Po co chcesz go odblokować??
Ja miałem taki zamiar żeby wrzucić poprawny język polski, ale aktualizacja do MIUI 8 global rozwiązała mi ten problem sama.
rOsA pisze:Po co chcesz go odblokować??
Ja miałem taki zamiar żeby wrzucić poprawny język polski, ale aktualizacja do MIUI 8 global rozwiązała mi ten problem sama.
Ja mam MIUI 8 Global ale niestety nie jest w pełni spolszczone... i na forum xiaomi wyczytałam, że najlepszym rozwiązaniem będzie wgranie xiaomi.eu a ja sama nie chcę się w to bawić.
Tak w ogóle to jaki model Xiaomi posiadasz??
Mimo wszystko wstrzymałbym się z wgrywaniem MIUI.eu, niedługo wgrywanie europejskich softów będzie wspomnieniem.
Po odblokowaniu mozesz instalowac sobie najnowszy rom w wersji developerskiej ktorego aktualizacja wychodzi co tydzien i trzeba ja recznie instalowac, lub w wersji stabilnej ktorego aktualizacja wychodzi raz na jakis czas i o ile pamietam telefon sam jest sie w stanie zaaktualizowac.
Wersji stabilnej systemu dla tego telefonu jeszcze nie ma lecz deweloperskie sa wporzadku i mozna bez problemu instalowac.
Czasem jest tez tak ze najpierw musisz wgrac oficjalny chinski rom miui a i dopiero mozesz odblokowac bootloader by wgrywac jakikolwiek rom. Tutaj jest to opisane dla twojego telefonu https://xiaomi.eu/community/threads/r4p ... oms.36883/
Po odblokowaniu mozesz instalowac sobie najnowszy rom w wersji developerskiej ktorego aktualizacja wychodzi co tydzien i trzeba ja recznie instalowac, lub w wersji stabilnej ktorego aktualizacja wychodzi raz na jakis czas i o ile pamietam telefon sam jest sie w stanie zaaktualizowac.
Wersji stabilnej systemu dla tego telefonu jeszcze nie ma lecz deweloperskie sa wporzadku i mozna bez problemu instalowac.
Czasem jest tez tak ze najpierw musisz wgrac oficjalny chinski rom miui a i dopiero mozesz odblokowac bootloader by wgrywac jakikolwiek rom. Tutaj jest to opisane dla twojego telefonu https://xiaomi.eu/community/threads/r4p ... oms.36883/
Johnseba ja to wszystko wiem, że tak to ma wyglądać. Właśnie czekam na odblokowanie bootloadera, ale dalszych instalacji nie chcę robić sama. Nigdy tego nie robiłam i dlatego szukam kogoś kto się na tym zna i mi to zrobi.
Niedawno robiłem ten sam zabieg w swoim Redmi Note 4.
Służę pomocą to na prawdę nic trudnego
Zapraszam na PW jak otrzymasz zgodę na odblokowanie( ja czekałem kilka godzin).
rOsA pisze:Aczkolwiek dziwne że nie masz wszystkiego przetłumaczonego, ja mam Redmi Note 3 pro i w całości jest tłumaczenie.
Ja swojego RN4 otrzymałem pod koniec listopada i miał MIUI8 global i niestety też nie był przetłumaczony.
@up a jak z aparatem? Ogólnie jakbyś na PW mogła napisać coś więcej o tym telefonie. Noszę się ze zmianą na coś od Xiaomi i ciągle waham się pomiędzy którymś z Redmi (note odpadają bo za duże) a mi5 który w promocji kosztuje około 1000 zł z Chin.