Konfiguracja Wi-Fi

Poszukujesz w Ostrołęce usług? sklepu? informacji? firmy? Pisz tutaj!
marek5x514
szeregowy
Posty: 27
Rejestracja: 16 lut 2011, 12:19

Konfiguracja Wi-Fi

Post autor: marek5x514 »

Witam. Szukam kogoś, kto pomoże mi skonfigurować sieć wifi u mnie w domu, gdyż mam z tym problem.jakieś namiary na kogoś kto się na tym zna ?

_hunter_
szeregowy
Posty: 31
Rejestracja: 13 sie 2007, 10:26

Re: wifi konfiguracja

Post autor: _hunter_ »

napisz jaki router, jaki internet i o co konkretnie chodzi

marek5x514
szeregowy
Posty: 27
Rejestracja: 16 lut 2011, 12:19

Re: wifi konfiguracja

Post autor: marek5x514 »

internet z hot spot - ap wa5210g jako antena - router tplink mr3220 - mój komp + 2x laptop

marek5x514
szeregowy
Posty: 27
Rejestracja: 16 lut 2011, 12:19

Re: wifi konfiguracja

Post autor: marek5x514 »

nie mogę po prostu skonfigurować żeby się połączyć z internetem

_hunter_
szeregowy
Posty: 31
Rejestracja: 13 sie 2007, 10:26

Re: Konfiguracja Wi-Fi

Post autor: _hunter_ »

a na kompie podłączonym po kablu do routera jest internet

arrow
kapral
Posty: 131
Rejestracja: 27 maja 2009, 0:24

Re: Konfiguracja Wi-Fi

Post autor: arrow »

Robię takie rzeczy odpłatnie. Jeśli jesteś zainteresowany, to napisz na priv lub e-mail.

steward
starszy chorąży sztabowy
Posty: 729
Rejestracja: 19 maja 2005, 18:48
Lokalizacja: Ostrołęka

Re: Konfiguracja Wi-Fi

Post autor: steward »

My to zrobimy nieodpłatnie. Jest internet (połączenie sieciowe) na automatycznych ustawieniach jak połączysz się laptop+ kabel? Znajdź ip routera, następnie uruchom: wpisz "ping ip" zobacz czy masz zwrot sygnału z routera.

marek5x514
szeregowy
Posty: 27
Rejestracja: 16 lut 2011, 12:19

Re: Konfiguracja Wi-Fi

Post autor: marek5x514 »

Dziękuje steward za zainteresowanie, lecz bez wizyty kogoś u mnie się nie obędzie! o ile z samego ap + komp udało mi się wyszukać siec i z nią połączyć to ap+router + komp już nie wiem jak skonfigurować a jestem kulawy w tym temacie.

hello
szeregowy
Posty: 4
Rejestracja: 27 lis 2012, 11:08

Re: Konfiguracja Wi-Fi

Post autor: hello »

a jeśli Ci nie dojdzie do skutku z jednym z poprzedników to napisz do mnie, polecam się

_RAMZESEK_
kapral
Posty: 144
Rejestracja: 01 paź 2007, 9:11
Lokalizacja: WOS/WO

Re: Konfiguracja Wi-Fi

Post autor: _RAMZESEK_ »

Witam

Jak cos to pisz do mnie na gg 2788606
Bo Najlepsza brachu jest fura bez dachu....;p
www.autoklub-ostroleka.pl

steward
starszy chorąży sztabowy
Posty: 729
Rejestracja: 19 maja 2005, 18:48
Lokalizacja: Ostrołęka

Re: Konfiguracja Wi-Fi

Post autor: steward »

Pamiętaj tylko żeby za to nie płacić. Jest masa samozwańczych informatyków... Na forach czy tutaj (przez gg kolegów wyżej) na bank ktoś ci pomoże.

Nie płać takim ludziom jak arrow.

hello
szeregowy
Posty: 4
Rejestracja: 27 lis 2012, 11:08

Re: Konfiguracja Wi-Fi

Post autor: hello »

Popieram przedmówcę tylko w tym, że powinieneś sie tego poduczyć. Bo jeśli pojawi się gdziekolwiek problem(np. na tym hot-spocie) nie będziesz nawet wiedział jak to zdiagnozować.

ODPOWIEDZ