Sosy i dania z ostrołęckich lokali
-
- szeregowy
- Posty: 7
- Rejestracja: 27 kwie 2010, 11:21
Sosy i dania z ostrołęckich lokali
Hej. Może zna ktoś jakieś przepisy na sosy bądź dania z lokali w Ostrołęce. Niektóre z z nich są naprawdę świetne:D W szczególności sosy z Gyrosa i Da grasso...
Re: Sosy i dania z ostrołęckich lokali
Chyba ktoś ma tu za dużo czasu wolnego i zaczyna eksperymentować o sosie z da grasso na forum chyba było, poszukaj dokładnie.
Re: Sosy i dania z ostrołęckich lokali
sos w da grasso (jeśli mówisz o czosnkowym) to zwykły sos na jogurcie naturalnym i majonezie. Sam robiłem go wiele razy i nie chwaląc się wychodzi mi lepszy niż w pizzerii. Na necie jest pełno przepisów tego typu
Re: Sosy i dania z ostrołęckich lokali
Zrób sam, 10min roboty, osobiście daję więcej czosnku bo lubię, masz świadomość, że świeże i satysfakcja ze zrobiłeś. Nie przepadam za sosami z pizzerii bo są tak strasznie rozwodnione, że aż obrzydliwe(pozdrawiam Diavolo choć pizze mają smaczne)
-
- szeregowy
- Posty: 7
- Rejestracja: 27 kwie 2010, 11:21
Re: Sosy i dania z ostrołęckich lokali
Hmmm.... Sos czosnkowy robię sama już od dawna... Teraz zastanawia mnie sos mieszany do mixa:D Jest naprawdę świetny w smaku...
Re: Sosy i dania z ostrołęckich lokali
Jeśli chodzi o diavolo to tam jest gęsty sos, musiałes trafić na zły dzien, pewnie mieli koncówke to doleli wody czy cosMistu pisze:Nie przepadam za sosami z pizzerii bo są tak strasznie rozwodnione, że aż obrzydliwe(pozdrawiam Diavolo choć pizze mają smaczne)