Czy hotel pielęgniarek jest wykorzystywany?
Pytam się pod kątem uchodźców z Ukrainy, którzy w tę zimę mogą do nas przyjechać.
Hotel pielęgniarek
Re: Hotel pielęgniarek
pytasz? Moze bys zapytał o mozliwośc zakwaterowania samotnej matki która w Gdańsku mieszkaław namiocie z 2 letnim dzieckiem. W Ostrołece jest pewnie wiele ludzi w podobnej sytuacji zyciowej... Ale dla nich przeciez tylko prokurator w ofercie.
Tu zgadzam się z justusem, pomijam dwujęzyczne napisy w urzędach i sklepach, ale nawet menelownia teraz częściej nadaje po ukraińsku.
Pomagać trzeba, ale nie tak bardzo kosztem własnych obywateli.
Pomagać trzeba, ale nie tak bardzo kosztem własnych obywateli.
-
- szeregowy
Prawie rok tego amoku to zdecydowanie za dużo. Ciekawi mnie ile procent z tych tak zwanych uchodźców pochodzi z terenu gdzie toczą się jakiekolwiek działania wojenne. Podejrzewam, że nie więcej niż 5% , może 10 %.
Ja się tym ludziom nie dziwię. Z kraju , który był bankrutem już kilka lat temu mają szansę się wydostać na super warunkach , to z tej szansy korzystają.
A Polska wpuszczała wszystkich jak leci-bez jakiejkolwiek kontroli. Nie sprawdzano stanu zdrowia tych osób. Nie sprawdzano niczego.
Ciekawe ile z tych osób jest zadaniowanych ? Ile to agentura ukraińska, a ile rosyjska ?
A kolega Tapatik jak taki empatyczny , to nikt mu nie zabrania na własny koszt pomagać. Ale komuszki tak mają. Żeby sfinansować własne fanaberie wsadzają swoje brudne łapska do cudzych kieszeni.
Ja się tym ludziom nie dziwię. Z kraju , który był bankrutem już kilka lat temu mają szansę się wydostać na super warunkach , to z tej szansy korzystają.
A Polska wpuszczała wszystkich jak leci-bez jakiejkolwiek kontroli. Nie sprawdzano stanu zdrowia tych osób. Nie sprawdzano niczego.
Ciekawe ile z tych osób jest zadaniowanych ? Ile to agentura ukraińska, a ile rosyjska ?
A kolega Tapatik jak taki empatyczny , to nikt mu nie zabrania na własny koszt pomagać. Ale komuszki tak mają. Żeby sfinansować własne fanaberie wsadzają swoje brudne łapska do cudzych kieszeni.
- Są tacy ludzie, którzy powodują, że świat jest twardy jak kamień i są tacy, dzięki którym świat staje się miękki jak aksamit. - Bądźmy jak aksamit! 

https://werbia.blog.deon.pl
W Polsce są domy samotnej matki. Ta kobieta mogła do takiego miejsca iść. Zamiast tego wybrała namiot.
Jakich obywateli? W hotelu pielęgniarek nikt nie mieszka, stoi pusty.
Rok tego amoku? A przez kogo ten amok jest spowodowany?mroczny mrówkojad pisze: ↑06 gru 2022, 16:59 Prawie rok tego amoku to zdecydowanie za dużo. Ciekawi mnie ile procent z tych tak zwanych uchodźców pochodzi z terenu gdzie toczą się jakiekolwiek działania wojenne. Podejrzewam, że nie więcej niż 5% , może 10 %.
Działania wojenne toczą się na terenie całej Ukrainy. To nie jest tylko linia frontu, to są także miasta, które są bombardowane.
Opuszczają swój kraj, ponieważ tam spadają bomby.mroczny mrówkojad pisze: ↑06 gru 2022, 16:59 Ja się tym ludziom nie dziwię. Z kraju , który był bankrutem już kilka lat temu mają szansę się wydostać na super warunkach , to z tej szansy korzystają.
Ukraina przed wojną nie była bankrutem, była w kieposkiej sytuacji ekonomicznej, ale dało się żyć.
Chodziło o to, aby jak najwięcej osób mogło uciec przed zagrożeniem. I nie jest prawdą, że nie było kontroli, bo wymagano od nich dokumentów.mroczny mrówkojad pisze: ↑06 gru 2022, 16:59 A Polska wpuszczała wszystkich jak leci-bez jakiejkolwiek kontroli. Nie sprawdzano stanu zdrowia tych osób. Nie sprawdzano niczego.
W języku polskim nie ma takiego określenia.mroczny mrówkojad pisze: ↑06 gru 2022, 16:59 Ciekawe ile z tych osób jest zadaniowanych ? Ile to agentura ukraińska, a ile rosyjska ?
Ależ ja pomagam i na własny koszt, dlaczego sugerujesz, że nie pomagam?mroczny mrówkojad pisze: ↑06 gru 2022, 16:59 A kolega Tapatik jak taki empatyczny , to nikt mu nie zabrania na własny koszt pomagać. Ale komuszki tak mają. Żeby sfinansować własne fanaberie wsadzają swoje brudne łapska do cudzych kieszeni.
Cała Polska pomaga. Jak wysłaliśmy na Ukrainę własne czołgi, to za te czołgi zapłacioło całe nasze społęczeństwo w postaci podatków.
Trzeba być chyba onucą, aby tego nie widzieć.