Problem ze stroną mojej ostrolęki

Zmiany, propozycje, problemy
Awatar użytkownika
Qrzysio
Redaktor
Posty: 3234
Rejestracja: 17 maja 2005, 18:16
Lokalizacja: Ostrołęka

Re: Problem ze stroną mojej ostrolęki

Post autor: Qrzysio » 24 paź 2012, 16:35

Kliknij w menu górnym "Pomoc" -> "Informacje o programie Firefox" i napisz jaką masz wersję programu. Z tego co widzę masz bardo starą, więc zaktualizuj i problem prawdopodobnie zniknie, natomiast jak podasz wersję to sprawdzę dokładnie.

elfik
starszy chorąży sztabowy
Posty: 683
Rejestracja: 04 mar 2009, 19:37

Re: Problem ze stroną mojej ostrolęki

Post autor: elfik » 24 paź 2012, 17:39

ok, zaktualizowałam do 16.01 i nadal to samo :)

Awatar użytkownika
Qrzysio
Redaktor
Posty: 3234
Rejestracja: 17 maja 2005, 18:16
Lokalizacja: Ostrołęka

Re: Problem ze stroną mojej ostrolęki

Post autor: Qrzysio » 25 paź 2012, 1:57

Sprawdź teraz i daj znać.

elfik
starszy chorąży sztabowy
Posty: 683
Rejestracja: 04 mar 2009, 19:37

Re: Problem ze stroną mojej ostrolęki

Post autor: elfik » 25 paź 2012, 10:59

już jest ok :)

Awatar użytkownika
Qrzysio
Redaktor
Posty: 3234
Rejestracja: 17 maja 2005, 18:16
Lokalizacja: Ostrołęka

Re: Problem ze stroną mojej ostrolęki

Post autor: Qrzysio » 25 paź 2012, 14:05

Cieszę się.

Awatar użytkownika
balboa
starszy chorąży sztabowy
Posty: 550
Rejestracja: 15 kwie 2011, 9:50
Lokalizacja: alaska

Re: Problem ze stroną mojej ostrolęki

Post autor: balboa » 28 paź 2012, 18:23

Qrzysio zapomniałeś przestawić zegarek. Napisalem to o 18:23.

Awatar użytkownika
Qrzysio
Redaktor
Posty: 3234
Rejestracja: 17 maja 2005, 18:16
Lokalizacja: Ostrołęka

Re: Problem ze stroną mojej ostrolęki

Post autor: Qrzysio » 28 paź 2012, 23:10

Zegar każdy przestawia sobie sam w ustawieniach profilu. Wynika to z faktu, że wielu z nas może korzystać z różnych stref czasowych. Za kilka dni, tym, którzy nie zmienią, przesunę czas ręcznie.

Awatar użytkownika
balboa
starszy chorąży sztabowy
Posty: 550
Rejestracja: 15 kwie 2011, 9:50
Lokalizacja: alaska

Re: Problem ze stroną mojej ostrolęki

Post autor: balboa » 04 gru 2013, 21:19

Chodzi o wtyczkę do przeglądarki czy coś innego ? Ustawienia blokowanych elementów strony można edytować jednak ilość reklam jest rzeczywiście na MO ogromna.

Ostatnio odkryłem na to inny sposób. W FF zmiana niektórych zaawansowanych ustawień powoduje "rzeczy niemożliwe". Bez problemu mogę napisać o co chodzi na pw.

baśiulka
szeregowy
Posty: 2
Rejestracja: 13 mar 2009, 22:00

Re: Problem ze stroną mojej ostrolęki

Post autor: baśiulka » 04 gru 2013, 22:41

balboa pisze:Chodzi o wtyczkę do przeglądarki czy coś innego ? Ustawienia blokowanych elementów strony można edytować jednak ilość reklam jest rzeczywiście na MO ogromna.
nie chodzi mi o to, aby kręcić jeszcze bardziej przeglądarkę bo AdBloker świetnie sobie radzi z innymi stronami. aczkolwiek możesz podesłać info co można jeszcze poprzestawiać. różnica występowania reklam miedzy innymi stronami jest powalająca

Awatar użytkownika
balboa
starszy chorąży sztabowy
Posty: 550
Rejestracja: 15 kwie 2011, 9:50
Lokalizacja: alaska

Re: Problem ze stroną mojej ostrolęki

Post autor: balboa » 05 gru 2013, 19:03

goglowałem za AdBlokerem i tylko plugin ff adblock, na niektórych programach można więcej stracić niż zyskać

elfik
starszy chorąży sztabowy
Posty: 683
Rejestracja: 04 mar 2009, 19:37

Re: Problem ze stroną mojej ostrolęki

Post autor: elfik » 11 lut 2014, 18:34

Czy Wam też tak muli strona MO?

Te ciągle wyskakujące reklamy, zawieszanie się przeglądarki (tylko na TEJ stronie), co chwila komunikat: wtyczka shockvave uległa awarii...

Ma ktoś z Was takie problemy?? Mam dobry komputer, parametry ok, wszystkie inne strony śmigają szybko, a ta się zawiesza..

malykazio
starszy chorąży sztabowy
Posty: 1133
Rejestracja: 17 lis 2007, 20:43
Lokalizacja: WOŚna

Re: Problem ze stroną mojej ostrolęki

Post autor: malykazio » 13 lut 2014, 12:12

Spoko, przy takiej liczbie reklam trzeba się przyzwyczaić... albo je zablokować.

Awatar użytkownika
Qrzysio
Redaktor
Posty: 3234
Rejestracja: 17 maja 2005, 18:16
Lokalizacja: Ostrołęka

Re: Problem ze stroną mojej ostrolęki

Post autor: Qrzysio » 13 lut 2014, 13:09

To nie od reklam psuje się wtyczka, tylko wtyczka sama w sobie.

malykazio
starszy chorąży sztabowy
Posty: 1133
Rejestracja: 17 lis 2007, 20:43
Lokalizacja: WOŚna

Re: Problem ze stroną mojej ostrolęki

Post autor: malykazio » 13 lut 2014, 13:33

Qrzysio: Przeczytałeś to, co elfik napisał? Cyt: "Ma ktoś z Was takie problemy?? Mam dobry komputer, parametry ok, wszystkie inne strony śmigają szybko, a ta się zawiesza.."

Awatar użytkownika
Qrzysio
Redaktor
Posty: 3234
Rejestracja: 17 maja 2005, 18:16
Lokalizacja: Ostrołęka

Re: Problem ze stroną mojej ostrolęki

Post autor: Qrzysio » 13 lut 2014, 21:31

Mam ten sam problem z wtyczką flash. Nie zależy to od strony na której aktualnie przebywam, ani ilości otwartych zakładek. Mam bardzo dobry komputer.

malykazio
starszy chorąży sztabowy
Posty: 1133
Rejestracja: 17 lis 2007, 20:43
Lokalizacja: WOŚna

Re: Problem ze stroną mojej ostrolęki

Post autor: malykazio » 14 lut 2014, 8:19

Dobra, dobra, tylko winny się tłumaczy ;) Elfik napisał, że na innych stronach nie ma problemów. Chyba nie zaprzeczysz, że strona główna jest pełna reklam?

Chociaż po namyśle... na pewno zaprzeczysz :/

Awatar użytkownika
Qrzysio
Redaktor
Posty: 3234
Rejestracja: 17 maja 2005, 18:16
Lokalizacja: Ostrołęka

Re: Problem ze stroną mojej ostrolęki

Post autor: Qrzysio » 14 lut 2014, 9:51

Podtrzymuję swoje zdanie, że nie jest to wina strony, tyko wtyczki.

Awatar użytkownika
Qrzysio
Redaktor
Posty: 3234
Rejestracja: 17 maja 2005, 18:16
Lokalizacja: Ostrołęka

Re: Problem ze stroną mojej ostrolęki

Post autor: Qrzysio » 14 lut 2014, 15:31

Ładowanie strony to inna bajka. Nie ma nic wspólnego z wtyczką flash. Wiemy o tym. Poprawimy.

emzet
starszy szeregowy
Posty: 82
Rejestracja: 26 sty 2014, 10:18

Re: Problem ze stroną mojej ostrolęki

Post autor: emzet » 19 lut 2014, 16:01

Dlaczego newsy nie dodawane są szeregowo, lecz nieraz kilka wisi przyklejonych a gdzieś w połowie strony pojawiają się nowe? Czy to ma jakiś większy sens?

Awatar użytkownika
Qrzysio
Redaktor
Posty: 3234
Rejestracja: 17 maja 2005, 18:16
Lokalizacja: Ostrołęka

Re: Problem ze stroną mojej ostrolęki

Post autor: Qrzysio » 19 lut 2014, 21:10

Tak samo jak wiadomości w telewizji. Na początku podaje się najważniejsze informacje, a dalej mniej ważne. W telewizji wydarzenia też nie są chronologicznie.

LizaMow
szeregowy
Posty: 3
Rejestracja: 17 sty 2017, 17:34

Problem ze strona mojej ostroleki

Post autor: LizaMow » 23 sty 2017, 5:18

Od kilku dni mam pewien problem ze stron forum Mp3store, otwieran na telefonie. Ot przy zamieszczaniu odpowiedzi na jaki temat, kliknieciu przycisku Post otwiera mi si jaka strona randkowa, z reklamami panienek. Dzieje si to na 2 telefonach, zarwno na stockowej przegldarce Androida jak i na Operze Mini. Poczenie WiFi, Aero2, TMobile - bez rnicy.

Nie ma tego zjawiska na stacjonarnym kompie. Na obu telefonach mam AVG Antywirus - nic nie wykrywa, take inny program do skanowania Malware Malware Bytes Anti Malware. Take AdAway bloker reklam.

Moe co poradzicie ?

ODPOWIEDZ