Orange. Zasięg
Orange. Zasięg
Witam. Chciałam zapytać użytkowników tej sieci , czy poza Ostrołęką mają zasięg? Zauważyłam , iż już w promieniu 8 km jest straszny problem, a 10 km , nie można w domu przeprowadzić żadnej rozmowy. Na nic dają monity. Jestem w tej sieci jeszcze z czasów , gdy była Idea. Niestety muszę zmienić operatora, bo tel zmieniałam kilkakrotnie. Pozdrawiam.
Re: Orange. Zasięg
Sprawa bardzo indywidualna. T-Mobile i Orange dużą część nadajników mają wspólną (a więc w tych samych miejscach oferują taki sam zasięg). Play częściej bawi się w stawianie nadajników na wsiach w naszym regionie, ale nie bierz tego jako regułę na całą Polskę.
Sprawdź na mapach zasięgu, gdzie są nadajniki poszczególnych operatorów, w miejscach, w których przebywasz najczęściej i wybierz tego operatora, który będzie oferował w tych miejscach najlepszy zasięg.
Mapa: https://beta.btsearch.pl/
Sprawdź na mapach zasięgu, gdzie są nadajniki poszczególnych operatorów, w miejscach, w których przebywasz najczęściej i wybierz tego operatora, który będzie oferował w tych miejscach najlepszy zasięg.
Mapa: https://beta.btsearch.pl/
Pozdrawiam
www.moja-ostroleka.pl
www.moja-ostroleka.pl
Re: Orange. Zasięg
Witam. Dziękuję. Sprawdziłam, i co dziwne, w tej samej miejscowości jest nadajnik Orange i Tmobile, z której to sieci korzysta osoba mieszkająca ze mną., nie ma problemu. Przed kilku laty mieliśmy problem, bo ktoś w sąsiedztwie zainstalował wzmacniacz sygnału( oczywiście zaprzeczyli wszyscy), ale wtedy miały problem także osoby z innych sieci. W moim sąsiedztwie chyba wszyscy poprzechodzili do PLAY, ze względu na bliskość nadajnika , oraz sieć światłowodu. Mój główny problem, to połączenia i smsy. Pomijam zasięg internetu, którego w tel też nie mam, ale korzystam z Wifi , z tego też poprzez messenger. Poprzez swoje konto w Orange pisałam na czacie z doradcą , ale też to nic nie dało, sprawdzali, sprawdzali , może coś z kartą(miałam wymienioną kilka mcy temu) i dalej tak samo. Jeszcze rok temu mogłam rozmawiać w mieszkaniu, też nie w każdym pomieszczeniu, ale dało się. Obecnie kilka słów, połączenie jest zrywane, zanik głosu z mojej strony. Nadajnik jest zlokalizowany ok 9 km. Chyba zmienię na Play, tylko nie wiem jaki odbiór jest na innych trenach w Polsce, bo zdarza mi się przebywać też w innych stronach, gównie w różnych porach roku. Pozdrawiam