Stek wołowy
Stek wołowy
Gdzie w Ostrołęce znajdę dobre steki wołowe.
Czy widział ktoś może steki z serii "Uczta Qulinarna" Sokołowa (najchętniej stek z antrykotu B/K) .
Produkty BeefMaster odpadają bo mięso kiepskie i daleko im nawet do średniego poziomu.
Czy widział ktoś może steki z serii "Uczta Qulinarna" Sokołowa (najchętniej stek z antrykotu B/K) .
Produkty BeefMaster odpadają bo mięso kiepskie i daleko im nawet do średniego poziomu.
Re: Stek wołowy.
Z sokołowa steki można dostać w Biedronce.
Re: Stek wołowy
Całkiem dobre steki z antrykotu mają w Biedronce. Widziałem też wołowinę w Lidlu.
Re: Stek wołowy
W biedronce ostatnio tylko produkty BeefMaster a te trudno nazwać stekami. Sprzedają wszystko co popadnie i masz 1 szansę na 100 że trafisz na kawałek mięsa który da się zjeść. Poza tym ich smak przypomina wątróbkę bo sezonują w podejrzanych środkach.
Te z Lidla firmy Łuków w miarę przyzwoite ale ja szukam steków z serii"Uczta Qulinarna" z Sokołowa.
"Stek kruchy" z Sokołowa też nie jest zbyt dobry.
Te z Lidla firmy Łuków w miarę przyzwoite ale ja szukam steków z serii"Uczta Qulinarna" z Sokołowa.
"Stek kruchy" z Sokołowa też nie jest zbyt dobry.
Re: Stek wołowy
W Carrefour, poszukaj na półkach. Powinni mieć na bieżąco.
Re: Stek wołowy
Z tego co wiem to nie ma już w Ostrołęce sklepu Carrefour.
Re: Stek wołowy
Tylko domyślam się:
... a nie można w sklepie typowo mięsnym zamówić prawdziwego świeżego steka nie paczkowanego?, bo wszystkie i tak te paczkowane, zawsze będą miały literki "E"!
... a nie można w sklepie typowo mięsnym zamówić prawdziwego świeżego steka nie paczkowanego?, bo wszystkie i tak te paczkowane, zawsze będą miały literki "E"!
Re: Stek wołowy
Polecam zamiast steków z antrykotu polędwicę wołową, można w lidlu nieraz dostać, rewelacyjne mięso na "steka". Aczkolwiek dość drogie.
Re: Stek wołowy
Świeży stek kupiony w mięsnym po upieczeniu nadawałby się jedynie na podeszwę do buta a nie do jedzenia.Infom pisze:Tylko domyślam się:
... a nie można w sklepie typowo mięsnym zamówić prawdziwego świeżego steka nie paczkowanego?, bo wszystkie i tak te paczkowane, zawsze będą miały literki "E"!
Mięso na steki musi być sezonowane by dojrzało i nabrało smaku.
Polędwica nie ma tyle charakteru co antrykot, rostbef czy rozbratel.steward pisze:Polecam zamiast steków z antrykotu polędwicę wołową, można w lidlu nieraz dostać, rewelacyjne mięso na "steka". Aczkolwiek dość drogie.
Jest zbyt delikatna jak dla mnie.
Re: Stek wołowy
Z racji wielkiego głodu wołowiny skusiłem się na na produkt z Łukowa pod marką "Świat Szlachetnej Wołowiny" z Lidla.
Stek z rostbefu był równo ucięty z lekkim przerostem tłuszczu (zdecydowanie zbyt mało {marmurka} )
Po obróbce termicznej stek miękki, kruchy, soczysty ale niestety bez wyrazu.
Dobry ale bez oczekiwanych fajerwerków.
Stek z rostbefu był równo ucięty z lekkim przerostem tłuszczu (zdecydowanie zbyt mało {marmurka} )
Po obróbce termicznej stek miękki, kruchy, soczysty ale niestety bez wyrazu.
Dobry ale bez oczekiwanych fajerwerków.
Re: Stek wołowy
Odnoszę wrażenie że nasze "miasto" jest na końcu łańcucha pokarmowego.....sylwor pisze:Z racji wielkiego głodu wołowiny skusiłem się na na produkt z Łukowa pod marką "Świat Szlachetnej Wołowiny" z Lidla.
Stek z rostbefu był równo ucięty z lekkim przerostem tłuszczu (zdecydowanie zbyt mało {marmurka} )
Po obróbce termicznej stek miękki, kruchy, soczysty ale niestety bez wyrazu.
Dobry ale bez oczekiwanych fajerwerków.
E.Leclerc chwali się na stronach stekami a w ostrołęce nawet o nich nie słyszeli.....
Tesco na stronach posiada w asortymencie "Sokołów Uczta Qulinarna" a w ostrołęce posucha...
Na stronach miejscowych mediów pytałem o to czy ktoś widział pożądane produkty..... dostałem odpowiedź że może lepiej zamówić wołowinę na steka u miejscowego rzeźnika ...
Dodatkowo szwagier dobija mnie zdjęciami steków jakie jadł w stanach (właśnie wrócił)
Czy w Ostrołęce nie jada się wołowiny ????? Mięso jest świetne.... szczególnie dla kobiet w ciąży ze wzgledu na zawartość Fe...
Kurczaka i świnkę się jada a wołowina jest czymś co się pochłania
Re: Stek wołowy
Nie porównuj Stanów do Polski. Tam stek jest jak potrawa narodowa. U nas to nadal trochę egzotyka a zwłaszcza w Oce. My jesteśmy na etapie kebabów i McD Ciesz się że w ogóle są jakieś steki.
Re: Stek wołowy
Na ul.Sikorskiego os.centrum jest sklep firmowy z Sokołowa ,tam możesz zamówić i ci dowiozą.Na co dzień tego nie ma bo w Ostrołęce mało się tego jada,wołowina jest droga.Ja zamawiam na jakąś okazję u nich.
Re: Stek wołowy
Nie śmiem nawet porównywaćNeoman pisze:Nie porównuj Stanów do Polski. Tam stek jest jak potrawa narodowa. U nas to nadal trochę egzotyka a zwłaszcza w Oce. My jesteśmy na etapie kebabów i McD Ciesz się że w ogóle są jakieś steki.
Od niedawna "raczkuję" w wołowinie... Dobra wołowina z ras mięsnych (nie mylić z tym, co sprzedają w sklepach mięsnych, bo to zwykle jest biedna krowa dojna, która przestała dawać mleko gospodarzowi, więc postanowił wysłać ją na rzeź ) nie potrzebuje przypraw, sosów i innych dodatków bo sama w sobie ma smak.
Nareszcie jakieś światełko w tunelubonzo pisze:Na ul.Sikorskiego os.centrum jest sklep firmowy z Sokołowa ,tam możesz zamówić i ci dowiozą.Na co dzień tego nie ma bo w Ostrołęce mało się tego jada,wołowina jest droga.Ja zamawiam na jakąś okazję u nich.
Nie omieszkam sprawdzić.
Co do ceny to nie do końca się zgodzę... wolę zjeść 200g dobrej wołowiny niż 1kg kurczaka (szczególnie mój organizm będzie z takiego wyboru zadowolony)
Re: Stek wołowy
Takie dodatkowe pytanie...bonzo pisze:Na ul.Sikorskiego os.centrum jest sklep firmowy z Sokołowa ,tam możesz zamówić i ci dowiozą.Na co dzień tego nie ma bo w Ostrołęce mało się tego jada,wołowina jest droga.Ja zamawiam na jakąś okazję u nich.
Czy zamawiając wołowinę otrzymywałeś produkt który Cię zadowalał ?
Pytam dlatego że w przypadku steków wybór jest organoleptyczny więc zamówienie ogranicza możliwość podjęcia decyzji.
Jeden z "miłośników steków wołowych" pokusił się o zamówienie z renomowanego sklepu sprzedającego wołowinę na steki.
Wysyłka kurierem w specjalnych opakowaniach termicznych z wkładką chłodzącą.
Wybrał kilka produktów i czekał na zamówienie. Jakież było jego zdziwienie gdy stek w cenie cyt. "(235 zł/kg)" okazał się ukrojony tak nierówno że uniemożliwiało to właściwą obróbkę cieplną..... Sklep znalazł sobie sposób na pozbycie się towaru którego nikt nie kupi mając możliwość obejrzenia towaru (sklep, jako taki ma świetne opinie wśród kupujących na miejscu).
Re: Stek wołowy
Z niewielkimi problemami, ale w końcu zaczęły się pojawiać steki w sklepie firmowym Sokołowa.
Produkt bardzo dobry i co ważne cena bardzo przyzwoita.
W Tesco "Stek kruchy" ( jakość bardzo średnia choć nadal lepsza niż ochłapy BeefMaster) jest prawie 10zł droższy na kilogramie niż ten z "Uczty Qulinarnej" w firmowym.
Polecam to szlachetne, zdrowe mięso.
Produkt bardzo dobry i co ważne cena bardzo przyzwoita.
W Tesco "Stek kruchy" ( jakość bardzo średnia choć nadal lepsza niż ochłapy BeefMaster) jest prawie 10zł droższy na kilogramie niż ten z "Uczty Qulinarnej" w firmowym.
Polecam to szlachetne, zdrowe mięso.