Laura pisze:i tak ludzie dzwonili z pytaniem, na ktore byla odpowiedz w ogloszeniu
Dokładnie, to jakas kpina z tymi telefonującymi. Nie mają ludzie rozumu, czy tylko udają, ze nie mają? Pamiętam, jak sprzedawałam mieszkanie.
Ogłoszenie:Ul. Hallera, 48m, 2 piętro, 3 pokoje. cena 140tyś.
Telefony: ja w sprawie ogłoszenia, ile to jest metrów? ahaaaa, a które piętro? ahaaaa a to 2 czy 3 pokoje? ahaaa a jaka cena? i to na Halleraa, taaaak? A to dziękuję
Laura pisze:Ludzie potrafili zadzwonić nawet w Boże Ciało
A to już zupełny brak kultury. Tak samo jak pamiętam w przypadku mieszkania było umawianie się i nie przychodzenie bez info, ze nie przyjdą. Człowiek siedział i czekał i myślał - nie przyjdą czy sie spóźnią? Wyjść czy tam zapraszać już znajomych (bo zwykle oglądaja ludzie mieszkania w weekendy) czy czekać dalej? Ludzie, kultury trochę! Nikt Was nie zabije za to, że nie przyjdziecie, nie kupicie mieszkania, samochodu, roweru czy tam czegoś. Umówiłeś sie i sie rozmyśliłeś - zadzwoń.
Co do ogłoszeń DAM PRACĘ powinny byc pola obowiazkowe: informacja o stawce na danym stanowisku, godzinach pracy, rodzaju umowy i adres firmy, gdzie składać CV. Wysyłanie CV na maila a już do jakichś firm wirtualnych bez nazwy to jakaś pomyłka. Od razu powinny być usuwane takie ogłoszenia.
Mieszkania: metraż, piętro, nazwa ulicy, ilość pokoi, do remontu czy nie, i cena.
I w ogóle przy wszystkich ogłoszeniach SPRZEDAM powinna być podana cena i to obwiazkowo, żeby człowiek wiedział, czy ma dzwonić, czy w ogóle sobie głowy nie zawracać. A tekst : "cena do negocjacji" bez podania ceny to w ogóle śmiech na sali.
Komentowanie ogłoszeń? hmmm. Średni pomysł. Jeden lubi kawior a drugi chleb ze smalcem. Opiniowanie czegoś pod ogłoszeniem wg własnych "ram" jest nie fer. Tak jak w tej reklamie samochodu: A ile on kosztuje? - od 40 tysięcy. - Phiii, tak tanio? to nie dla nas
Od takich rzeczy myślę, że jest forum i to tez tylko od ostrzeżeń o oszustach. A i takie rzeczy z resztą można zgłosić adminowi do usunięcia.