoszeniu już jest podana to powinna być widoczna w tytule ogłoszenia.

formatcedwukropek
starszy szeregowy
Posty: 65
Rejestracja: 26 paź 2013, 18:12

Re: Propozycja Zmiany Ogłoszeń

Post autor: formatcedwukropek » 27 lis 2014, 16:21

Uważam, że pole "Cena" powinno być obowiązkowe w niektórych kategoriach, np. nieruchomości lub auto-moto. Logiczne jest, że gdy się dzwoni do sprzedającego i tak musi on podać cenę, więc co szkodzi, żeby podał ją od razu w ogłoszeniu i nie narażał potencjalnych kupujących na stratę czasu i pieniędzy.

Awatar użytkownika
Qrzysio
Redaktor
Posty: 3179
Rejestracja: 17 maja 2005, 18:16
Lokalizacja: Ostrołęka

Re: Propozycja Zmiany Ogłoszeń

Post autor: Qrzysio » 17 lis 2016, 10:23

Wprowadziliśmy dzisiaj małe poprawki i usprawnienia w dziale ogłoszeń. Pojawiło się pole "cena". Podczas dodawania ogłoszenia system wyświetla formularz z błędami. poprawiła się także czytelność strony.

Awatar użytkownika
sKaLpeL
starszy chorąży sztabowy
Posty: 721
Rejestracja: 16 wrz 2007, 12:23
Lokalizacja: Ostrołęka

Re: Propozycja Zmiany Ogłoszeń

Post autor: sKaLpeL » 16 sty 2018, 11:26

Qrzysio czy jest możliwość aby dodać opcję w ogłoszeniach że po zakończeniu 7dni aby na nowo się odświeżało i trafiało na samą górę ?

Często zapominam dodać po 7 dniach na nowo ogłoszenie, a w archiwum bardzo trudno jest je później odnaleźć bo nie ma tam wyszukiwarki, taka opcja automatycznego przedłużania ogłoszenia była by pomocna

Awatar użytkownika
Qrzysio
Redaktor
Posty: 3179
Rejestracja: 17 maja 2005, 18:16
Lokalizacja: Ostrołęka

Re: Propozycja Zmiany Ogłoszeń

Post autor: Qrzysio » 16 sty 2018, 12:03

Pracujemy nad tym, w ciągu kilku tygodni powinna pojawić się opcja odnawiania ogłoszeń.

Awatar użytkownika
sKaLpeL
starszy chorąży sztabowy
Posty: 721
Rejestracja: 16 wrz 2007, 12:23
Lokalizacja: Ostrołęka

Re: Propozycja Zmiany Ogłoszeń

Post autor: sKaLpeL » 17 sty 2018, 10:34

To dobra nowina! :)

Awatar użytkownika
przeklinak
chorąży
Posty: 441
Rejestracja: 12 mar 2009, 7:11

Re: Propozycja Zmiany Ogłoszeń

Post autor: przeklinak » 18 sty 2018, 17:01

Ja byłbym za tym aby też pole Cena było wymagane

Awatar użytkownika
Qrzysio
Redaktor
Posty: 3179
Rejestracja: 17 maja 2005, 18:16
Lokalizacja: Ostrołęka

Re: Propozycja Zmiany Ogłoszeń

Post autor: Qrzysio » 18 sty 2018, 17:41

Niestety, pole cena pozostanie opcjonalne.

Awatar użytkownika
sKaLpeL
starszy chorąży sztabowy
Posty: 721
Rejestracja: 16 wrz 2007, 12:23
Lokalizacja: Ostrołęka

Re: Propozycja Zmiany Ogłoszeń

Post autor: sKaLpeL » 05 kwie 2018, 11:10

Co z opcją odnawiania ogłoszeń ? Te kilka tygodni jakoś mocno się wydłużają

Awatar użytkownika
Qrzysio
Redaktor
Posty: 3179
Rejestracja: 17 maja 2005, 18:16
Lokalizacja: Ostrołęka

Re: Propozycja Zmiany Ogłoszeń

Post autor: Qrzysio » 05 kwie 2018, 18:39

Trochę to jeszcze potrwa, mamy sporo projektów na głowie.

Awatar użytkownika
sKaLpeL
starszy chorąży sztabowy
Posty: 721
Rejestracja: 16 wrz 2007, 12:23
Lokalizacja: Ostrołęka

Re: Propozycja Zmiany Ogłoszeń

Post autor: sKaLpeL » 19 lis 2018, 9:25

Ile te trochę jeszcze potrwa ? Naprawdę jest to opcja która jest potrzebna!

ODPOWIEDZ