Problem ze stroną mojej ostrolęki

Zmiany, propozycje, problemy
lech roch
szeregowy
Posty: 22
Rejestracja: 01 wrz 2010, 20:56

Problem ze stroną mojej ostrolęki

Post autor: lech roch » 14 wrz 2012, 12:41

Witam od jakiegoś czasu zauważam że gdy wchodzę na stronę moja ostrołeka to strasznie się długo ładuje i nachodzą na siebie reklamy , po prostu jakoś dziwnie się ładuje jak by coś było nie tak. Dla pewności sprawdzałem na drugim komputerze w domu i jest to samo.

Awatar użytkownika
Qrzysio
Redaktor
Posty: 3234
Rejestracja: 17 maja 2005, 18:16
Lokalizacja: Ostrołęka

Re: Problem ze stroną mojej ostrolęki

Post autor: Qrzysio » 14 wrz 2012, 12:43

Jakiej przeglądarki używasz?

shelly
starszy chorąży sztabowy
Posty: 500
Rejestracja: 23 lip 2009, 16:49

Re: Problem ze stroną mojej ostrolęki

Post autor: shelly » 14 wrz 2012, 13:28

lech roch pisze:Witam od jakiegoś czasu zauważam że gdy wchodzę na stronę moja ostrołeka to strasznie się długo ładuje i nachodzą na siebie reklamy , po prostu jakoś dziwnie się ładuje jak by coś było nie tak. Dla pewności sprawdzałem na drugim komputerze w domu i jest to samo.
też to zauważyłam, nie zmieniałam kompa ani przeglądarki, a strona strasznie się ślimaczy

netespl
starszy sierżant
Posty: 310
Rejestracja: 02 gru 2009, 17:31

Re: Problem ze stroną mojej ostrolęki

Post autor: netespl » 14 wrz 2012, 14:43

Fakt jest faktem - trudno żeby się nie ślimaczyła skoro jest upstrzona reklamami w każdym możliwym miejscu, a banerki we flashu należą do bardzo "procesorożernych". Zainstalujcie sobie Adblocka i będzie spokój ;)

asterix
szeregowy
Posty: 48
Rejestracja: 16 lis 2009, 19:48

Re: Problem ze stroną mojej ostrolęki

Post autor: asterix » 14 wrz 2012, 14:46

Adblock nie pomaga. Te pier... reklamy robią taki syf ,że odechciewa się wchodzić. Zresztą na e-ostrołęce jest to samo - zanim sie strona załaduje mijają wieki.

Infom
starszy chorąży sztabowy
Posty: 1459
Rejestracja: 11 wrz 2007, 23:23

Re: Problem ze stroną mojej ostrolęki

Post autor: Infom » 14 wrz 2012, 14:50

zmieńcie dostawce internetu :)

u mnie czy moja osstroleka czy ***** i jak kazda inna strona otwiera się w 1 sekundę nigdy z tym problemu nie mialem ! :)

rebus8888
szeregowy
Posty: 14
Rejestracja: 14 wrz 2011, 13:42

Re: Problem ze stroną mojej ostrolęki

Post autor: rebus8888 » 14 wrz 2012, 15:19

Musicie mieć jakiś słaby net u mnie ładowanie nie trwa sekundy ;)

shelly
starszy chorąży sztabowy
Posty: 500
Rejestracja: 23 lip 2009, 16:49

Re: Problem ze stroną mojej ostrolęki

Post autor: shelly » 14 wrz 2012, 16:05

netespl pisze:Fakt jest faktem - trudno żeby się nie ślimaczyła skoro jest upstrzona reklamami w każdym możliwym miejscu, a banerki we flashu należą do bardzo "procesorożernych". Zainstalujcie sobie Adblocka i będzie spokój ;)
gdyby strona chodziła wolno od zawsze to bym nic nie mówiła, ale to się dzieje od niedawna, a reklamy są cały czas... inne strony chodzą bez zarzutu

^_^
starszy szeregowy
Posty: 64
Rejestracja: 24 lut 2006, 12:14

Re: Problem ze stroną mojej ostrolęki

Post autor: ^_^ » 14 wrz 2012, 17:29

spróbuj też noscript zainstalować :)

lech roch
szeregowy
Posty: 22
Rejestracja: 01 wrz 2010, 20:56

Re: Problem ze stroną mojej ostrolęki

Post autor: lech roch » 14 wrz 2012, 21:40

używam mozilli ale na każdej innej jest to samo :)

Awatar użytkownika
Qrzysio
Redaktor
Posty: 3234
Rejestracja: 17 maja 2005, 18:16
Lokalizacja: Ostrołęka

Re: Problem ze stroną mojej ostrolęki

Post autor: Qrzysio » 15 wrz 2012, 0:09

Największe problemy są z najnowszą wersją Firefoxa. Programiści ograniczyli mocno bufor, przez co kilka zakładek lub wypełniona banerami strona, sprawia problemy, głównie słabo się przewija. Polecam włączyć/wyłączyć płynne przewijanie (Narzędzia -> Opcje -> ostatnia zakładka "Zaawansowane").

Proszę sprawdzić także różnice na Internet Explorer. Powinno być o wiele lepiej.

steward
starszy chorąży sztabowy
Posty: 725
Rejestracja: 19 maja 2005, 18:48
Lokalizacja: Ostrołęka

Re: Problem ze stroną mojej ostrolęki

Post autor: steward » 16 wrz 2012, 19:40

Qrzysiu IE jest dobre do ściągnięcia firefoxa po formacie systemu a nie do przeglądania stron :)

Ja od siebie dodam, że zauważyłem brzydką reklamę w mobilnej wersji strony (google), rozumiem że tym sposobem zarabiacie, ale pamiętajcie też o użytkownikach, dzięki którym zarabiacie cokolwiek. Dbajcie o to. Poza tym zgadzam się z poprzednikami, strona się nieco przycina z powodu przeładowania jej reklamami i banerami. A o tych okrutnie wielkich, które nieraz się pojawiają po lewej i prawej stronie tabelki to się nie wypowiem bo musiałbym "wygwiazdkować". Uciążliwe wyjątkowo, a przypadkowe kliknięcia mocno denerwują.

shelly
starszy chorąży sztabowy
Posty: 500
Rejestracja: 23 lip 2009, 16:49

Re: Problem ze stroną mojej ostrolęki

Post autor: shelly » 16 wrz 2012, 21:21

steward pisze: przypadkowe kliknięcia mocno denerwują

amen

asterix
szeregowy
Posty: 48
Rejestracja: 16 lis 2009, 19:48

Re: Problem ze stroną mojej ostrolęki

Post autor: asterix » 18 wrz 2012, 22:36

Dobra! Mam łącze 10M i używam Chrome z adblockiem. I co i du........... Część strony (tło i nazwa ładuje się od razu a newsy po kilku (raczej -nastu) sekundach. Jak dla mnie chamstwo i kurpiowskie wycinanki.

satek15
kapral
Posty: 114
Rejestracja: 07 lis 2011, 4:18

Re: Problem ze stroną mojej ostrolęki

Post autor: satek15 » 23 wrz 2012, 17:16

Qrzysiu, jest 2012 rok, są takie narzędzia jak jQuery i masa wtyczek - write less, do more.

Usiądź sobie któregoś dłuższego wieczoru i przepisz trochę stronę główną tak, żeby reklamy ładowały się dopiero po załadowaniu strony.
W innym przypadku MO będzie tak się ładować, ze naprawdę odechciewa się wchodzić tu.

O wyglądzie już nie będę wspominał, bo pisałem to w innym temacie, ale kupić pocięty szablon za kilkadziesiąt dolarów i wdrożyć to nie jest wielka robota...

zyrtex
kapral
Posty: 117
Rejestracja: 03 paź 2007, 13:04

Re: Problem ze stroną mojej ostrolęki

Post autor: zyrtex » 24 wrz 2012, 8:53

i w galerii co zdjęcie to wyskakujące reklamy - po 2 się odechciewa oglądać

Awatar użytkownika
Qrzysio
Redaktor
Posty: 3234
Rejestracja: 17 maja 2005, 18:16
Lokalizacja: Ostrołęka

Re: Problem ze stroną mojej ostrolęki

Post autor: Qrzysio » 24 wrz 2012, 9:46

W galerii reklama została usunięta. Zyrtex napisz jaką masz rozdzielczość ekranu albo ilu calowy monitor.

Awatar użytkownika
Qrpiana
starszy sierżant
Posty: 345
Rejestracja: 09 maja 2006, 18:15
Lokalizacja: Ostrołęka

Re: Problem ze stroną mojej ostrolęki

Post autor: Qrpiana » 24 wrz 2012, 11:15

Z galerią ten sam problem co zyrtex
rozdzielczość 1280x800 15,4 cala
ale właśnie już się rozwiązał :)

zyrtex
kapral
Posty: 117
Rejestracja: 03 paź 2007, 13:04

Re: Problem ze stroną mojej ostrolęki

Post autor: zyrtex » 25 wrz 2012, 7:22

Problem już rozwiązany :), jest dobrze

elfik
starszy chorąży sztabowy
Posty: 683
Rejestracja: 04 mar 2009, 19:37

Re: Problem ze stroną mojej ostrolęki

Post autor: elfik » 24 paź 2012, 13:19

Teraz strona działa fatalnie, wszystko się rozjeżdża, nie można dodac komentarza (kursor jest ciągle strzałką). Czy tylko ja mam taki problem?

Awatar użytkownika
Qrzysio
Redaktor
Posty: 3234
Rejestracja: 17 maja 2005, 18:16
Lokalizacja: Ostrołęka

Re: Problem ze stroną mojej ostrolęki

Post autor: Qrzysio » 24 paź 2012, 15:04

Pokaż zrzut ekranu, albo podaj jakiej przeglądarki używasz.

Awatar użytkownika
Qrzysio
Redaktor
Posty: 3234
Rejestracja: 17 maja 2005, 18:16
Lokalizacja: Ostrołęka

Re: Problem ze stroną mojej ostrolęki

Post autor: Qrzysio » 24 paź 2012, 16:35

Kliknij w menu górnym "Pomoc" -> "Informacje o programie Firefox" i napisz jaką masz wersję programu. Z tego co widzę masz bardo starą, więc zaktualizuj i problem prawdopodobnie zniknie, natomiast jak podasz wersję to sprawdzę dokładnie.

elfik
starszy chorąży sztabowy
Posty: 683
Rejestracja: 04 mar 2009, 19:37

Re: Problem ze stroną mojej ostrolęki

Post autor: elfik » 24 paź 2012, 17:39

ok, zaktualizowałam do 16.01 i nadal to samo :)

Awatar użytkownika
Qrzysio
Redaktor
Posty: 3234
Rejestracja: 17 maja 2005, 18:16
Lokalizacja: Ostrołęka

Re: Problem ze stroną mojej ostrolęki

Post autor: Qrzysio » 25 paź 2012, 1:57

Sprawdź teraz i daj znać.

elfik
starszy chorąży sztabowy
Posty: 683
Rejestracja: 04 mar 2009, 19:37

Re: Problem ze stroną mojej ostrolęki

Post autor: elfik » 25 paź 2012, 10:59

już jest ok :)

ODPOWIEDZ