Nalepsza i nagorsza pizza - co sądzicie?
Nalepsza i nagorsza pizza - co sądzicie?
Co sądzicie o pizzeriach w naszym mieście?
Re: Nalepsza i nagorsza pizza - co sądzicie?
Boska jest Nowojorska z podwójnym serem na Hallera......
Re: Nalepsza i nagorsza pizza - co sądzicie?
Da Grasso najlepsza
Re: Nalepsza i nagorsza pizza - co sądzicie?
Da grasso przecietna w smaku, ale sos czosnkowy po prostu boski No i fakt, faktem duza i mozna sie nią dobrze najesc
Diavolo mniam dobra pizza od wielu,wielu lat
Americana srednia wielkościa ale bardzo smaczna
W Niedzwiadku nie jadłem juz kilka lat ale z tego co pamietam to była całkiiem dobra i bardzo tania
Faktycznie chyba najbardziej mozna polecic mimo wszystko New Yorka
Diavolo mniam dobra pizza od wielu,wielu lat
Americana srednia wielkościa ale bardzo smaczna
W Niedzwiadku nie jadłem juz kilka lat ale z tego co pamietam to była całkiiem dobra i bardzo tania
Faktycznie chyba najbardziej mozna polecic mimo wszystko New Yorka
Re: Nalepsza i nagorsza pizza - co sądzicie?
Dla mnie New York City Pizza to najgorsza pizza, w awalonie są dobre.
- Kriss00501435
- szeregowy
- Posty: 24
- Rejestracja: 10 lip 2008, 22:10
Re: Nalepsza i nagorsza pizza - co sądzicie?
Witam!
Oczywiście 'DA GRASSO'
Jadłem nie tylko w Oce ale także i w Wawie. Smakowało i smakuje. Więc polecam.
Najgorsza w KUPCU - 'Diavolo'
Pozdro!
Oczywiście 'DA GRASSO'
Jadłem nie tylko w Oce ale także i w Wawie. Smakowało i smakuje. Więc polecam.
Najgorsza w KUPCU - 'Diavolo'
Pozdro!
To be? Or not to be?
That's the question!
That's the question!
Re: Nalepsza i nagorsza pizza - co sądzicie?
W DEGRASSO MIŁA OBSŁUGA I PYSZNY DARMOWY SOS! TAK TRZYMAJCIE!!!
Re: Nalepsza i nagorsza pizza - co sądzicie?
Jasne że Da Grasso to jest to...............
.....:::::[](^_^)[]:::::.....
Listen Feel Enjoy
Listen Feel Enjoy
Re: Nalepsza i nagorsza pizza - co sądzicie?
new york city
kowbojska lagodna i goralska nie maja sobie równych
kowbojska lagodna i goralska nie maja sobie równych
Re: Nalepsza i nagorsza pizza - co sądzicie?
Najlepsza Da Grasso (sos czoosnkowy ymm miami, poza tym wnętrze jest bardzo estetycznie urządzone)
Najgorsza Diavollo m.in dlatego, że mam szczęcie do znajdywania w niej włosów
Najgorsza Diavollo m.in dlatego, że mam szczęcie do znajdywania w niej włosów
Re: Nalepsza i nagorsza pizza - co sądzicie?
Tak piszecie o tym sosie czosnkowym, to ja dam Wam wypróbowany przepis na niego. Lepszego nie znajdziecie. Produkty muszą być dokładnie takie, jak za chwilę napiszę:
1. Duży jogurt naturalny Zott
2. Majonez kielecki
3. Czosnek
Majonez kielecki i jogurt Zott łączymy w takich samych proporcjach względem siebie, czyli: najczęściej wychodzi ze słoika majonezu 13 łyżek to tyle samo, czyli 13, dajemy jogurtu. Wszystko mieszamy, wyciskamy czosnek względem uznania (kto jak lubi, ja lubię bardzo czosnkowy więc czasem wyciskam całą główkę, jak ktoś mniej to np. 5-6 ząbków). Potem wymieszać, schłodzić jakieś 15 minut w lodówce, żeby się przegryzło i SMACZNEGO :!::!:
1. Duży jogurt naturalny Zott
2. Majonez kielecki
3. Czosnek
Majonez kielecki i jogurt Zott łączymy w takich samych proporcjach względem siebie, czyli: najczęściej wychodzi ze słoika majonezu 13 łyżek to tyle samo, czyli 13, dajemy jogurtu. Wszystko mieszamy, wyciskamy czosnek względem uznania (kto jak lubi, ja lubię bardzo czosnkowy więc czasem wyciskam całą główkę, jak ktoś mniej to np. 5-6 ząbków). Potem wymieszać, schłodzić jakieś 15 minut w lodówce, żeby się przegryzło i SMACZNEGO :!::!:
- Kamila1989
- szeregowy
- Posty: 15
- Rejestracja: 15 wrz 2007, 19:08
- Lokalizacja: skądś :P :D
Re: Nalepsza i nagorsza pizza - co sądzicie?
kamczatka pisze:Tak piszecie o tym sosie czosnkowym, to ja dam Wam wypróbowany przepis na niego. Lepszego nie znajdziecie. Produkty muszą być dokładnie takie, jak za chwilę napiszę:
1. Duży jogurt naturalny Zott
2. Majonez kielecki
3. Czosnek
Majonez kielecki i jogurt Zott łączymy w takich samych proporcjach względem siebie, czyli: najczęściej wychodzi ze słoika majonezu 13 łyżek to tyle samo, czyli 13, dajemy jogurtu. Wszystko mieszamy, wyciskamy czosnek względem uznania (kto jak lubi, ja lubię bardzo czosnkowy więc czasem wyciskam całą główkę, jak ktoś mniej to np. 5-6 ząbków). Potem wymieszać, schłodzić jakieś 15 minut w lodówce, żeby się przegryzło i SMACZNEGO :!::!:
Ja robię sos czosnkowy nieco inaczej:P przepis który podaś może być ok ale z pewnością wychodzi ostrzejszy niż w DaGrasso - powodem jest świeży czosnek i brak przypraw.
Ja robię sosik następująco: jogurt naturalny i majonez (bez różnicy jaki:P ) w takich samych proporcjach, zioła prowansalskie, czosnek GRANULOWANY (zależnie od proporcji majonezu i jogurtu ale tak na wyczucie dodawać), sól, pieprz do smaku. Można też dodać kilka kropelek oliwy z oliwek i odrobinke musztardy:P i niech się przegryzie najlepiej minimum godzinke.
Nie wychodzi jednak taki jak w DaGrasso (a przepis Twój tym bardziej;)). Jestem wielbicielką tego sosu jednak jest on z pewnością bardziej skomplikowany a receptura pilnie strzeżona:P
Re: Nalepsza i nagorsza pizza - co sądzicie?
Ja nie jadam sosów z pizzerii od momentu, kiedy zrobiłam swój Lubię czosnek, sos delikatny nie jest, a czosnkowy do takich nie należy. Wiem, jak "robią" w Da Grasso Aha, pizzę zamawiam do domu Nie jem jej w knajpce
- Kamila1989
- szeregowy
- Posty: 15
- Rejestracja: 15 wrz 2007, 19:08
- Lokalizacja: skądś :P :D
Re: Nalepsza i nagorsza pizza - co sądzicie?
kamczatka pisze:Ja nie jadam sosów z pizzerii od momentu, kiedy zrobiłam swój Lubię czosnek, sos delikatny nie jest, a czosnkowy do takich nie należy. Wiem, jak "robią" w Da Grasso Aha, pizzę zamawiam do domu Nie jem jej w knajpce
Tak, ale moim skromnym zdaniem składniki ktore wymienilas sa tylko bazą do sosu czosnkowego;) no ale w sumie są gusta i guściki:)
dla mnie sos czosnkowy bez chociażby ziół prowansalskich jest całkowicie beznadziejny;))
a skąd wiesz jak robi sie sos w DaGrasso? skoro osoby tam pracujące mają zakaz zdradzania jak go robią...? znam osobe ktora tam pracuje i za cholere zdradzić nie może:P więc skąd możesz to wiedzieć? i jeśli wiesz to dziwię się ze robisz sosik taki a nie inny - po prostu niepełny
a co do tematu: pizza dobra jest w Avalone, DaGrasso, American Pizza... beznadziejna wręcz w Pizza Ricca - nienawidzę jak wszyskto spada mi z widelca dlatego, że dodatki w mojej pizzy PLYWAJA...
Re: Nalepsza i nagorsza pizza - co sądzicie?
No wiesz, nie każdy jest tak ograniczony jak Ty, żeby twierdzić, że ten sos czy inny jest lepszy, bo ten pełny czy też nie. Nie mieszkam w Ostrołęce już bardzo długo, pracowałam w pizzerii Da Grasso, jak byłam jeszcze studentką, w zupełnie innym mieście więc wiem, jak "robiony" jest ten sos.
Ty akurat lubisz zioła prowansalskie. A wiesz chociaż, jaka mieszanka się w nich znajduje Widzisz, ja nienawidzę tymianku, który jest w tych ziołach i przez to, że Ty twierdzisz, że mój sos jest niepełny mam zacząć się męczyć i robić taki, bo Ty twierdzisz, że mój jest niepełny Śmieszna i ograniczona jesteś, ponieważ nie ma czegoś takiego, jak niepełny sos.
Czy Ty chociaż wiesz, gdzie powstała pierwsza pizzeria obecnej sieci Da Grasso Podejrzewam, że nie, a próbujesz się wymądrzać, jakbyś wszystkie rozumy zjadła.
Ty akurat lubisz zioła prowansalskie. A wiesz chociaż, jaka mieszanka się w nich znajduje Widzisz, ja nienawidzę tymianku, który jest w tych ziołach i przez to, że Ty twierdzisz, że mój sos jest niepełny mam zacząć się męczyć i robić taki, bo Ty twierdzisz, że mój jest niepełny Śmieszna i ograniczona jesteś, ponieważ nie ma czegoś takiego, jak niepełny sos.
Czy Ty chociaż wiesz, gdzie powstała pierwsza pizzeria obecnej sieci Da Grasso Podejrzewam, że nie, a próbujesz się wymądrzać, jakbyś wszystkie rozumy zjadła.
- Kamila1989
- szeregowy
- Posty: 15
- Rejestracja: 15 wrz 2007, 19:08
- Lokalizacja: skądś :P :D
Re: Nalepsza i nagorsza pizza - co sądzicie?
śmieszy mnie bardzo słabość ludzka która objawia się w wyszukiwaniu argumentów ad personam tylko dlatego, że posiada się jakieś dziwne kompleksy:Pkamczatka pisze:No wiesz, nie każdy jest tak ograniczony jak Ty, żeby twierdzić, że ten sos czy inny jest lepszy, bo ten pełny czy też nie. Nie mieszkam w Ostrołęce już bardzo długo, pracowałam w pizzerii Da Grasso, jak byłam jeszcze studentką, w zupełnie innym mieście więc wiem, jak "robiony" jest ten sos.
Ty akurat lubisz zioła prowansalskie. A wiesz chociaż, jaka mieszanka się w nich znajduje Widzisz, ja nienawidzę tymianku, który jest w tych ziołach i przez to, że Ty twierdzisz, że mój sos jest niepełny mam zacząć się męczyć i robić taki, bo Ty twierdzisz, że mój jest niepełny Śmieszna i ograniczona jesteś, ponieważ nie ma czegoś takiego, jak niepełny sos.
Czy Ty chociaż wiesz, gdzie powstała pierwsza pizzeria obecnej sieci Da Grasso Podejrzewam, że nie, a próbujesz się wymądrzać, jakbyś wszystkie rozumy zjadła.
ograniczenie umysłowe to wg mnie bezsensowne wyżywanie się w internecie by wzbogacić swoje jakże nudne życie osobiste - wnioskuję z wypowiedzi.
sos może być niepełny - nieprzyprawiony, składający się tylko z bazy. ale ktoś może preferować taki wlasnie sos i to jest zrozumiałe. ja wyraziłam swoje zdanie, podałam swój przepis i co, boli cie to tak bardzo ze rzucasz sie jak ? )
a teraz proszę przestań się napinać bo nie zniżę się do twojego poziomu i nie zacznę obrzucać cię błotem, gdyż nie bawią mnie takie zabawy.
a jeśli serio jesteś już dorosłą kobietą to OKAZ TO i zachowuj się tak:))
ahh i co do twoich pytan - doskonale wiem jaka mieszanka ziół składa się na zioła prowansalskie. a co do daGrasso - nie obchodzi mnie gdzie powstała pierwsza pizzeria co ma piernik do wiatraka...?
i skończ proszę gdyż mam głęboko w poważaniu takie pseudodyskusje:)
-
- starszy chorąży sztabowy
- Posty: 684
- Rejestracja: 20 mar 2006, 9:51
Re: Nalepsza i nagorsza pizza - co sądzicie?
jak dla mnie w Avalonie, w Da Grasso też niezła, chociąz o czy już pisałam dwa razy z dostawą do domu nie wiem z jakich powodów sosy dostałam zamarznięte, musiałam rozmrażać w mikrofali
Re: Nalepsza i nagorsza pizza - co sądzicie?
Najlepsza na Hallera
Re: Nalepsza i nagorsza pizza - co sądzicie?
Diavolo Perfetto i Da Grasso.
... a kebaby i mixy wszystkie do bani.
... a kebaby i mixy wszystkie do bani.
Re: Nalepsza i nagorsza pizza - co sądzicie?
Jestem tego samego zdania Kaziu. Kebabów już nie jadam, bo wole dołożyć drugie tyle co kosztuje ten kebab i zamówić pizzę, a ten kebab, to gdzie by nie kupił to średnio smaczny. Jeszcze bardziej smakuje mi jedzenie w Sajgonie
-
- szeregowy
- Posty: 38
- Rejestracja: 14 mar 2010, 23:07
Re: Nalepsza i nagorsza pizza - co sądzicie?
najlepsza w american pizza, rice i diavolo perfetto. w da grasso jest paskudna wg mnie, chociaż wielu ludziom smakuje .
Re: Nalepsza i nagorsza pizza - co sądzicie?
Najlepsza jest w Olszewo Borkach.. Tania (ok 20zł familijna) i nie oszukują na dodatkach i serze.. Sprawdźcie sami jak nie wierzycie!
Jeszcze jest ok pod niedźwiedziem (choć mały wybór) i w Avalonie (ale jak porównać cenowo do tej w Borkach, to drogo wychodzi..). W Da Grasso jadłam raz - co z tego, że duża jak nie ma prawie nic na wierzchu.. same ciasto
ps. Oczywiście to tylko moja prywatna opinia.
Jeszcze jest ok pod niedźwiedziem (choć mały wybór) i w Avalonie (ale jak porównać cenowo do tej w Borkach, to drogo wychodzi..). W Da Grasso jadłam raz - co z tego, że duża jak nie ma prawie nic na wierzchu.. same ciasto
ps. Oczywiście to tylko moja prywatna opinia.
Re: Nalepsza i nagorsza pizza - co sądzicie?
Jak dla mnie DaGrasso jest taka nijaka, a juz z dostawa to masakra u nich jest... Ricca sto razy lepsza i dostarczaja szybko.
Re: Nalepsza i nagorsza pizza - co sądzicie?
W DaGrasso okropne są warzywa. Papryka to chyba jakiś słaby marynat, czasami jest masakra.
Avalon naprawdę ma świetną pizzę w dobrej cenie. Słyszałem bardzo dobre opinie o pizzerii w Olszewo-Borkach, ale jeszcze nie miałem okazji spróbować.
Avalon naprawdę ma świetną pizzę w dobrej cenie. Słyszałem bardzo dobre opinie o pizzerii w Olszewo-Borkach, ale jeszcze nie miałem okazji spróbować.
Pozdrawiam
www.moja-ostroleka.pl
www.moja-ostroleka.pl