Jak słusznie zauważyłaś, linie są wyznaczone do zaparkowania, a tam gdzie nie ma każdy staje jak się da. Chociaż jeżeli chodzi zapewne o parkowanie przed wejściem, nikt nie staję w poprzek, tylko jeden przy drugim, kultura jest zachowana

Jak słusznie zauważyłaś, linie są wyznaczone do zaparkowania, a tam gdzie nie ma każdy staje jak się da. Chociaż jeżeli chodzi zapewne o parkowanie przed wejściem, nikt nie staję w poprzek, tylko jeden przy drugim, kultura jest zachowana
Mnie również przeszkadza! Niestety większość zwolenników parkowania w niedozwolonych miejscach pozbawiona jest wyobraźni, a takie przeszkody mogą być przyczyną tragedii np. podczas ewakuacji.steward pisze: ↑24 cze 2020, 14:09Mi przeszkadza ponieważ nie mam możliwości przejechać z wózkiem pomiędzy tymi autami, o niepełnosprawnych nawet nie wspomnę. W momencie pożaru nie ma gdzie stanąć wóz PSP, blokada drogi ewakuacji, nawet karetka nie ma możliwości podjechać pod drzwi a jest to duże skupisko ludzi.
Złamane są również przepisy ruchu drogowego pod samym nosem komendy policji, każdy patrol to widzi i ignoruje - w czym jest rzecz?
Dokładnie! Idąc dalej tym tokiem rozumowania, przechodząc obok tych samochodów zaparkowanych przed wejściem, można je uderzyć, zawadzić torebką, rowerem czy wózkiem. To teren prywatny, więc mogę robić co chcę. Może taka "przycierka" nauczy cwaniaków szacunku dla zasad współżycia społecznego?kambal pisze: ↑29 cze 2020, 9:32 A tak zupełnie z innej beczki. Czemu inni stają na wyznaczonych miejscach parkingowych a nie jak komu pasuje. Czemu starają się mieścić na wymalowanych pasach a nie pod kątem, wzdłuż i wszerz. Przecież to teran prywatny i samowolka jest dopuszczalna. W sobotę, 27 czerwca, dookoła pełno miejsc ale auta znów na chodniczku. Bo przecież daleko jest iść, czuje że niektórzy to i po galerii by jeździli jak by się dało do środka wjechać![]()
![]()
![]()
A wysyłaliście może bezpośrednio zapytanie?
A może warto zapytać policji również?
Zależy nam, aby klienci Galerii Bursztynowej w sposób komfortowy, lecz przede wszystkim bezpieczny, dokonywali zakupów, dlatego wdrażamy rozwiązania kompromisowe. Aktualnie pracujemy nad koncepcją zagospodarowania przestrzeni przed wejściem głównym, która z pewnością spotka się z aprobatą mieszkańców.