Kanał RSS

Zmiany, propozycje, problemy
Awatar użytkownika
Qrzysio
Redaktor
Posty: 3306
Rejestracja: 17 maja 2005, 18:16
Lokalizacja: Ostrołęka

Post autor: Qrzysio »

Pomyślimy... ale to nie jest takie proste...
arecki
kapral
Posty: 110
Rejestracja: 19 maja 2005, 23:43
Lokalizacja: Wawa? / Oka ?

Post autor: arecki »

w firefoxie pokazuje, ze błąd jest gdzieś tu
<font color=ff0000>
a jesli zamienic to na
<font color="#ff0000">
może zda egzamin
Beginner
szeregowy
Posty: 44
Rejestracja: 14 sty 2006, 10:11

Post autor: Beginner »

Pomyślimy... ale to nie jest takie proste...
Cos dlugo myslisz chlopcze, a to wcale nie jest takie trudne jak Ci sie wydaje. Wystarczy odrobine wiedzy z zakresu HTML/XML/PHP i konfiguracji CuteNews, bo chyba tego uzywacie na stronie.
Przydalaby sie Wam osoba ktora ma jakotakie pojecie o prowadzeniu serwisow www, oraz projektant, ktory zmienilby ta zalosna oprawe graficzna i straszne rozmieszczenie przyciskow, tekstu i grafiki.
Zycze Wam aby ten serwis byl "lepszy".


Opss, przepraszam.
Przed chwila sam stworzylem kanal RSS na swojej stronie, i musze stwierdzic, ze przy pomocy cute news, nie trzeba posiadac zadnej wiedzy na temat HTML/XML i PHP. Wystarczy wiedza na temat klikania myszka...
Awatar użytkownika
Maciek
szeregowy
Posty: 37
Rejestracja: 26 sty 2006, 14:20

Post autor: Maciek »

Trudno sie nie zgodzić, serwis jest zrobiony wrecz fatalnie. Napakowaliscie obrazkow, linkow i wszystkiego tyle ze wyglada to jak wielki smietnik. Taki serwis powinien byc schludny.
Awatar użytkownika
Qrzysio
Redaktor
Posty: 3306
Rejestracja: 17 maja 2005, 18:16
Lokalizacja: Ostrołęka

Post autor: Qrzysio »

Błąd był już naprawiany. Dobrze, że ktoś napisał że pojawił się znowu. Już jest naprawione.
Beginner pisze:Przy pomocy cute news, nie trzeba posiadac zadnej wiedzy na temat HTML/XML i PHP. Wystarczy wiedza na temat klikania myszka...
Może Tobie to wystarczy, ale Ty na pewno nie wstawiałeś reklam pomiędzy newsy, nie zrobiłes automatycznego polskiego kodowania ISO w artykułach, nie przetłumaczyłeś skryptu na język polski i nie dodałeś wielu innych rzeczy, więc nie pisz że wszystko jest takie łatwe.


Błedy sie zdarzają. Strona istnieje w obecnym kształcie od kilku lat. Tworzyłem ją gdy miałem srednie pojęcie o tworzeniu stron, ale moim zdaniem jest coraz lepiej i strona jest coraz badziej funckjonalna. Gdybym miał więcej czasu to stworzyłbym stronę od nowa ale jest to naprawdę sporo pracy.
Beginner
szeregowy
Posty: 44
Rejestracja: 14 sty 2006, 10:11

Post autor: Beginner »

Qrzysio:
Masz racje, nie tlumaczylem skryptu ani nie wstawialem reklam.
Poprostu nie mialem takiej potrzeby.
Milo ze naprawiles RSS.

PS. Balwanek w topie jest w deche :D
arecki
kapral
Posty: 110
Rejestracja: 19 maja 2005, 23:43
Lokalizacja: Wawa? / Oka ?

Post autor: arecki »

link do RSS w "head" jest błędnie podany:

Kod: Zaznacz cały

<link href="http:/www.moja-ostroleka.pl/cutenews/rss.php" rel="alternate" type="application/rss+xml" title="Kanał RSS">
powinno być:

Kod: Zaznacz cały

<link href="http://www.moja-ostroleka.pl/cutenews/rss.php" rel="alternate" type="application/rss+xml" title="Kanał RSS">
przez ten mały błąd osoby korzystające np. z Firefoxa i klikające w logo RSS w prawym dolnym rogu mają zły link i error:
"Pobranie kanału RSS nie powiodło się"
Awatar użytkownika
Qrzysio
Redaktor
Posty: 3306
Rejestracja: 17 maja 2005, 18:16
Lokalizacja: Ostrołęka

Post autor: Qrzysio »

Poprawione
ODPOWIEDZ