Przyjeżdżam od czasu do czasu do miasta i oprócz kebabów czy pizzy Ok-a nie proponuje restauracji przez chociaż średniej wielkości r/R, więc wątek jest taki - chcecie dobrą rybę w mieście? jeżeli tak wpisujcie się co lubicie i czy uważacie to za dobry pomysł?
jak będą ludzi chodzić do takiej knajpy to ryby na pewno będą świeże ale jak będzie mały obrót to nie sądzę że właściciel codziennie "świeżynkę" będzie kupował
Qrzysio pisze:Post już się kończy, za chwilę wszyscy zapomną o rybach, aczkolwiek ja też lubię od czasu do czasu.
Ło Matko - ele tekścik" post już sie skończył i wszyscy zapomą o rybach". I co z tego? Ja jem ryby i owoce morza nie patrząc na posty itp. przez okręgły rok. na pewno zdrowsze od mięcha. Niezły mocherek z Ciebie.
Zgadza się rybkę można zjeść zawsze. Jeżeli będzie dobra lokalizacja, świeże ryby i przydały by się późne godziny otwarcia np. 10:00 - 24:00 lub później.
Zauważcie jak było z późnymi godzinami otwarcia np. kebabu Sahara. Początkowo był otwarty do 2.00 w nocy. Szybko się jednak okazało, że ci wszyscy, którzy lubią jeść w środku nocy, jakoś nie zachodzą na jedzenie i teraz otwarte jest do 24.00. Nie wyobrażam sobie, żeby ktoś o północy zaszedł na rybę, skoro po mieście o takiej porze chodzi głównie rozimprezowane towarzystwo. Ryba to posiłek dla ludzi lubiących dobre jedzenie, a dobra ryba niestety jest droga, więc nie sądzę, aby same ryby miały powodzenie.
Wspaniały pomysł...ale mam pytanie ; na ile ryby są zdrowsze od mięsa???
Taka moja refleksja i nie tylko...skoro cały syf ze wszystkich rzek świata spływa do mórz i oceanów...
to potencjalna ryba świeci jak fosforyzowany spławik... a klient który nagminnie spożywa owoce morza(mrożone ) również świeci o zmroku jak robaczek Świętojański...
A świeża rybka to ciężka sprawa w Oce..szczególnie morska rybka...
[quote="shelly"]A czy z mięsem nie jest tak samo? Też nie wiesz co zwierzę jadło i jakie podawali mu "ulepszacze" i "przyśpieszacze".tak jest ze wszystkim co kupujemy w sklepach[/quote]
Barwniki i pigmenty
E 103 - zabroniony
E 104 - podejrzany
E 105 - zabroniony
E 110 - niebezpieczny
E 111 zabroniony
E 120 - niebezpieczny
E 121 - zabroniony
E 122 - podejrzany
E 123 - bardzo niebezpieczny!
E 124 - niebezpieczny
E 125 - zabroniony
E 126 - zabroniony
E 127 - niebezpieczny
E 131 - rakotwórczy
E 141 - podejrzany
E 142 - rakotwórczy
E 150 - podejrzany
E 151 - podejrzany
E 152 - zabroniony
E 171- podejrzany
E 172 - podejrzany
E 173 - podejrzany
E 180 - podejrzany
Konserwanty
schemat: symbol E - nazwy handlowe i systematyczne - pochodzenie; dodawany do produktów
E 210 - rakotwórczy
E 211 - rakotwórczy
E 212 -rakotwórczy
E 213 -rakotwórczy
E 214 - rakotwórczy
E 215 - rakotwórczy
E 216 - rakotwórczy
E 217 - rakotwórczy
E 218 - rakotwórczy
E 219 -rakotwórczy
E 220 - niszczy witaminę B-12
E 221 - zakłóca czynności jelit
E 222 - zakłóca czynności jelit
E 223 - zakłóca czynności jelit
E 224 - zakłóca czynności jelit
E 226 - zakłóca czynności jelit
E 227 - zakłóca czynności jelit
E 230 - zakłóca czynności skóry
E 231 - zakłóca czynności skóry
E 232 - zakłóca czynności skóry
E 233 - zakłóca czynności skóry
E 239 - rakotwórczy
E 249 - szkodzi przy nadciśnieniu, wchodzi w reakcje z białkiem, w wyniku czego mogą powstać rakotwórcze nitrozoaminy
E 250 - szkodzi przy nadciśnieniu
E 251 - szkodzi przy nadciśnieniu
E 252 - szkodzi przy nadciśnieniu
Antyutleniacze (antyoksydanty), stabilizatory i inne
E 310 - powoduje wysypkę
E 311 - powoduje wyspykę
E 312 - powoduje wyspykę
E 320 - zwiększa poziom cholesterolu
E 321 - zwiększa poziom cholesterolu
E 330 - rakotwórczy
E 338 - zakłóca trawienie, wypłukuje magnez i osłabia szkliwo
E 339a,b,c - zakłóca trawienie
E 340a,b,c - zakłóca trawienie
E 341c - zakłóca trawienie
Zmiękczacze (emulgatory)
E 407 - zakłóca trawienie
E 450-452 - zakłóca trawienie
E 461 - zakłóca trawienie
E 462 - zakłóca trawienie
E 463 - zakłóca trawienie
E 465 - zakłóca trawienie
E 466 - zakłóca trawienie
E 477 - zakłóca trawienie